Home > West-Vlaams Mowi ontwikkelt samen met Play it Safe een XR-onthaal-app

West-Vlaams Mowi ontwikkelt samen met Play it Safe een XR-onthaal-app

Geschreven op 7 juli 2020 om 11:15 door Mario De Wilde

Dankzij VLAIO-projectfinanciering (Agentschap Innoveren en Ondernemen) bundelen Mowi Belgium, Play It Safe en SBM sinds januari 2020 hun krachten en zijn ze van start gegaan met het ontwikkelen van een XR -app (Extended Reality). Mowi Belgium in Brugge wil het onthaal van nieuwe productiemedewerkers optimaliseren en de kennis rond interne regelgeving bij de bestaande medewerkers zowel borgen als opfrissen. Via een visuele XR-beleving kunnen nieuwe medewerkers thuis, met behulp van smartphone/tablet/pc, het onthaal binnen Mowi vooraf beleven en de bijkomende veiligheidsvoorschriften doornemen. In de buitengewone omstandigheden waaronder tijdens de COVID19-periode gewerkt werd en wordt – waarbij de nood aan effectieve communicatie op afstand sterk is toegenomen – blijkt des te meer het belang van de ontwikkeling van deze app.

In deze samenwerking zorgt Play It Safe voor een visuele XR-beleving en een online Game Learning Content Platform, levert Mowi de inhoudelijke informatie aan en ondersteunt SBM Mowi bij het ontwikkelen van content. Deze samenwerking is een meerwaarde voor alle betrokken partijen. Play it Safe is technologiepartner en kan via dit project zijn eigen platform versterken, SBM valoriseert zijn expertise in het aanmaken van XR-content en Mowi optimaliseert zijn onthaalproces voor productiemedewerkers. Dit VLAIO-project Extended Reality (XR) loopt één jaar, met een Proof of Concept van de XR- applicatie als resultaat: eind 2020 zal de app gereed zijn en bij Mowi in gebruik genomen kunnen worden.http://www.playitsafe.eu
Over Mowi Belgium N.V.:
Mowi Belgium is een dynamisch seafood-bedrijf met vestigingen in Brugge en Oostende. Mowi Belgium werd in 1953 opgericht als Pieters Visbedrijf en is gespecialiseerd in het verwerken en verpakken van verse vis, zowel zalm als ook een groot assortiment witvissoorten. In 2006 werd het bedrijf onderdeel van Mowi ASA, een toonaangevend seafood-bedrijf en ’s werelds grootste producent van Atlantische zalm. Mowi heeft bijna 15.000 medewerkers, vestigingen in 25 landen, en levert een breed assortiment gezonde, lekkere en verantwoord geproduceerde vis en seafood aan meer dan 70 landen over de hele wereld.

Over Play it Safe
Greygin is een jonge startup met ambitie: Levens redden met games! Greygin is opgericht door Brecht Kets en Mike Ptacek, met de financiële steun van Howest, IMEC en Koramic Invest. Mike en Brecht hebben hun academische carrière een andere wending gegeven : na een tiental jaar les gegeven te hebben aan Howest in de wereldbefaamde Digital Arts and Entertainment opleiding, ontwikkelen ze nu games voor het bedrijfsleven.

Hiervoor zet Greygin Play it Safe in de markt: een schaalbaar online cloud-based leerplatform, waarmee ze mensen laagdrempelig en op een veilige, leuke en efficiënte manier gaan opleiden over veiligheid en preventie aan de hand van games voor web en mobile. Hun mobiele toepassing laat toe personeel 30% beter én 4 maal sneller te trainen, in tegenstelling tot traditionele opleidingen in de klas. Dit terwijl ze bedrijven inzicht geven in de veiligheidskennis van hun personeel. Ze focussen op verschillende domeinen, zoals brand, EHBO, ergonomie, … en hebben al enkele grote namen op hun klantenlijst, zoals Brantano, Lidl, Howest, Recticel, RVA, Stad Kortrijk… Play It Safe speelt in op de groeiende markt van gamification in B2B toepassingen, en de modernisering van veiligheidsopleidingen.

Over SBM:
SBM is uw gespecialiseerde partner voor business training, coaching en advies.
Samen gaan we aan de slag om de groei van uw bedrijf en de talenten en competenties van uw medewerkers ten volle te stimuleren. Very hands-on. Met performante tools op maat. En gericht op meetbare resultaten.

 

1 reactie

Madeleine Alvarez
Geschreven op 2020-07-08 10:32:58
Geweldig dat dit mogelijk is want veilig, effectief en efficiënt leren is waar L&D nood aan heeft. En als het ook nog fun is: top!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.