Home > West-Vlaamse derby blijft onbeslist. Cercle Brugge-Zulte Waregem 1-1

West-Vlaamse derby blijft onbeslist. Cercle Brugge-Zulte Waregem 1-1

Geschreven op 27 augustus 2022 om 23:10 door Mario De Wilde

Na het verlies op Genk, kwam op de 6de speeldag van de competitie Zulte Waregem op bezoek in Jan Breydel. Beide teams konden nog maar 4 punten sprokkelen uit de 5 voorgaande wedstrijden en wilden dus graag winnen. Cercle startte verschroeiend en dat leverde na 11 minuten de opener op via Ayase. 5 minuten later maakte Rommens uit het niets gelijk en daar bleef het ook bij. Zo verdelen beide teams de punten.

Dominik Thalhammer kreeg in de week voorafgaand aan de wedstrijd enkele nieuwe gezichten op training. Hij zette nieuwkomers Francis en Wilke op de bank. Voorin verving Denkey de geblesseerde Deman. Op het middenveld mocht kapitein Van der Bruggen de plaats innemen van Vanhoutte die niet fit raakte voor de match.

Cercle greep Essevee meteen bij de keel in een verschroeiende openingsfase. In de 2de minuut zette Hotic een bal voor doel. Aan de 2de paal zag Ueda zijn kopbal aan de binnenkant van de verste paal stranden. De bal kaatste terug in het veld, maar niemand kon de rebound binnen werken. Meteen daarna tikte de Japanse spits van Groen-Zwart een balletje slim door op Somers die ineens uithaalde, maar diezelfde paal trof.

Met nog reddingen op pogingen van Somers en Ayase, hield Bossut zijn netten de eerste 10 minuten schoon, maar in de 11de minuut was het toch raak. Denkey legde netjes af op Ueda die kon aannemen. De Japanse spits van Groen-Zwart zette de bal beheerst in de verste hoek binnen. Zijn eerste voor de Vereniging!

Zulte Waregem zag alle kleuren van de regenboog in het openingskwartier, maar toch was er aan de overkant uit het niets plots Rommens die wat ruimte kreeg en met een laag schot de bordjes weer in evenwicht bracht.

Na de gelijkmaker stokte het verschroeiende tempo van Groen-Zwart en de bezoekers konden het evenwicht in de wedstrijd enigszins herstellen. Na rust bleef het spelbeeld lange tijd onveranderd. Gaandeweg kreeg Essevee steeds meer vertrouwen, vooral onder impuls van een erg bedrijvige Fadera, die net voor het ingaan van de laatste 10 minuten geblesseerd van het veld moest.

Een punt was niet meteen waar Groen-Zwart op hoopte, en met nog 7 minuten op de klok mocht Wilke, na Francis eerder in de match, zijn debuut maken in plaats van een moegestreden Ueda. Ook Heitor kwam erop, en dat bracht meteen wat nieuw vuur in de wedstrijd.

De Braziliaan kon na een scrimmage voor doel de afvallende bal aannemen en fusilleerde Bossut, maar die hield zijn vuisten stevig achter de bal en werkte het leer in hoekschop. Verder kwam het niet meer, het slotoffensief van Groen-Zwart leverde niets op en zo waren het vooral de ballen op de paal uit het begin van de eerste helft die blijven nazinderen.

Cercle: Majecki, Daland, Popovic, Decostere (85’ Heitor), Torres, Da Silva Lopes, Van der Bruggen, Hotic, Somers (66’ Francis), Denkey en Ayase (85’ Wilke).

Zulte Waregem: Bossut, Tsouka-Dozi (90’ Derijck), Lopez, Drambaiev, Sissako, Fadera (81’ Ciranni), Vossen (90’ Vossen), Tambedou, Rommens, Ramirez (65’ Sangare) en Miroshi.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.