Home > West-Vlaams Basketbal: beker- en oefenwedstrijden

West-Vlaams Basketbal: beker- en oefenwedstrijden

Geschreven op 22 augustus 2021 om 11:31 door Geert Demuynck

Stilaan komt het basketbal ook onder stoom. Wekelijks gaan we proberen hier een overzicht te plaatsen over onze West-Vlaamse ploegen in top division en eerste landelijke van wie de uitslagen ons bereiken. Afgelopen weekend kwamen reeds een heel aantal ploegen in actie in enkele oefenpotten, een kort overzicht.

Dames

De dames wonnen hun tweede oefenwedstrijd overtuigend van Basket Willebroek met 85-58. Coach Mertens startte met Cylia Ducolombier, Frances Duhamel, Lisa Foucart. Megan Swords en Silke Storme in zijn starting five. Megan Swords was goed voor 23 punten, Ashlyn Herlihy scoorde 22 punten. Volgende zaterdag (18u.) wordt voor het eerst gespeeld voor publiek tegen de Nederlandse club Utrecht Cangeroes.
Kortrijk Spurs – Willebroek 85-58

In de onvervalste stadsderby tussen Avanti (eerste landelijke) en Blue Stars (tweede landelijke) nam de thuisploeg de maat van een piepjonge tegenstander die nog in opbouw is.
Avanti Brugge – Blue Stars Brugge 79-29

Heren

In hun eerste wedstrijd die ertoe deed moest de thuisploeg zijn meerdere erkennen in Royal Brussels. Het was de eerste wedstrijd in de poulefase van de beker van België. Daarin komt Sijsele ook nog uit tegen BBC Geel, Namur-Belgrade en BT Hasselt. Op 1 september kan je naar de streekderby tussen Racing Brugge en Basket Sijsele.
Basket Sijsele – Royal Brussels 54-68

RBC Esneux – BT Waregem A 66-80
BBC Hansbeke – BBC Oostkamp 64-65

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.