Home > Werken voor het nieuw skatepark in De Panne gestart. Volgende zomer klaar

Werken voor het nieuw skatepark in De Panne gestart. Volgende zomer klaar

Geschreven op 14 november 2023 om 09:39 door Mario De Wilde

De werken voor een nieuw skatepark op het Koningsplein in De Panne zijn gestart. Als de timing kan gevolgd worden, zal de jeugd volgende zomer het skatepark in gebruik kunnen nemen. Het nieuwe skatepark wordt volledig in beton aangelegd door Nine Yards Skateparks co., een gespecialiseerde Nederlandse firma. Het doel is niet om het grootste park van de streek te bouwen, maar wel het leukste. Vandaar dat de ontwerper bij het tekenen ervan zo veel mogelijk ingegaan is op de noden en wensen van de gebruikers. Het resultaat is een hedendaags skatepark met een ecologische knipoog. Op het skatepark zijn immers bomen en plantvakken voorzien die schaduw kunnen geven, en erachter komt eveneens vergroening met o.a. zitbanken.
De totale kosten worden geraamd op € 250.000, waarvan een deel gefinancierd wordt met subsidies.

Locatie
Het skatepark blijft op de huidige locatie op het Koningsplein. Volgens het bestuur is dit ideaal omwille van de centrale ligging en de sociale controle. Ook zal de link met het naastgelegen jeugdcentrum op die manier versterkt worden en de drempel om er langs te gaan, verlaagd worden. Bovendien is de ondergrond van het huidige skatepark (asfalt) ook de ideale ondergrond voor het nieuwe park, om verzakkingen te voorkomen.

Inspraak
Het skatepark is er voor skaters, BMX’ers, steppers, bladers … van alle leeftijden. Vandaar dat de gebruikers al in een vroege fase van het project gevraagd werden om hun noden en wensen voor een nieuw park duidelijk te maken.

Timing
In de gemeenteraad van september 2023 werd het definitieve plan goedkgekeurd, waarna Nine Yards Skateparks co. aan de slag ging om de werkzaamheden voor te bereiden. Nu is de firma gestart met de realisatie ter plaatse, die (afhankelijk van de weersomstandigheden) 10 à 12 weken zal duren. De Pannese jeugd zal volgende zomer normaal het nieuwe skatepark in gebruik kunnen nemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.