Home > Werken Maalse Steenweg in Brugge op schema: einddatum juni 2021

Werken Maalse Steenweg in Brugge op schema: einddatum juni 2021

Geschreven op 11 september 2020 om 16:34 door Mario De Wilde

De voorbije maanden werden er reeds kritische werken aangepakt aan de drukke Maalse Steenweg in Sint-Kruis bij Brugge. De voorbije maanden heeft Elia eerst gefocust op werken die kritisch zijn voor de bereikbaarheid en verkeersdoorstroming. Dit gebeurde door korte sleuven uit te graven om plaatselijk wachtbuizen in te leggen en de sleuf weer te dichten. Daarnaast werden gestuurde boringen onder drukke kruispunten uitgevoerd. Deze werkmethode laat toe om nadien kabels te leggen zonder onderbreking of openhalen van het wegdek.

Aangepaste werfplanning

Intussen heeft Elia haar werkmethodes aangepast zodat elk type werkzaamheden mogelijk is met respect voor de coronamaatregelen. Een nieuwe werfplanning werd opgesteld. De verschillende werfzones blijven hetzelfde. De fasering is veranderd ten opzichte van de werfplanning die eerder werd gecommuniceerd

Handelszaken en woningen blijven bereikbaar

De aannemer en Elia stellen alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken. Alle woningen en ondernemingen blijven bereikbaar. Bij uitzonderingen van korte duur worden de betrokkenen hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Het aantal afslagstroken en keerpunten op de Maalse Steenweg (N9) is beperkt. Gedurende de spitsuren wordt enige verkeershinder verwacht. Tijdens de werken zal er steeds elektriciteit zijn.

Project Brugge-Sijsele

Elia legt nieuwe ondergrondse elektriciteitskabels (36kV) aan tussen haar onderstations in Brugge en Sijsele. De bestaande elektriciteitskabels dateren van 1937 en bereiken het einde van de levensduur. Dankzij dit project kan Elia de bevoorradingszekerheid van de regio Brugge in de toekomst blijven garanderen. Na de werken wordt de huidige, verouderde verbinding uit dienst genomen.

Meer informatie?

Bij specifieke vragen over de werken in uw omgeving kunt u contact opnemen via het gratis infonummer 0800 11 089 (tijdens de kantooruren) of mailen naar omwonenden@elia.be. Op webpagina www.elia.be/projecten vindt u een laatste stand van zaken over het project Brugge-Sijsele.

1 reactie

Vera Breusegem
Geschreven op 2021-07-17 11:01:37
Hoop dat de werken vandaag ,17 juli!,beïndigd zijn🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻😆 Opnieuw om vrij en blij ons te verplaatsen naar Brugge en omstreken 😉😊

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.