Home > Werken Jozef Cardijnlaan in Nieuwpoort afgerond met doel 50km/uur snelheid na te leven

Werken Jozef Cardijnlaan in Nieuwpoort afgerond met doel 50km/uur snelheid na te leven

Geschreven op 7 juli 2022 om 13:38 door Mario De Wilde

De onderhoudswerken aan de Jozef Cardijnlaan in Nieuwpoort zijn afgerond. Voor de werken uitgevoerd werden, bleek uit snelheidsmetingen dat meer dan 15 % van de weggebruikers de toegelaten snelheid van 50 km/uur niet respecteerde. Ook werden de oude snelheidsremmende maatregelen (bloembakken, paaltjes en verkeersdrempel) veelvuldig aangereden. Daarom werd besloten om maatregelen te nemen.

De nieuwe situatie moet het doorgaand verkeer vertragen en de straat veiliger maken voor buurtbewoners en schoolgaande jeugd. De Stad rekent op alle weggebruikers om de snelheid van 50 km/uur te respecteren. Het brede wegprofiel van de Jozef Cardijnlaan werd visueel versmald door het geschrankt inplanten van een bomenrij. Deze bomen zorgen bovendien voor een groener en aangenamer straatbeeld. Daarnaast heeft de straat een nieuwe toplaag asfalt.
Ook aan de fietsers wordt gedacht. In het verleden gebruikten zij noodgedwongen de betonnen veiligheidsstrook, wat niet de bedoeling was. Nu kunnen fietsers hun plaatsje op de rijweg innemen. Hun aanwezigheid wordt aangegeven door fietslogo’s.
Foto: stad Nieuwpoort

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.