Home > Werken aan Menenpoort van Ieper, die in maart beginnen, zullen twee jaar duren

Werken aan Menenpoort van Ieper, die in maart beginnen, zullen twee jaar duren

Geschreven op 29 november 2022 om 12:33 door Mario De Wilde

Begin volgend jaar starten de ingrijpende werken aan de Menenpoort in Ieper. Vlaams minister van Erfgoed Matthias Diependaele trok daarvoor 1,6 miljoen euro uit en rr komt ook nog eens 300.000 euro bovenop van de stad Ieper. De bedoeling is het oorlogsmonument weer tiptop in orde te krijgen voor zijn 100ste verjaardag. Dat is in 2027. De Menenpoort in Ieper is gebouwd in 1927 en wordt binnenkort 100 jaar. “Het dak moet dringend vernieuwd worden, want daar sijpelt nu water binnen, waardoor bepaalde stenen verkleuren”, vertelt Geert Bekaert van Commonwealth War Graves Commission (CWGC). Ook het voegwerk moet aangepakt worden.

Hinder beperken
Als alles volgens plan verloopt, kunnen de werken starten in maart 2023. “De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren. En voor een deel ervan zal de Menenpoort in de stellingen staan”, vertelt Bekaert. “Op de stellingen zullen we doeken met informatie aanbrengen over de Menenpoort zelf en over de herstellingen, die uitgevoerd worden. Op die manier kunnen we de toeristen tonen wat er allemaal gebeurt. We zullen er samen met The Last Post Association voor zorgen dat de last post iedere avond zal kunnen doorgaan. Afhankelijk van de werken kan die er dan iets anders gaan uitzien, met een beperkt publiek of enkele meters verder onder de Menenpoort”, besluit Bekaert. Het aftellen is alvast begonnen… Foto Jean Paul Descheemaeker

1 reactie

Linda Walravens
Geschreven op 2022-12-02 12:09:29
Zou het nog ideaal zijn op 23, 24 en 25/2/2022 Ieper en de Menenpoort te bezoeken ? Zou er nog op één van deze dagen een last post zijn ?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.