Home > Werk van vele handen: stenen schooltuin in Brugse H. Hartschooltje wordt aards paradijs voor kleuters

Werk van vele handen: stenen schooltuin in Brugse H. Hartschooltje wordt aards paradijs voor kleuters

Geschreven op 12 juni 2023 om 08:01 door Mario De Wilde

De leerkrachten, de ouders en grootouders van de kleuters van de Heilig Hartschool in Brugge sloegen de voorbije zomer de handen in elkaar. Na heel wat hard labeur en maanden werken, slaagden ze er samen in om de grijze stenen schooltuin van de H. Hart Kleuterschool in de Gentpoortstraat 1 te Brugge om te toveren tot een glooiend aards paradijsje. Daarvoor kregen ze hulp van stad Brugge, Regionaal Landschap, provincie West-Vlaanderen en tuinaannemer Deroo.

“De nieuwe belevingstuin is een echte speel- en leeromgeving geworden waar onze kleuters nu volop zullen kunnen genieten van natuur en groen.”, zegt een fiere directeur Martine Fontaine. “We zijn iedereen dankbaar die hieraan heeft meegeholpen.”

De leerkrachten en het directieteam nodigden de ouders, grootouders, …. deze vrijdagnamiddag 16 juni ’23 uit om, samen met de kleuters, de vernieuwde schooltuin officieel te openen door schepen van jeugd, Mathijs Goderis. De kleuters voerden ook nog een passende act op die kon rekenen op heel wat applaus.

“Iedereen is hier welkom”, zegt het schoolteam in koor. “We zijn blij met deze groene realisatie op onze speelplaats. Ze brengt heel wat rust en letterlijk en figuurlijk zuurstof in het spel van onze kleuters.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.