Home > Wereldtop padel keert volgend jaar terug naar Knokke-Heist

Wereldtop padel keert volgend jaar terug naar Knokke-Heist

Geschreven op 1 september 2021 om 14:43 door Mario De Wilde

Met ongeveer 16.000 toeschouwers was de VdH Knokke Padel Exhibition van de World Padel Tour van 27-29 augustus een gigantisch succes. 450 VIP’s per dag, wat een wereldrecord in de World Padel Tour is, waaronder hoogwaardigheidsbekleders zoals ministers Sven Gatz, Valérie Glatigny, Jean-Luc Crucke en staatssecretaris Mathieu Michel. Bovendien was er de wereldpremière dat het prijzengeld uitbetaald werd in crypto.

Alle topspelers in de padelwereld die aanwezig waren, hebben dit toernooi tot een van de beste uit hun carrière verkozen en hebben reeds bevestigd dat zij volgend jaar opnieuw zullen deelnemen. De winnaars en finalisten kregen elk een portefeuille met verschillende soorten cryptomunten:

Heren:

winnaars: P. Navarro + M. Di Nenno – 5.000 euro
finalisten: M. Lamperti + M. Yanguas – 2.500 euro
Dames (lagere prijs omdat zij half zoveel wedstrijden afwerkten):

winnaressen: M. Marrero + M. Ortega – 2.500 euro
finalisten: P. Josemaria + A. Sanchez – 1.000 euro
Publieksprijs voor de meest geapprecieerde, spectaculairste, speler: M. Lamperti – 1.000 euro

Vincent Laureyssens, voorzitter van de World Padel Tour Belgium, besluit: “Het evenement heeft aangetoond hoe explosief de populariteit van padel stijgt. We hebben ons visitekaartje afgegeven op wereldniveau op het vlak van organisatie van padelkampioenschappen en -toernooien. De eerste tickets vlogen bijna even snel de deur uit als voor Tomorrowland. We zullen volgend jaar ongetwijfeld terugkomen met de wereldkampioenen en levende padelgoden.”

De VdH Knokke Padel Exhibition is een exclusief toernooi, voorgezeten door Vincent Laureyssens met de World Padel Tour, People First (Knokke Out, River Woods,..) en Edition Ventures (Royal Zoute Tennis & Padel Club, Elle, Marie Claire,…), vertegenwoordigd door officieel woordvoerster Sabine Appelmans. Ter herinnering: de World Padel Tour is het enige officiële wereldkampioenschap dat de beste spelers van de wereld verzamelt en dat door de Internationale Padel Federatie (FIP) wordt erkend.

8 van de 10 beste herenteams en 2 van de 3 beste damesteams van de wereld namen deel aan dit unieke evenement in België, in de Royal Zoute Tennis en Padel Club, een van de grootste en mooiste tennisclubs van Europa, met 26 tennisterreinen, 5 padelterreinen, bas, een restaurant, een discotheek, ….

Ook meerdere bekendheden of voormalige Belgische ex-kampioenen waagden hun kans: Sabine Appelmans, Elke Clijsters, Steve Darcis, Olivier Rochus, Filip Dewulf, de Belgische padelkampioenen en enkele olympische sterren van het nationale hockeyteam: Tom Boon, Nicolas De kerpel en Simon Gougnard.

Een sport in pijlsnelle opmars
Padel is een mix tussen tennis en squash die de voordelen van beide sporten combineert. Twee dubbelteams spelen op een kleinere baan (10x20m), omlijst door glas en hekken. Scores worden berekend zoals bij tennis. Het grote verschil met tennis is dat er nog gespeeld kan worden nadat de ballen op het glas of de hekken zijn gestuiterd, zoals bij squash. Voor alle leeftijden, van 7 tot 77 jaar.

Vorig jaar heeft padel in Spanje het tennis onttroond en is het de op één na populairste sport in het land geworden met meer dan 6 miljoen spelers. Deze tendens wordt in heel Europa en Zuid-Amerika waargenomen. Ook in België kent de sport een exponentiële groei, van 2 padelterreinen in 2015 naar ongeveer 1.000 eind 2020. Het officiële aantal beoefenaars is in die periode geëvolueerd naar ongeveer 75.000 vandaag. Deze populariteit is te verklaren door het feit dat de sport, gemakkelijker en minder veeleisend of beperkend is dan tennis. De teamsport is spectaculair, familiaal, dynamisch, leuk, populair en toegankelijk voor alle leeftijden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.