Home > Wereldtop en celebrities over twee weken present op Padel exhibition in Knokke

Wereldtop en celebrities over twee weken present op Padel exhibition in Knokke

Geschreven op 12 augustus 2021 om 09:09 door Mario De Wilde

Van 27 tot 29 augustus 2021 komen de beste padelspelers ter wereld in exclusiviteit samen in Knokke-Heist. De Vander Haeghen  Knokke Padel Exhibition van de World Padel Tour wordt georganiseerd op de courts van de Royal Zoute Tennis en Padelclub , met de steun van de federaties en het gemeentebestuur. De World Padel Tour is het enige officiële wereldkampioenschap dat door de Internationale Padel Federatie (FIP) wordt erkend. Sponsor bit4you, het Belgische cryptocurrencyplatform, zorgt bovendien voor een wereldprimeur door de winnaars in crypto te betalen.

Wereldtop padel  en celebrities
De organisatoren bevestigen de komst van Miguel Lamperti + Arturo Coello,  Paquito Navarro (nummer 1 van de wereld begin 2020) + Martin Di Nenno, Maxi Sanchez (wereldkampioen 2019), Marta Ortega  Marta Marrero  (wereldkampioenen 2019)…  en vele andere topspelers. De voorbije drie jaar was Brussel een van de ruim 30 jaarlijkse World Padel Tour etappes wereldwijd. Dit jaar wordt een unieke editie georganiseerd World Padel Tour, People First (Knokke Out, River Woods,..) en Edition Ventures (Royal Zoute Tennis & Padel Club, Elle, Marie Claire,..) in het prachtige Knokke-Heist, vertegenwoordigd door officieel woordvoerster Sabine Appelmans.

Onder andere 8 van de 15 beste spelers en 4 van de 6 beste speelsters zullen zich met elkaar meten in de Royal Zoute Tennis en Padel Club, een van de grootste en mooiste tennisclubs van Europa, met 26 tennisterreinen en 5 padelterreinen. Ook verschillende celebrities en kampioenen zullen hun kans wagen: Sabine Appelmans en Elke Clijsters, Steve Darcis en Clement Geens, Filip Dewulf en Dominique Coene, Xavier Malisse en Olivier Rochus, de Belgische padelkampioenen en vice-kampioenen, enz. Maar ook Tom Boon, Nicolas De Kerpel, Tom De Sutter, Johan Van Herck,… en veel sterren uit de tv-wereld, uit de pers, het voetbal, …

Central court met tribunes
De hoofdaffiches zullen plaatsvinden op het central court, waarvoor special tribunes worden aangelegd om tot 11.000 toeschouwers over drie dagen te verwelkomen. Tussen de matchen door zullen de bezoekers zich kunnen verzamelen in de bekende restaurantbar Knokke Out, een absolute must-see voor iedereen die de kuststreek bezoekt. Tickets Dankzij de enorme populariteit van padel vliegen de tickets de deur uit. Snel zijn is de boodschap voor diegenen die er nog willen bij zijn. Een zitje kost 32€ en is verkrijgbaar via Ticketmaster:

Een sport in pijlsnelle opmars  
Padel is een mix tussen tennis en squash die de voordelen van beide sporten combineert. Twee dubbelteams spelen op een kleinere baan (10x20m), omlijst door glas en hekken. Scores worden berekend zoals bij tennis. Het grote verschil met tennis is dat er nog gespeeld kan worden nadat de ballen op het glas of de hekken zijn gestuiterd, zoals bij squash. Vorig jaar heeft padel in Spanje het tennis onttroond en is het de op één na populairste sport in het land geworden met meer dan 6 miljoen spelers. Deze tendens wordt in heel Europa en Zuid-Amerika waargenomen. Ook in België kent de sport een exponentiële groei, van 2 padelterreinen in 2015 naar ongeveer 1.000 eind 2020. Het aantal officiële leden is in die periode geëvolueerd naar ongeveer 30.000. Met de occasionele spelers erbij, zit België al gauw aan meer dan 50.000 sportieve liefhebbers. Deze populariteit is te verklaren door het feit dat de sport, gemakkelijker en minder veeleisend of beperkend is dan tennis. De teamsport is spectaculair, familiaal, dynamisch, leuk, populair en toegankelijk voor alle leeftijden.

Ontdek het volledige programma op www.knokkeworldpadel.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.