Home > Video. Welshe international Rabbi Matondo (20) één jaar bij Cercle Brugge

Video. Welshe international Rabbi Matondo (20) één jaar bij Cercle Brugge

Geschreven op 10 augustus 2021 om 09:06 door Mario De Wilde

De 20-jarige Welshe international Rabbi Matondo komt dit seizoen op uitleenbasis uit voor Cercle. Groen-Zwart vond daarvoor een akkoord met het Duitse Schalke 04 om de winger voor één seizoen te huren, mét aankoopoptie. Rabbi Matondo (1,75m) is een polyvalente aanvaller die bij voorkeur als rechtsbuiten speelt, maar ook centraal en op links uit de voeten kan. Z’n opleiding kreeg hij grotendeels bij Cardiff, waar Manchester City de Welshman ontdekte en in 2016 wegplukte. De rechtsvoetige spits doorliep in Manchester de verschillende jeugdreeksen maar trok in 2019 naar Schalke 04, dat toen 9 miljoen euro voor de spits neerlegde.

Bij Schalke 04 kwam Rabbi in totaal 32 keer in actie, waarvan 30 wedstrijden in de Bundesliga. Vorig seizoen werd hij een halfjaar uitgeleend aan de Engelse tweedeklasser Stoke City, waar hij in de tweede seizoenshelft 11 wedstrijden speelde. Matondo is ook international voor Wales: het was bondscoach Ryan Giggs die hem in 2018, in een vriendschappelijke interland tegen Albanië, op 18-jarige leeftijd liet debuteren. Ondertussen verzamelde Matondo al 8 caps. Bij Cercle moet Rabbi Matondo, die ondanks z’n jonge leeftijd al aardig wat ervaring kan voorleggen op zowel team- als internationaal niveau, de aanvalslinie gevoelig versterken. Matondo wordt voor één seizoen gehuurd. Cercle onderhandelde ook een aankoopoptie.

Rabbi Matondo zal bij de groep aansluiten van zodra alle administratieve zaken met betrekking tot de overgang zijn afgerond.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.