Home > Welkom ‘freunde’! Jeugdige delegaties van twee Duitse zustergemeenten bezochten Middelkerke.

Welkom ‘freunde’! Jeugdige delegaties van twee Duitse zustergemeenten bezochten Middelkerke.

Geschreven op 14 juni 2023 om 07:26 door Mario De Wilde

Tijdens een lang weekend bezochten jeugdige delegaties van twee Duitse zustergemeenten Middelkerke. Niet om te ‘luilekkeren’ aan het strand, maar wel om actief mee te doen met enkele opmerkelijk activiteiten. Resultaat? Heel wat amusement, vriendschap en een vleugje positieve ‘Verwunderung’.

Turnsters uit Sohren

Sohren is een stadje in de Hunsrück, vlakbij de Moezelstreek. De verzustering met Middelkerke bestaat al sinds 1969. Maar liefst 14 turnstertjes tussen 11 en 14 jaar van het Turn und Sportverein Sohren kwamen op trainingsstage bij de Middelkerkse turnclub MTV De Sirene. Enkele jaren geleden bouwde het gemeentebestuur sporthal De Bamburg in Lombardsijde om tot een exclusieve turnzaal met de beste faciliteiten. Sonja Rodenbusch-Wahl, trainster van Sohren, was enorm onder de indruk: “Wij staan hier met ons mond open naar deze zaal te kijken. Het is hier fantastisch! Dit is een droom voor ons. Wij moeten in Sohren elke training opnieuw alle toestellen opzetten en terug opruimen, wat ons heel veel kostbare tijd kost.”

Jeugdbrandweer uit Rauschenberg

Rauschenberg ligt op zo’n 20 km van Marburg. Middenin de Hessense bossen is het een echt wandelparadijs.

Jeugdbrandweerlieden tussen 10 en 17 jaar zakten af naar Middelkerke voor een goedgevuld oefenweekend. Op vrijdag 9 juni namen ze deel aan een grootschalige militaire evacuatieoefening in het leegstaande Duinenbad. Zaterdag deden ze samen met hun Middelkerkse collega’s een hele ochtend brandweeroefeningen. De Duitse delegatie was onder de indruk van de intensiteit en realisme van de oefeningen. “De Middelkerkse brandweer simuleert de noodsituaties zodanig dat er heel wat kracht, concentratie en beheersing nodig is. Een perfecte voorbereiding om later als brandweer aan de slag te gaan.”, aldus de leiding van de Rauschenbergse jeugdbrandweer.

Jumelagecomité onderhoudt nauwe banden

Het jumelagecomité zorgt voor het behouden en versterken van de banden tussen de jumelagegemeenten en organiseert daarom heel wat uitwisselingsprojecten. Middelkerke heeft zusterbanden met Glabbeek (Vlaanderen), Vresse-sur-Semois (Wallonië), Ettlingen (Duitsland), Rauschenberg (Duitsland), Büchenbeuren (Duitsland), Sohren (Duitsland), Clevedon (Verenigd Koninkrijk) en Epernay (Frankrijk).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.