Home > Wekelijkse zaterdagmarkt in Waregem verhuist gans jaar naar de Zuiderpromenade

Wekelijkse zaterdagmarkt in Waregem verhuist gans jaar naar de Zuiderpromenade

Geschreven op 25 januari 2023 om 08:47 door Mario De Wilde

Het volledige jaar 2023 zullen de marktkramers tijdens de verplaatste zaterdagmarkt naar de Zuiderpromenade verhuizen. De stad wil op het einde van dit jaar evalueren wat de beste locatie is voor de zaterdagmarkt wanneer die omwille van evenementen of werken op de Markt moet uitwijken. De evaluatie is vooral belangrijk in functie van de voorziene heraanleg van de Markt.
Verplaatste zaterdagmarkten in 2023
In december van vorig jaar – tijdens Waregem Wintert – vond de markt voor het eerst plaats op de Zuiderpromenade, een gesmaakt alternatief dat we echter nog enkele keren moeten organiseren om een volwaardige evaluatie te kunnen maken. We willen de marktkramers zoveel mogelijk betrekken bij die evaluatie, zodat de alternatieve locatie gedragen wordt door iedereen die bij de populaire zaterdagmarkt betrokken is.
Langdurige verhuis tijdens heraanleg Markt
De zaterdagmarkt wijkt jaarlijks op vaste momenten uit voor enkele grote events op de Markt. Ook dit jaar zal de zaterdagmarkt verhuizen naar de Zuiderpromenade tijdens Zomershopping (zaterdag 17 juni), Waregem Koerse Feesten (zaterdag 26 augustus) en Waregem Wintert (van zaterdag 2 december tot en met zaterdag 6 januari 2024). We willen de evaluatie ook maken met de heraanleg van de Markt in gedachten, waardoor de zaterdagmarkt voor langere tijd naar een alternatieve locatie zal moeten uitwijken.
Zuiderpromenade in plaats van Parking Olm
Tot vorig jaar deed Parking Olm regelmatig dienst als alternatief onderkomen voor de Markt en op die momenten deed de speelplaats van het Heilig Hartcollege dienst als parking. Maar de Zuiderpromenade blinkt uit met heel wat voordelen. De Zuiderpromenade is via het vernieuwde Pand rechtstreeks verbonden met het commerciële centrum van de stad en is ook dichter gelegen bij de ondergrondse parking Zuiderpromenade (eerste uur gratis) en de gratis randparkings. Een logisch en aantrekkelijk decor dus voor de verplaatste markt. Foto: stad Waregem

1 reactie

Rudy Malfait
Geschreven op 2023-01-25 19:15:55
Voor mij niet gelaten, veel gezelliger dan de Olm parking en ook beter als je in het Pand nog wilt winkelen en in de andere centrumstraten. Ook zeer gemakkelijk om te parkeren maar werk aub zo vlug mogelijk de doorsteek naar de Pandparking af want nu is het miserie troef.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.