Home > Wegenwerken in Bossuytlaan-Zevekotedreef en Weidebekestraat in Assebroek einde april klaar

Wegenwerken in Bossuytlaan-Zevekotedreef en Weidebekestraat in Assebroek einde april klaar

Geschreven op 13 april 2022 om 19:51 door Mario De Wilde

Op 10 januari zijn de wegeniswerken in de Bossuytlaan, de Zevekotedreef en de Weidebekestsraat in Assebroek gestart, vanaf volgende week kan de asfaltering gebeuren. Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden, zou de rijweg terug kunnen opengesteld worden voor verkeer eind april? Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Reeds nu merken we hoe mooi de straat er zal uitzien. We hebben rekening gehouden met ontharding, vergroening en vooral ook verkeersveiligheid”, zegt Van Volcem. “Ik ben tevreden dat we in de Bossuytlaan de kasseien en de bomen hebben kunnen behouden.” Opnieuw een mooie realisatie van de aannemer Norré-Behaegel uit Westende, de nutsmaatschappijen en de Brugse dienst Openbaar Domein.

De werken omvatten :
* Het vernieuwen van het wegdek en de voetpaden in de Weidebekestraat
* Het vernieuwen van het wegdek en de voetpaden in de Zevekotedreef
* Het vernieuwen van het wegdek en de voetpaden in een gedeelte van de Bossuytlaan en de Schoolstraat.

Aanleggen een verkeersplateau aan in de Bossuytlaan.
* In de Zevenkotedreef wordt een RWA (regenwater) riolering voorzien.
* In een gedeelte van de Sint-Kristoffelstraat wordt enkel het wegdek vernieuwd.

Veiligheid :
“Na overleg met de bewoners van de Bossuytlaan werd beslist om een verkeersplateau te voorzien om het drukke en snelle verkeer te verminderen”, licht de schepen toe. “Deze snelheidsremmende maatregel komt de zwakke weggebruiker ten goede”. Reeds lang was men vragende partij. In drie jaar tijd hebben we er twee aangelegd op de as Vossensteert-Bossuytlaan maar omdat we nu ook de hoeve aan het Veltembos hebben gekocht kunnen we ook het fietsverkeer naar de scholen in de omgeving via Zandtiende veiliger laten verlopen. De stad investeert fors in openbaar domein Van Zeebrugge tot Ver Assebroek. De totale kostprijs van de werken in Assebroek bedraagt 398.578,00 euro exclusief BTW. Na de wegenwerken zullen alle wegmarkeringen aangebracht worden alvorens de straten worden opengesteld voor het verkeer.

1 reactie

Verplancke frederik
Geschreven op 2022-04-20 19:09:57
Hallo, Ik dacht dat de werken tegen het einde vd paasvakantie zouden afgerond zijn? Schandalig dat en de bossuytlaan EN de Sint-kristoffelstraat afgesloten zijn voor alle verkeer. Mijn zoontje loopt school in wonderwijs en sedert dinsdag is het miserie alom. Ik kom van st-Andries en heb geen andere schoolkeuze voor hem. Ik hoop voor de verantwoordelijken dat hier geen ongelukken van komen. Als ik dan lees dat er mss verkeer mogelijk is tegen eind april pas, dan hou ik mijn hart vast. Ongelooflijk dat er hier geen betere planning voor is. Triestig….

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.