Home > Weekendwedstrijd. Winnaars pakket van zes Passendale-kazen (waarde ongeveer € 30)

Weekendwedstrijd. Winnaars pakket van zes Passendale-kazen (waarde ongeveer € 30)

Geschreven op 4 december 2022 om 19:04 door Mario De Wilde

Door enkele productie- en leveringsproblemen buiten onze wil om liet de uitslag van de weekendwedstrijd met de Passendale-kazen even op zich wachten. Maar finaal, en dankzij de mensen van Passendale, konden we finaal toch onze winnaars bekendmaken.

Diep in de West-Vlaamse velden staat de kaasmakerij van Passendale. Al bijna 90 jaar toveren kaasmakers hier verse melk om tot heerlijke, verfijnde kazen. Productie-operator Marnik (57) vertelt hoe hij de passie voor Passendale heeft geërfd van zijn vader. En wat is er fijner dan in deze donkere dagen een heerlijk stukje kaas van Passendale te serveren. Bovendien koppelen we er een grote weekendwedstrijd aan waarbij je de verschillende Passendale-kazen kan winnen. Maar eerst nog het verhaal….

Kaas is altijd een stukje nostalgie op je bord.

Al meer dan 40 jaar komt Marnik elke ochtend om 3u15 aangefietst om aan zijn shift in de kaasmakerij te beginnen. Net zoals zijn vader, die ook al 40 jaar voor Passendale werkte. Samen overspannen ze bijna de hele geschiedenis van de beroemde kaasmakerij. “Als kleine jongen van zes vergezelde ik mijn vader al, toen hij melk ophaalde voor de kaasmakerij”, blikt Marnik terug. “Ik liep ook aan zijn zijde in de iconische kaasstoet van Passendale, begin jaren tachtig. Daar kwamen toen tienduizenden mensen op af!”

Winnaars

Zij die deze week een pakket bij hen thuis zullen ontvangen zijn: Siska Verslype uit Gistel, Anne Lanoir uit De Panne, Ruth De Keyser uit Middelkerke, Adelin Ocula uit Wenduine, Vanneste Anne-Marie uit Wevelgem, Lotte Oosterlink uit Tielt, Nadia Hendrickx uit Varsenare, Familie De Coen uit Moerbeke, Janne Cuvelier uit Oostende, Caroline Dezitter uit Tielt, Fabbi Vanstechelman uit Ieper, Marcel Sneyaert uit Vlamertinge, H. Ponjaert uit Knokke, Henriette Bouttens uit Kortrijk, Quincy Duflou uit de Panne en Saartje Neyrinck uit Kuurne

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.