Home > Weekendwedstrijd. Winnaars pakket Gouden medaille Cabosse-pralines (twv € 20) van Vandenbulcke Chocolatier

Weekendwedstrijd. Winnaars pakket Gouden medaille Cabosse-pralines (twv € 20) van Vandenbulcke Chocolatier

Geschreven op 1 november 2022 om 10:55 door Mario De Wilde

Duurzaamheid troef bij de bekende West-Vlaamse Chocolatier Vandenbulcke uit Heule bij Kortrijk. Zonet ondertekende de familiale kmo het Beyond Chocolate Charter, het duurzaamheidsprogramma van de chocoladesector dat gesteund wordt door de Belgische overheid. Daarnaast is hun uiterst duurzame praline ‘Cabosse’ die begin dit jaar nog de gouden medaille wegkaapte op het wereldkampioenschap van de chocolade in Keulen vanaf vandaag te verkrijgen in de supermarkt.
Beyond Chocolate Charter
“Chocolade is een heerlijk product, maar als producent vinden wij het onze morele plicht om chocolade op een verantwoorde en duurzame manier te produceren”, vertelt Jelle Vandenbulcke, CEO van Chocolatier Vandenbulcke. “Cacaoboeren moeten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, we moeten ontbossing tegengaan en zo weinig mogelijk grondstoffen verspillen tijdens het productieproces. Drie zaken waar het Beyond Chocolate Charter zich voor inzet en die ons ook nauw aan het hart liggen. Het ondertekenen van dit charter zet onze duurzame ambities dan ook extra kracht bij.”

‘Cabosse’ is een unieke ‘Upcycled’ praline van donkere chocolade met een heerlijke cacaovruchtvulling. Door het gebruik van de pulp van de cacaovrucht, worden niet enkel de cacaobonen, maar ook het fruitige vruchtvlees errond gebruikt. Deze praline is gemaakt met respect voor de natuur en voor de cacaoboeren. Goed voor de planeet, goed voor de mens en absoluut goed voor jou!
Minder afval – meer smaak
De reis van de cacaovrucht start in de tropische regio’s rond de Evenaar op boerderijen waar de cacaovrucht (Cabosse) groeit. Als ze rijp zijn, worden de kleurrijke vruchten geoogst, schoongemaakt en geopend om de cacaobonen te scheiden van de verse witte pulp. De cacaobonen worden dan gebruikt om heerlijke chocolade te maken, nadat ze gefermenteerd en gedroogd zijn. Normaal worden enkel de cacaobonen gebruikt om chocolade te maken, wat wil zeggen dat 70 % van de vrucht volledig weggegooid wordt. Door het ‘Upcyclen’ van de verse witte pulp voor de vulling van onze praline, wil ‘Cabosse’ bijdragen tot een ‘zero waste’ gemeenschap.

Cacaoboeren
Door meer van de cacaovrucht te gebruiken, krijgen de cacaoboeren meer inkomsten voor hetzelfde werk. Waar in andere situaties 70 % van de cacaovrucht weggegooid wordt, kunnen ze nu meer van hun oogst verkopen. Op deze manier blijven we investeren in een betere en duurzamere wereld voor de cacaoboeren.

100 % heerlijk
De pulp van de cacaovrucht heeft een unieke ‘zesty’ en fruitige smaak, met een heerlijke frisheid. Natuurlijk hoog in vezels en een bron van potassium, bevat de cacaovrucht meerdere supplementen zoals magnesium, mangaan, calcium, fosfor, ijzer, zink, vitamine B5 en vitamine D2.

Cabosse ligt vanaf eind oktober in de supermarkten Delhaize en Colruyt. Een doosje van 120g zal rond de 5 € kosten

Winnaars

Gisteravond werd de wedstrijd afgeklokt op 1741 juiste inzendingen. Zij die een pakketje eerdaags mogen afhalen of opgestuurd krijgen zijn: F. Van Loo uit Houthulst, Dorien De Weerdt uit Nieuwpoort, Damie Lou uit Blankenberge, Olivia Dauchy uit Assebroek, G. De Keizer uit Kessel-Lo, Anaïs Deroo uit Ieper, L. Schoonbaert uit Brugge, Emelie Pauwels uit Zedelgem, Ronny Vanhoverbeke uit Knokke-Heist, Albert Vienne uit Torhout, Monique Deprez uit Blankenberge, Gisèle Vandierendonck uit Tielt, Laïs Van Der Straeten uit Brugge en Sven Logier uit Kortrijk. Zij krijgen eerdaags een mail hoe ze hun pakket kunnen afhalen op gestuurd krijgen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.