Home > Weekendwedstrijd: winnaars Martha-bierpakket, dat bulkt van levenslust

Weekendwedstrijd: winnaars Martha-bierpakket, dat bulkt van levenslust

Geschreven op 28 juni 2023 om 06:12 door Mario De Wilde
Zowat vijf jaar na de lancering van de Martha bieren schakelt The Brew Society een versnelling hoger. Het bier Martha onderging een rebranding en pakt uit met een slagzin die bulkt van levenslust: Martha, proef het leven. Het verhaal van Martha werd scherpgesteld en in een visueel concept gegoten. Martha staat garant voor alles wat het leven te bieden heeft. De beelden van de TV-campagne zetten aan om voluit het leven te beleven: zonovergoten plekken opzoeken, stilzitten en niet stilzitten, buitenkomen, vrienden zien, op ontdekking gaan… alles meepakken. Carpe diem, maar dan op zijn West-vlaams: Al wadawe gèt eewe gèt”. Zo vat de voice-over van de spot het credo samen. Martha is tegelijk complex en toegankelijk. Iedereen herkent zich op een of andere manier in Martha. Gul of gulzig. Sexy, crazy, happy. Dapper, wild of zachtzinnig… Hoe je bent of wil zijn, er is altijd een Martha die bij je past!

De Martha bieren hebben een snelle opmars gekend met een nationale verspreiding bij drankenhandels en het netwerk van de Colruyt groep. “We investeerden in een high-tech brouwerij met de modernste brouwinstallaties, kwalitatieve gistingstanks en een state-of-the art brouwerij, waardoor wij klaar zijn voor een exponentiële groei in de toekomst” aldus Björn Desmadryl, zaakvoerder van de brouwerij. “De brouwerij kan in principe 100.000 hectoliter bier brouwen, dat maakt ons toch een van de grotere van Vlaanderen. Ons continue streven naar kwaliteit resulteerde erin dat Martha al vele internationale prijzen won. Maar we voelden dat ons merk Martha iets tekortkwam om haar voetafdruk naast die van gevestigde waarden zoals Duvel, Cornet en Omer te zetten. Ons merk was nog niet volwassen. Om werk te maken van die positionering ging The Brew Society een samenwerking aan met het marketingadviesbureau Markupp van Nicolas Degryse, een gevestigde waarde in de food & drinks wereld. Martha kreeg een nieuw logo, en de etiketten en glazen werden volledig gerestyled. De TV-campagne werd dan weer gerealiseerd door productiehuis Clementine, geen onbekende in het lanceren van succesvolle videocampagnes in de biersector.

De spots en billboards lopen in mei, juni en het najaar op de Play zenders, Njam en VRT Max, en via de sociale media kanalen. De rebranding en TV-campagne zijn een grote investering voor The Brew Society, maar zullen ongetwijfeld leiden tot een uplift van het merk. De visuele campagne plaatst Martha waar het bier verdient om te staan.

Weekendwedstrijd


We hadden dankzij The Brew Society een vijftiental bierpakketten (twv € 15) om op een zomers weekend als dit zomaar weg te geven. Met 1852 dorstigen waren jullie en zij die straks ook effectief door Martha zullen gelaafd worden zijn: Femke Derieuw uit Roeselare, Karin Hoste uit Wenduine, Familie Vandille uit Brugge, Sven Van Hulle uit Oostende, Katrien Maenhout uit Gistel, Greg Tanghe uit Tielt, Dirk Royaux uit Brugge, G. Nyssen-Verbeke uit Knokke-Heist, Serge Lahousse uit De Panne, Frederic Vansweefelt uit Kortrijk, Joppie Bulcke uit Oostende, Astrid De Waele uit Middelkerke, 13) Jenny Hertsens uit Aalter, Schelstraete uit Jabbeke en Alice Dewulf uit Beernem. Opgelet, door de succesrijke verkoop en de grote afname, kan het nog een tweetal weken duren vooraleer de winnaars hun prijs kunnen afhalen. Zij krijgen in ieder geval deze week nog een mailtje met meer informatie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.