Weekendwedstrijd. Winnaars Gault&Millau ‘A Taste of Knokke-Heist’-gids (€19.90) en voucher €80
Tweede editie in drie landstalen!
Net zoals twee jaar geleden werd door samenwerking tussen het gemeentebestuur van Knokke-Heist en Gault&Millau een culinaire gids samengesteld. De nieuwe editie is groter dan voorheen en omvat een groot aantal extra illustraties om nog beter de sfeer van deze bruisende kustgemeente te schetsen. Nieuw dit jaar is de uitgave in drie talen. Door naast Nederlands en Frans ook Duitstalige teksten te voorzien wordt ingespeeld op een steeds belangrijker wordende toeristische markt. Andere nieuwigheid is de vernieuwde website ‘atasteofknokkeheist.be’ waar ook een zoekfunctie met online beschikbaarheden voor restaurants werd geprogrammeerd. De gids wordt gedrukt op maar liefst 30.000 exemplaren en telt 148 pagina’s. Alle geselecteerde adressen ontvangen een sticker als (h)erkenningsteken zodat de consument gemakkelijk kan zien welke zaken geselecteerd werden voor deze gids.
A taste of Knokke-Heist
De inspecteurs van Gault&Millau gingen de afgelopen maanden uitgebreid op pad in Knokke-Heist op zoek naar de lekkerste adressen uit de regio. Volledig onafhankelijk selecteerden ze meer dan 150 referenties verdeeld over drie verschillende categorieën met meer dan 30 nieuwe referenties:
• Een gastronomische selectie met Gault&Millau score en toekenning van de koksmutsen.
• Een Knokke-Heist “Special Selection” met diverse leuke extra adressen om te eten en drinken.
• Een selectie ambachten en winkels zoals bakkers, beenhouwers, traiteurs, vishandelaars, ijssalons en wijnwinkels.
Er komen in de gids ook enkele extra thema’s aan bod zoals interviews met hospitality professionals, de markten, een redactioneel stuk over de gastronomische identiteit van de Zwinregio, de keuken van AZ Zeno en de beachbars.
Gastronomische selectie met nieuwe referenties en stijgers
In Knokke-Heist vind je toprestaurants die aan elke smaak beantwoorden. We zetten de topscores binnen de nieuwe culinaire gids even op een rijtje. De hoogst gequoteerde restaurants in de gids zijn: Bartholomeus (18/20), Sel Gris (17/20), Cuines,33 (16,5/20), Il Trionfo (15,5/20), Caillou (15/20) en Escabèche (15/20).
De inspecteurs ontdekten verder heel wat nieuwe culinaire referenties tijdens hun ontdekkingstocht in Knokke-Heist voor de gastronomische Gault&Millau selectie: Bablut, Dely’s, Dunas, Le P’tit Bedon, La Rigue en La Sirène. In de gids kan je tevens enkele stijgers spotten. Een aantal restaurants werden door de recensenten beloond met een hogere score zoals Cédric en Cwart.
Knokke-Heist “Special Selection” met bijkomende leuke adressen
In het hoofdstuk Knokke-Heist “Special Selection” ontdek je 53 bijkomende leuke adressen om lekker te eten en te drinken. Van ontbijtzaken, lunchadressen, themarestaurants, populaire hotspots by Gault&Millau, bistro’s, brasseries en koffiebars tot cocktailbars en enkele cafés.
Ambachtslieden en delicatessezaken vol culinaire passie
Gault&Millau selecteerde maar liefst 58 “artisans” en heerlijke winkels die vol passie voor hun product streven naar de allerbeste kwaliteit. Deze selectie bevat onder meer bakkers en patissiers, chocolatiers, traiteurzaken, groenten- en fruitwinkels, ijssalons, beenhouwerijen, vishandelaren, kaaswinkels en wijnwinkels.
Nieuwe website: www.atasteofknokkeheist.be
Alle referenties uit de Knokke-Heist gids worden ook verzameld op de nieuwe website www.atasteofknokkeheist.be. Dankzij de handige zoekfunctie, foto’s, kaarten, de link met het Resengo boekingssysteem en de duidelijke routebegeleiding vind je onmiddellijk wat je zoekt. De site is volledig gratis te raadplegen en is voor iedereen toegankelijk. De zoekfunctie kreeg ook een zeer handige beschikbaarheidsmodule om online beschikbaarheden bij de restaurants te zoeken.
Elke tweedeverblijver van Knokke-Heist ontvangt de gids gratis in de bus. De gids zal ook gratis verkrijgbaar zijn bij Toerisme Knokke-Heist voor alle inwoners. Je kunt ook een exemplaar aankopen in de lokale boekhandel voor € 19,95. Iedereen zal dus begin oktober de gids met nieuwe favoriete adressen en lekkerste zonden, zowel in geprinte versie als digitaal, kunnen doorbladeren.
Winnaars culinaire gids Gault&Millau ‘A Taste of Knokke-Heist’ (€ 19.50)
Jean-Pierre Vandewalle in St-Kruis, Marleen Dauw uit De Haan, Toby De Couck uit Blankenberge, Linda D’hoop uit Waardamme, Sarah Bervoets uit Sint-Andries, Bernard Christiaens uit Knokke-Heist, Jeroen Verstraete uit Jabbeke, Robert Muller uit Knokke-Heist, Herminne Verschaeve uit Ieper en Marloes Vergauwen uit Kortrijk.
Winnaar restaurantvoucher t.w.v. € 80.
Ludo Van Der Sypt uit Waregem.
De winnaars krijgen nog deze week per mail hoe ze hun boek kunnen afhalen op opgestuurd krijgen.