Home > Weekendwedstrijd: winnaars een pak verse en lekkere asperges recht van boerderij Spitsbroek in Eede

Weekendwedstrijd: winnaars een pak verse en lekkere asperges recht van boerderij Spitsbroek in Eede

Geschreven op 26 april 2022 om 19:55 door Mario De Wilde
Afgelopen weekeinde stonden er asperges op het menu. En niet de eerste de beste. Asperges van het familiebedrijf Spitsbroek in Eede. Dit Nederlands aspergebedrijf levert bijv. ook aan Sergio Herman, De Kromme Watergang en Michaël Vrijmoed. Het gaat om een echt familiebedrijf. Nicole Hiel, die samen met Ronald Dikker en zonen Bas(tiaan) en Niek de bekende kwekerij uitbaat. “Zelfs in coronatijden bleven die topchefs in West- en Zeeuws-Vlaanderen bestellen bij ons.” Het gaat om een echt natuurproduct en dat zie je ook wanneer je de filmpjes bekijkt. Hier in Eede wordt nog echt met passie en veel volharding gewerkt om het lekkerste op je bord te krijgen.

   

Veel West-Vlamingen weten ieder jaar de weg te vinden naar aspergeboerderij Spitsbroek in Eede, vlak voorbij de Nederlandse grens en een bezoekje aan Spitsbroek loont zeker de moeite, ook met het hele gezin! Het witte goud, weet je wel…. We zijn einde april en als íets lente schreeuwt, zijn het wel witte asperges. Zeker weten…. Ze smaken altijd: met zalm, met ham, met ei, tja… met wat niet? Asperges bevatten bijzonder weinig calorieën, maar zijn rijk aan vezels en mineralen zoals kalium, calcium en ijzer. Bovendien bevatten ze vitaminen B en C. Geniet er snel van, want het aspergeseizoen duurt niet heel lang.

Aspergesoep
Jullie absolute topfavoriet? Aspergesoep! Da’s echt lente in een bord. Of je ze nu puur serveert of gegarneerd met wat snippers gerookte zalm, deze soep scoort altijd.

Asperges met gerookte zalm
Als je op zoek was naar de perfecte lentelunch, dan hem je ‘m nu gevonden: een fris bordje asperges met een plakje gerookte zalm en wat lente-ui: soms is less echt wel more.

Asperges à la flamande
Op 3 nog een klassieker! Asperges op z’n Vlaams, met lekkere hardgekookte eieren en ‘n rijke botersaus. Zó puur!

Pasta met asperges
Het enige dat nog lekkerder is dan asperges, is pasta met asperges. Deze versie met peterselie, geraspte citroenschil, hazelnoten en parmezaan is een van jullie topfavorieten!

Linguine met asperges en gerookte zalm
Asperges en zalm, dat is volgens ons een match made in heaven en daar zijn jullie het duidelijk mee eens. Deze linguine met asperges en gerookte zalm kreeg van jullie een verdiende vijfde plaats.

1734 inzendingen met het juiste antwoord.

West-Vlaanderen, en bij uitbreiding heel België, is gek van het witte goud. Dat kunnen we alleen maar bevestigen met zo’n giga aantal inzendingen. Zij die binnenkort een pakket van die lekkere asperges mogen afhalen zijn: Nabil Labidi in Oedelem, Ingrid Vierstraete in Brugge, Kevin Sabbe in Dentergem, Bart Eelbode in Sint-Michiels, Chantal De Schoolmeester in Blankenberge, Danny Vanthournout in Brugge, Romy Delvaux in Oudenburg, Agnes Goossens in Sint-Kruis, Henk Coppein in Stavele, Martin Hermie in Wingene, Maes luc in Lichtervelde, Braem Herman in Brugge, Lieselot De Reese in Knokke, Charlotte Van Houtte in Koksijde, Jill Deschacht in Oostkamp, Gaby Caboor uit Aalter, Nancy De Groote in Zedelgem, Kris Stickens in Westende, Claudia Stoops in Sint-Andries, Danny Veracx in Zedelgem, Hermes Feys in Ieper, Familie Visschers in Blankenberge, Herminne Jaques in Stene, Maxim Degroote in Staden, Sophie Van Driessche in Ruddervoorde en Klaas Mobé in Oostende. Ze krijgen hun voucher gemaild om de asperges vanaf vrijdagmiddag a.s. af te halen in het Brugse

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.