Home > Weekendwedstrijd: winnaars boottocht voor 2 (€ 32) met de Lamme Goedzak van Damme naar Brugge (h/t)

Weekendwedstrijd: winnaars boottocht voor 2 (€ 32) met de Lamme Goedzak van Damme naar Brugge (h/t)

Geschreven op 13 september 2023 om 06:44 door Mario De Wilde
Nee, de zomer is nog lang niet voorbij. Na wat malse regen blijft het ook de volgende dagen heerlijk weertje en niets is dan meer ontspannend en leuker dan een uitstapje dichtbij huis. We hadden afgelopen weekend een wel heel bijzondere en leuke tip voor het ganse gezin. Vaar bijv. eens met de Lamme Goedzak van het historische Brugge naar het liefelijke Damme en terug (of omgekeerd). Nog tot en met tot 15 november 2023 vaart De Lamme Goedzak dagelijks (7/7) tussen 11u en 18u. De slome, maar stijlvolle boot is ongetwijfeld de ideale manier om de Damse Vaart in zo’n 35 minuten te ontdekken en te genieten van dit voorbijglijdend polderlandschap omzoomd met statige populierenrijen. De kapiteins van dienst Wendy en Frederik zullen je graag de mooiste polderplaatsjes tonen. Door een QR-code te scannen krijg je in vijf talen uitleg over de geschiedenis van de Damse vaart en de stad zelf.

De boot de Lamme Goedzak en de Damse Vaart dragen een rijke geschiedenis met zich mee. De plannen voor de Damse Vaart werden ruim 200 jaar geleden gemaakt onder het bewind van Napoleon Bonaparte die een verbinding zocht tussen Brugge, Sluis en Breskens zowel om economische als militaire redenen. Het landschap van de Damse Vaart is iconisch en heeft één van de meest majestueuze bomenrijen van het land.

Opstappen kan in Damme of Brugge. Je kan kiezen voor een enkele vaart of heen en terug. Hieronder kan je de nodige details en vertrektijden terugvinden om een boottocht in te plannen. Een enkele vaart duurt ongeveer 35 minuten. De boot biedt plaats aan 170 personen en is voorzien van een permanent geopende bar aan boord. Ook je fiets (in beperkte mate) en (kleine) honden zijn toegelaten op de boot. Hier alvast een sfeerfilmpje om je te laten watertanden.

Boot Damme-Brugge

vanuit Damme (adres Damse Vaart Zuid)

11.00 u – 13.00 u – 15.00 u – 17.00 u

vanuit Brugge (adres Noorweegse Kaai)

12.00 u – 14.00 u – 1600 u – 18.00 u

Locatie
Inscheping Damme: Damse Vaart Zuid 12, 8340 Damme
Inscheping Brugge: Noorweegse Kaai 31, 8000 Brugge

Alle info op https://lammegoedzakdamme.com

Winnaars

Mooi aantal: 1888 juiste inzendingen voor deze vaarwedstrijd en volgende 15 gelukkigen ontvangen eerdaags hun voucher om op een dag van voorkeur met z’n tweetjes deze ontspannende boottocht in het groene decor van de Damse Vaart mee te maken: Wim Heerman uit Westende, Mario Lamote uit Roeselare, Stef De Couck uit  Blankenberge, Peter Van de Walle uit Edelare, Myriam De Clercq uit Hamme, Tine Decostere uit Blankenberge, Noëlla Cardoen uit Okegem, Sofie Vermoote uit Brugge, Mike Aerts uit Aalbeke, Kelly Guidée Kelly uit Sint-Michiels, Kurt De Graeve uit Roeselere, Cesar Verhaeghe uit Oostende, Myriam Notebaert uit Middelkerke, Jonas De Clercq uit Loppem en Herbert Onselaere uit Tielt.

1 reactie

Luc Rousseau
Geschreven op 2023-09-13 22:04:28
wow heel mooi met deze boot van Damme naar Brugge, dit zouden wij ook wel eens willen winnen .

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.