Home > Weekendwedstrijd: winnaars 1 meter lange limited edition spaghetti (€ 30) van Soubry

Weekendwedstrijd: winnaars 1 meter lange limited edition spaghetti (€ 30) van Soubry

Geschreven op 25 oktober 2023 om 07:03 door Mario De Wilde
Toegeven, onze wekelijkse lezerswedstrijden zijn altijd doordrenkt van hetzij iets nieuws, hetzij iets exclusief. Welnu, met de limited edition 1 meter spaghetti van Soubry, die je niet in de winkel kan kopen, hebben we opnieuw iets speciaal in de aanbieding. De West-Vlaamse pasta- en spaghettispecialist knipogen ze nog meer naar het befaamde en wereldberoemde ‘Lady en de Vagebond’-moment. Wie kent deze scène trouwens niet? Nu kan je de hele familie en vrienden verrassen met zo’n bijzondere spaghetti.

Dat wordt lekker lang slurpen! Challenge accepted? Trommel dan snel je familie, huisgenoten, buren, lieven, exen, kotgenoten op, en doe mee met deze fantastische wedstrijden want de winnaars krijgen niet één maar twee van zulke verpakkingen van 1 meter lang.

Het Soubry verhaal start op het veld
waar de kwaliteit, de volle vorm en de natuurlijke ambergele kleur van de tarwe gecontroleerd wordt. Ons aankoopteam gaat wereldwijd op zoek naar tarwe van de hoogste kwaliteit. De tarwe moet verschillende proeven doorstaan en aan hoge specificaties voldoen voordat ze aangekocht wordt. Voor onze deegwaren kiezen we altijd voor harde tarwe met een hoog en kwalitatief eiwitgehalte, hoger dan het gemiddelde van andere pasta’s op de markt.

Hoge specificaties zonder compromis
Na de oogst, wanneer de tarwe met het binnenschip via het kanaal arriveert, worden onzuiverheden zoals zand en steentjes grondig verwijderd. Cilinders breken de tarwekorrels open en de tarwe wordt gezift. Enkel de kern van de tarwekorrel wordt behouden. Door het maalproces te herhalen, verfijnen we de tarwe tot de gewenste korreldikte. Zo bekomen we griesmeel. Alles gebeurt in onze eigen Belgische molens, in Roeselare.

Al dente pasta, een minutieus proces
Om pasta te maken wordt het griesmeel gemengd met water en zorgvuldig gekneed. Dit deeg wordt onder hoge druk door een matrijs geperst. Zo bekomen we de gewenste vorm. Dan gaat de pasta door verschillende drogers. De vochtigheidsgraad, de luchtstroom en de temperatuur is telkens verschillend en wordt strikt onder controle gehouden. Per jaar wordt ongeveer 100.000 ton pasta gemaakt of dit zijn in andere woorden 1,2 miljard porties. Soubry is de enige pastafabrikant in België.

In ongekookte versie kan je er nog meer leuke (en vooral handige) dingen mee doen:

-als hippe breinaalden aan je oma schenken.

-als tandenstoker voor de giraffen aan de Antwerpse Zoo schenken.

-als Nordic stokken aan je Anorexia Nervosa-zusje schenken.

-als notenbalk aan je muziekleraar schenken.

-als hulpje om te checken of je zelfgebakken cake wel goed gebakken is.

Winnaars weekendwedstrijd

De 15 winnaars van twee pakketten van 1 meter elk (waarde € 30) die we van Soubry aangereikt kregen, zijn: Sylvie Decker uit Duinbergen, Chantal De Schoolmeester uit Blankenberge, Hendrik Debusschere uit Male, Liliane Decorte uit Gistel, Ine Corne uit Wevelgem, Stef De Couck uit Blankenberge, Familie Decoene uit Moerkerke, Els Goudeseune uit Beselare, Regina van den Eijnden uit Blankenberge, Alice Deloof uit Oostende, Familie D’Hulster uit Brugge, Gracienne De Coker uit Ieper, Jenny Trienpont uit Middelkerke, Godelieve Brackx uit Beernem en Rosanne Ducatteeuw uit Tielt.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.