Home > Weekendwedstrijd: win je Vondelmolenpakket (4 kg) met daarin 9 stuks peperkoek t.w.v. € 24

Weekendwedstrijd: win je Vondelmolenpakket (4 kg) met daarin 9 stuks peperkoek t.w.v. € 24

Geschreven op 21 januari 2022 om 16:08 door Mario De Wilde

Gezond en vooral heel lekker. Dat hebben we dit weekeinde in onze wekelijkse lezerswedstrijd voorzien. Met dank aan Vondelmolen, dé peperkoekenspecialist met een traditie van anderhalve eeuw. Inderdaad, peperkoek is altijd een lekkere, natuurlijke energie boost, ’s morgens, ’s middags, tussendoor of ’s avonds. Hou je ook van die malse lekkernij? Dan zit je bij Vondelmolen op het juiste adres. Al meer dan 150 jaar verwent Vondelmolen met de gekende familierecepten haar klanten met heerlijke peperkoek. Op die manier is deze streekspecialist uitgegroeid tot de grootste producent van peperkoek in België. Welkom in Lebbeke, welkom bij Vondelmolen…

Gedurende vijf generaties heeft Vondelmolen, los van modegrillen en culinaire ontwikkelingen, haar basisfilosofie weten te behouden en de tradities in ere gehouden. Tegelijkertijd investeert het bedrijf ook voortdurend om jouw gezondheid en het milieu zo goed mogelijk te beschermen. Het blikt , meer dan ooit, hoopvol de toekomst tegemoet want Vondelmolen wil de komende jaren op een rendabele manier groeien door nieuwe generaties aan te spreken. Voorts creëert het bedrijf nieuwe producten voor andere gebruiksmomenten dan enkel het ontbijt.. Het fundament voor die groei is het sterke imago van de Vondelmolen producten: ze zijn lekker, voedzaam en gemakkelijk in gebruik. Bovendien zijn ze heel natuurlijk en worden ze geproduceerd met een zo klein mogelijke ecologische footprint. Niet alleen het milieu, maar ook de mensen in hun omgeving zijn belangrijk voor Vondelmolen. Ze investeren bijvoorbeeld in goede doelen en ondersteunen heel wat kleine en grote verenigingen. Vondelmolen maakt haar peperkoek nog steeds volgens een authentiek familierecept.
Een bron van energie
Het merk Vondelmolen combineert daarbij innovatieve kracht en een hedendaagse uitstraling met familiale kenmerken en oog voor traditie. Toegegeven, een tijdlang had peperkoek een wat oubollig karakter maar stilaan wordt peperkoek weer hip. De hedendaagse consument, en daarbij vooral de jeugd en sportievelingen, ervaart peperkoek opnieuw als een koek die op een natuurlijke manier energie verschaft (minder dan 1% vetten en een bron van vezels). Het is een heerlijkesnack waarvan je op elk moment van de dag kan genieten. Bovendien is er anno 2022 een rijke variatie van peperkoeksoorten te verkrijgen. Er bestaat bijvoorbeeld peperkoek met fruit, honing of fructose en biologische peperkoek. Dankzij de jarenlange ervaring kan Vondelmolen de beste grondstoffen selecteren die nodig zijn om jouw heerlijke peperkoek te maken. Bij elke levering worden de grondstoffen gecontroleerd met het oog op een constante smaak en perfecte productkwaliteit. De Vondelmolen peperkoek bevat daarenboven geen genetisch gemodificeerde grondstoffen

Dendermondsesteenweg 208
9280 Lebbeke
tel: 052-40.90.40
website: www: vondelmolen.be

Zoveel Vondelmolen peperkoek waar een mens gelukkig van wordt…

Je hebt peperkoek van Vondelmolen om met een lekker portie boter en koffie erbij te eten, maar je hebt ook nog zoveel andere mogelijkheden. Wat dacht je hiervan?

Voorgerecht voor 4 personen
Peperkoek toast met gekonfijt witloof


De combinatie van het bittere witloof en de zoete peperkoek is de basis van een smaakvol aperitiefhapje.

Ingrediënten
2 stronken witloof, 1 klontje hoeveboter, 3 el frambozenazijn, 2 el agavesiroop, 2 el fijne suiker, 1 takje citroentijm, 1 el roze besjes en 4 sneetjes peperkoek

Stap 1
Snijd het witloof in stukjes.

Stap 2
Verhit een pan, smelt daar de hoeveboter in en bak het witloof goudbruin.

Stap 3
Blus met de frambozenazijn.

Voeg de agavesiroop, de suiker en de citroentijm toe en laat nog een zevental minuten verder sudderen.

Stap 4
Roer vaak om om aanbranden te voorkomen.

Stap 5
Snijd de sneetjes peperkoek in vieren en toast ze kort.

Stap 6
Beleg met het gekonfijte witlof.

Stap 7
Garneer met de rode besjes.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Varkenshaasje met crème van pastinaak


Een varkenshaasje is een Vlaamse klassieker. Dit vertrouwde gerecht krijgt dankzij de peperkoek een verrassende twist.

Ingrediënten
500 g varkenshaasje, boter, olijfoliepeper en zout, 4 pastinaken, 1 grote aardappel, 1 ui, 2 sneetjes peperkoek, in blokjes gesneden, 500 ml kippenbouillon, 2 takjes tijm, 2 el agavesiroop en 3 zoete aardappelenfleur de sel

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C.

Stap 2
Kruid het varkenshaasje met peper en zout.

Stap 3
Verhit de boter in een pan en bak het gebraad goed aan. Plaats het in een ovenschaal, voeg olijfolie toe en bak het vlees gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten in aluminiumfolie.

Stap 4
Schil de pastinaken en de aardappel en snijd ze in blokjes. Schil, snipper en fruit de ui. Voeg de pastinaak, de stukjes peperkoek en de aardappel toe en laat even bruinen.

Stap 5
Voeg de kippenbouillon en de tijm toe en kook op een matig vuur tot de pastinaak en de aardappel gaar zijn. Voeg de agavesiroop toe en mix tot een crème.

Stap 6
Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in fijne sneetjes en frituur ze op 180 °C. Bestrooi ze onmiddellijk met fleur de sel.

Stap 7
Snijd het vlees in plakjes en serveer met de pastinaakcrème en de chips van zoete aardappel.

Dessert voor 4 personen
Geitenkaasje met mango en krokantje van peperkoek


Een romig, zacht-zoet dessert om van te smullen.

Ingrediënten
30 g peperkoek, 100 g zachte geitenkaas, 20 g roomhoning, 1 verse mango, suikerwater en verse bieslookpeper

Stap 1
Snijd de peperkoek in zeer fijne schijfjes en droog in de oven op 65°C tot deze krokant is.

Stap 2
Werk de korstloze smeuïge geitenkaas op met room, peper en honing tot deze goed smeerbaar is en doe in een spuitzakje.

Stap 3
Maak suikerwater door gelijke delen water en suiker kort op te koken en te laten afkoelen.

Stap 4
Snijd de mango in fijne brunoise en marineer in het suikerwater.

Stap 5
Doe wat geitenkaascrème in elk kommetje en bestrooi met de mangoblokjes. Werk af met het peperkoekkrokantje en wat bieslook.

En maak eens je eigen peperkoekenauto…

Ingrediënten

5 sneetjes peperkoek, 1 dun chocoladeplakje, 4 roulette snoepjes, 2 lange zure matten (of enkele korte), 2 ronde marshmallows, 2 rolletjes roldrop, 2 balla stixdecoratie chocoladesuikerglazuur (kan je ook zelf maken met poedersuiker en water)

En dan is er onze weekendwedstrijd

We hebben voor elke winnaar een giga-pakket van bijna 4 kg t.w.v. € 24 met dit lekkers als inhoud:

Peperkoek 500g
Peperkoek met parelsuiker 500g
Peperkoek met parelsuiker 6x40g
Peperkoek met honing 500g
Peperkoek met honing en parelsuiker 500g
Peperkoek met fruit 350g
Peperkoek met cranberries 6x40g
Artisanale peperkoek met honing 500g
Artisanale peperkoek met gember 400g

Wat moet je daar voor doen om het pakket tot het jouwe te maken:
-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

–In welke Oost-Vlaamse stad is Vondelmolen gevestigd?
-Wie is de huidige eigenaar van het familiebedrijf Vondelmolen?
–In het filmpje ontdek je hoelang de peperkoek in de koelcel moet rusten vooraleer die verwerkt kan worden. Hoelang duurt dat?
-Hoe of wanneer eet jij zelf het liefst je stukje peperkoek?

Mail je antwoorden met als titel ‘Peperkoeken hartje’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen (verplicht) en dat alles voor maandagavond 24 januari om 21.00 uur. Dinsdag maken we dan de winnaars bekend.

2 reacties

nathalie d'hondt
Geschreven op 2022-02-11 13:14:44
Peperkoek in gerechtjes is super lekker
Raf
Geschreven op 2022-01-23 17:04:05
Heel interessant artikel !! Leuk om te weten

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.