Home > Weekendwedstrijd. Win je tickets (€45) voor openluchtspektakel ‘Marie-Antoinette’ in Torhout

Weekendwedstrijd. Win je tickets (€45) voor openluchtspektakel ‘Marie-Antoinette’ in Torhout

Geschreven op 25 augustus 2023 om 15:15 door Mario De Wilde

Vanaf donderdag 7 september 2023 wordt op en rond de slotgracht van het kasteel van Wijnendale in Torhout het prachtige openluchtspektakel ‘Marie-Antoinette’ op de planken gebracht. Over Marie-Antoinette gaan vele, wilde verhalen rond, maar wie was de iconische laatste koningin van Frankrijk echt? Deze indrukwekkende productie, met weelderige kostuums, wondermooie muziek en in een verbluffend decor, geeft een verhelderend inzicht in het turbulente en fascinerende van deze opmerkelijke dame.

Veel West-Vlamingen op de scène

Met o.a. Liesbeth Roose als Marie-Antoinette en theater- en musicalicoon Linda Lepomme die na 25 jaar een opmerkelijke comeback op de musicalplanken maakt als Keizerin Maria Theresia. De omschrijving ‘openluchtspektakel’ is hier echt wel van toepassing want meer dan 130 acteurs/dansers/figuranten staan elke avond on stage! Met een flinke West-Vlaamse inbreng want Liesbeth Roose (Marie-Antoinette uit Tielt), Jervin Weckx (Koning Louis August), Lien Van den Bossche (Rosalie), Joke Van Robbroeck (prinses de Lamballe), Jens Broes (Balthasar de Merode), Andres Vercoutre (Arno) en de twee jongedames die afwisselend de rol van Charlotte zullen vertolken: Nooni Merchiers (12 jaar, Vlissegem/De Haan) en Minne Beeusaert (10, Olsene).

‘Once in a lifetime’-event

Op enkele kilometers van Torhout nemen het verhaal van Luc Stevens en de muziek van Sam Gevers je mee naar het hart van het verhaal van deze betoverende koningin, maar ook haar eenzame bestaan in de paleizen van Versailles, in een land van armoede en honger in een tijd van grote beroering. in het midden van een revolutionaire eeuw. Het prachtige decor is van de hand van het Belgische bedrijf Eye-Opener (o.a. Tomorrowland). Laat je voor één avond meevoeren in het leven van deze miskende koningin in een tijd van omwenteling. Met de historische achtergrond van het kasteel, het water en het vele groen krijgen de bezoekers een ‘once in a liftetime’-avond aangeboden, zoveel is nu al zeker. Hierbij alvast een voorsmaakje van een vorige editie.

Verhaal

Eén van de meest iconische en veelbesproken historische figuren ‘Marie-Antoinette’ wordt opnieuw tot leven gebracht. Deze keer aan het kasteel van Wynendaele in Torhout, een unieke locatie in Vlaanderen. Marie-Antoinette, leeft een zorgeloos bestaan, tot ze plots moet trouwen met de Franse Dauphin. Ze leeft een luxueus leven aan het Franse hof, maar ze kent de zorgen van het volk niet, tot groot ongenoegen van haar onderdanen

Opbouw op de vijver

Een massaspektakel rond een historisch erfgoed bouw je niet op één dag. Na veel maanden van voorbereidingen, is het technisch team hard aan het werken om het terrein klaar te maken voor de zowat 1.500 geschatte bezoekers per avond. Het decor van Marie Antoinette zal het publiek ongetwijfeld meenemen op een betoverende historische reis. Prachtige decorelementen brengen het weelderige en extravagante hofleven van het 18e-eeuwse Frankrijk op ongeëvenaarde wijze tot leven op het kasteel van Wijnendale in Torhout. Zo staan de 70 pontons op de vijver om de kijker straks een fantastisch schouwspel te garanderen.

 

Alle info over prijzen, data en prijzen op deze link

Weekendwedstrijd

Wij hebben 1 duo-ticket twv maar liefst € 90 en 8 enkele tickets ‘zilver’ weg te geven voor de gala première op donderdagavond 7 september om 20.45 uur. De deuren gaan al open om 18 uur dus op voorhand kan je in alle rust al een kijkje nemen. Wat moet je daar zoal voor doen?

-Volg ons op www.instagram.com/hetnieuwsvanwestvlaanderen , altijd handig ook als je de gratis nieuwtjes wil lezen.

-Op welk ander bekend festival zorgde Eye-Opener voor het decor?

-Waar en wanneer werd de latere Koningin Marie-Antoinette onder de naam Maria Antonia Josepha Johanna geboren?

-Op 16 oktober 1793 stierf de koningin. Op welke vreselijke manier was dat?

Reageren met ‘Marie-Antoinette’ voor maandagavond 28 augustus om 20 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen. Dinsdag of uiterlijk woensdag maken we de winnaars bekend. Aan de slag iedereen om getuige te kunnen zijn van dit prachtig openluchtspektakel…

 

11 reacties

Freddy Degrauwe
Geschreven op 2023-08-28 08:24:33
Lijkt mij heel mooi. Ik zou er graag bij zijn.
Stefaan Ryckebosch
Geschreven op 2023-08-27 12:24:28
Dat openluchtspektakel van Marie - Antoinette wil ik zelf ook heeeeeel graaaaaaaag van dichtbij meemaken✌️✌️✌️
Desmedt Maria
Geschreven op 2023-08-27 10:12:46
Dicht bij huis een super locatie voor een prachtig dtuk
Veerle maet
Geschreven op 2023-08-26 20:56:08
Zou superfijn zijn zeer benieuwd 😉
ELS GOUDESEUNE
Geschreven op 2023-08-26 20:34:33
Wat zou ik met die tickets gelukkig zijn, want deze voorstelling zou ik zoooo graaaaaaaaag eens zien🍀🙏🍀🙏🍀🙏🍀
Callewaert Ann
Geschreven op 2023-08-26 17:47:33
Zo'n prachtige setting, het wordt vast en zeker een schitterende voorstelling
Cuyt
Geschreven op 2023-08-26 15:55:27
Tomorrowland Invited Brussels 2023' in Tour & Taxis
Julie Verschueren
Geschreven op 2023-08-26 14:12:32
Leuk, om de geschiedenis te beleven op een andere manier en dan nog met een musical. Zou de max zijn altijd welkom.
Devriendt caroline
Geschreven op 2023-08-26 10:02:40
Ja super zo zien we iemand van de vriendenkring die mee speelt en ben zeker dat ze dat super goed zal doen
Devrome heidi
Geschreven op 2023-08-26 06:29:10
Super graag voor ons de ticketjes zo zien we ons mateke in actie
Rosselle kristof
Geschreven op 2023-08-25 23:42:21
Hoi

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.