Home > Weekendwedstrijd. Win je SOUBRY-pakket vol smakelijke pasta’s en bloem t.w.v. € 30

Weekendwedstrijd. Win je SOUBRY-pakket vol smakelijke pasta’s en bloem t.w.v. € 30

Geschreven op 20 januari 2023 om 15:27 door Mario De Wilde

Niets is smakelijker dan straks je SOUBRY-pakket vol lekkere pasta’s en bloem te mogen openen én te gebruiken. SOUBRY is een op en top Belgisch familiebedrijf en gaat sinds 1921 over van vader op zoon. Soubry stelt meer dan 400 werknemers tewerk en is de énige pastafabrikant in België. Alle pasta wordt gemaakt in 3 vestigingen in en rond Roeselare, West-Vlaanderen. Soubry is nummer 1 in België voor meerdere soorten pasta, maar ook voor bloem. Daarnaast behoren ook griesmeel, beschuiten en allerlei afgeleide producten tot dit West-Vlaams merk.

De missie van SOUBRY ? Op lange termijn waarde creëren op een duurzame manier. Daarbij sta jij, als klant of consument, centraal. Ze houden er in Roeselare van je te inspireren en jouw creativiteit te stimuleren met ons ruim product assortiment, tips en talrijke recepten. Relevante innovaties, rekening houdend met de feedback van de consument, verrijken continu het al rijke aanbod. Kwaliteit en voedselveiligheid, met een bewuste kijk op gezonde voeding, zijn hierbij topprioriteit. Om dit alles te realiseren, zitten kennis, vakmanschap gecombineerd met passie en ervaring in het DNA van alle werknemers.

De eerste, echt lekkere pasta met peulvruchten
9 op 10 consumenten vindt Soubry pasta met peulvruchten al dente en lekker van smaak. Gezonder en evenwichtiger eten, daar letten we met z’n allen steeds meer op. Maar het moet ook lekker blijven. Soubry, de enige Belgische pastafabrikant brengt daarom zijn eigen pasta met peulvruchten op de markt.

Peulvruchten, bron van proteïnen

Peulvruchten zijn rijk aan plantaardige proteïnen of eiwitten, een belangrijke bouwstof voor ons lichaam. Peulvruchten vormen ook een bron van vezels en bevatten complexe koolhydraten, die trager verteren en je langer een verzadigd gevoel geven. De perfecte kandidaat voor een extra gezonde pasta dus, maar ook met een aantal uitdagingen. Pasta met peulvruchten zoals linzen of erwten is immers niet nieuw op de markt. Of het lekker en al dente is, dat is een andere kwestie. Veelal zijn pasta’s met peulvruchten korrelig, melig en hebben ze een sterke nasmaak.

Lekkere al dente Soubry pasta, mét peulvruchten

Soubry onderzocht hoe we de voordelen van peulvruchten in een pasta kunnen bieden, met behoud van de al dente beet en de lekkere smaak van echte pasta. Het resultaat is een unieke Soubry Spaghetti met linzen en Soubry Torselli met gele erwten.

Deze Soubry pasta’s zijn rijk aan proteïnes, net zoals de andere peulvruchten pasta’s op de markt, maar veel meer al dente en beter van smaak. Zo kan je genieten van wat je echt lekker vindt en profiteer je tegelijk van de extra eiwitten en vezels die peulvruchten jou te bieden hebben. Lekker, vegetarisch en vegan. Hiermee hoopt Soubry veel consumenten te bereiken en de consumptie van peulvruchten te bevorderen. Wist je dat 1 portie Soubry pasta met peulvruchten voldoet aan de wekelijks aanbevolen hoeveelheid peulvruchten?

Soubry pasta met peulvruchten?

Consumentenonderzoek* in Vlaanderen en Wallonië toont aan:

9 op 10 consumenten vindt Soubry pasta met peulvruchten lekker tot heel lekker.
95% vindt deze Soubry pasta al dente.
80% vindt de textuur van deze Soubry pasta precies goed.
Soubry scoort significant beter dan andere merken op uitzicht, smaak, beet, textuur en mondgevoel.
Naar absolute voorkeur komt Soubry pasta met peulvruchten als winnaar uit de bus. 69% van de consumenten verkiest Soubry pasta met peulvruchten boven een ander merk.

Soubry pasta met peulvruchten vind je bij Delhaize, Jumbo en Intermarché. Beide soorten hebben een aanbevolen publieksprijs van 2,99€.

Torselli met pompoensaus, shiitake, pancetta en melange van pittige Brusselse kruiden

Voor 2 personen


Een nieuwe pasta van Soubry uittesten? Ja heel graag! Deze Torselli is samengesteld uit 70% tarwe en 30% gele erwten, zit boordevol proteïnes en boet niet in aan smaak. Ontdek hier welk recept ik er mee gemaakt heb.

Ingrediënten

Verwarm de oven op 180 graden.

Torselli pasta

Voor de pompoensaus: 400 gr pompoen (brunoise), 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad, 2 EL vloeibare honing, een snuifje zout, olijfolie, 1 sjalot, 150 ml kalfsfond

Een handvol shiitake paddenstoelen – verse tijm – verse rozemarijn – enkele fijne sneetjes pancetta

Een doosje pittige Brusselse kruiden

Bereidingswijze
-Kook de Torselli Al Dente volgens de instructies op de verpakking (9 minuten)
-Maak een papillot van aluminium en leg er de pompoenblokjes, de verse tijm en rozemarijn, het laurierblad in. Een snuifje zout en de vloeibare honing mag je toevoegen. Laat 25 minuten in de voorverwarmde oven garen.
-Stoof de sjalot zachtjes aan in olijfolie en voeg er de gegaarde pompoenblokjes aan toe; overgiet met de kalfsfond en laat 15 minuten pruttelen. Giet in de blender en maak er een smeuïge saus van. Meng deze onmiddellijk onder de Torselli zodat deze de saus goed opneemt.
-Bak de shiitake aan in olijfolie, tesamen met de verse tijm en rozemarijn. Haal uit de pan en bak nu de pancetta krokant aan.
-Dresseer je bord als volgt: torselli met pompoensaus, shiitake en pancetta, afwerken met de pittige Brusselse kruiden.

Romige parelcouscous met prei, kip en verse dragon

Voor 2 personen

Uitgedaagd worden door Campina en Soubry om even stil te staan bij het feit dat er nog zo veel mensen in armoede leven (lees: dat er nog zo veel mensen vaak niet in de mogelijkheid zijn dagelijks een lekkere, warme maaltijd te serveren) en wij toch nog zo vaak onnodig voedsel(resten) wegsmijten waar we eigenlijk nog heerlijke gerechten mee kunnen maken? Ik trok mijn frigo open…

Ingrediënten
-Enkele mini-prei’kes en wat verlepte verse dragon

-Wat restjes gebakken kipfilet

-Een lepel of twee kruidenkaas en een scheutje lichte culinaire room

-Een potje met reeds gekookte parelcouscous

Bereidingswijze
Snij de prei in ringen en stoof deze zachtjes aan in olijfolie.
Voeg de kipfilet toe en lepel er de kruidenkaas bij. Giet er het scheutje room bij.
Roer er de parelcouscous onder en werk af met fijngesnipperde verse dragon.

Zin om zo smakelijk pakket te winnen? Zo kan je meedoen…

Inhoud 1 Soubry Spaghetti Quadrati Intense, 2 Soubry Eazy pasta spirelli, 1 Soubry spelt penne, 1 Soubry Volkoren spaghetti, 1 Soubry Spirelli Al Dente, 2 Soubry spaghetti fijn Al Dente, 2 Soubry Chinese Mie, 1 Soubry bloem voor zaden en pittenbrood 2kg, 1 Anco Patisseriebloem 1kg, 1 Soubry Torselli met gele erwten en 1 Anco Kruidenpaneermeeld Peterselie paprika, zegge en schrijve 14 pakken.

-Volg ons alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-In welke West-Vlaamse stad bevindt zich SOUBRY?

-In het filmpje zie je op het einde een vrachtwagen die vanuit de fabrieken van SOUBRY vertrekt. Wat is de slogan (twee woorden) die op de opligger staat?

-Wat is het eerste wat je met je gewonnen SOUBRY-pakket zou klaarmaken?

Mail ons je antwoorden met de slogan ‘Soubry Pasta & Bloem’ voor maandag 23 januari om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we je genoodzaakt om uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en woonplaats. Dinsdag maken we de winnaars bekend.

21 reacties

Caroline Degraeve
Geschreven op 2023-01-24 18:09:35
Roeselare— Soubry smaakt
sabine
Geschreven op 2023-01-23 21:36:40
pasta altijd lekker en zeker van soubry!!!!
Henk Joppen
Geschreven op 2023-01-23 18:32:10
Roeselare en soubry smaakt
Helga Boom
Geschreven op 2023-01-22 18:57:23
Roeselare. Ongetwijfeld de Soubry pasta!
geebelen alice
Geschreven op 2023-01-22 17:05:43
De Soubry zoals de nona die maakte. De Sugo met vleesribben en polpettine. E buono.
Christine Claeys
Geschreven op 2023-01-22 14:40:09
Roeselare, Soubry smaakt . Het is winter , dus gezellig rond de Tepanyaki met de gekookte Chinese mie , die we nog eens lekker laten meebakken .. Mmmmmmmmm...
Patrick Mertens
Geschreven op 2023-01-22 14:16:15
Lekker waag graag een kansje
Aline marien
Geschreven op 2023-01-22 13:50:53
Wil ik wel mee doen aan de wedstrijd
josianne rivoux
Geschreven op 2023-01-22 13:18:32
Article clair et très facile à comprendre
jacques vanacker
Geschreven op 2023-01-22 10:05:26
Soubry smaak
evy
Geschreven op 2023-01-22 10:03:29
Maastrich Ruse de guerret
jacques vanacker
Geschreven op 2023-01-22 10:01:06
Maastricht Rouge de guerre
Gossye Alex-
Geschreven op 2023-01-22 09:31:36
Soubry smaakt
Rosette Lust
Geschreven op 2023-01-22 09:22:02
Super producten soubry Heerlijk spaghetti met bolognaise saus met soubry altijd iets lekker op tafel
De Vos
Geschreven op 2023-01-21 21:49:46
Mmm ziet er super lekker uit
Kathleen
Geschreven op 2023-01-21 19:13:22
De pasta spelt smaakt uitstekend al dente, is met de peulvruchten extra gezond met veel eiwitten. Smakelijk samen.
Van autreve
Geschreven op 2023-01-21 17:24:00
Roeselare , Soubry smaakt naar samen , Lekkere al dente Soubry pasta, mét peulvruchten
de meulenaer glenn
Geschreven op 2023-01-21 15:53:37
Roeselare , Soubry smaakt naar samen , Lekkere al dente Soubry pasta, mét peulvruchten
luc maes
Geschreven op 2023-01-21 15:19:17
Roeselare Soubry smaakt naar samen De Soubry pasta met peulvruchten natuurlijk. Enig !!!
Chantal Neeckx
Geschreven op 2023-01-20 16:21:09
Roeselare Soubry smaakt Huisgemaakte bolognaise saus met spaghetti van soubry of spelt penne met pesto/tomaatjes en parmezaan
Raf Naessens
Geschreven op 2023-01-20 16:21:00
De "Torselli met pompoensaus, shiitake, pancetta en melange van pittige Brusselse kruiden" alsook de "Romige parelcouscous met prei, kip en verse dragon" zien er echt wel superlekker uit !!!!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.