Home > Weekendwedstrijd. Win je Poperingse fles Gin‘Ops, op basis van hop (twv € 39) van Bert Recour

Weekendwedstrijd. Win je Poperingse fles Gin‘Ops, op basis van hop (twv € 39) van Bert Recour

Geschreven op 17 februari 2023 om 15:52 door Mario De Wilde

Lekkere Westen-chef Bert Recour van restaurant Pegasus in Poperinge lanceerde nog niet zo lang geleden de Gin‘Ops, een gin op basis van hop. “Liefhebbers van gin gaan op zoek naar een puur verhaal.
Onze Gin’Ops beantwoordt aan die verwachting”, aldus Bert. De joviale chef-kok werkt in zijn restaurant enkel met 100% West-Vlaamse streekproducten. Zijn huisbroodjes met Tripel Sint-Bernardus vallen bijvoorbeeld bijzonder in de smaak. Bert: “Ik heb altijd al met producten uit de streek gewerkt. Het grote verschil is dat hoeveproducenten nu veel professioneler zijn geworden in vergelijking met pakweg vijftien jaar geleden. Ze zijn ‘preus’ op hun werk en laten anderen daar ook in delen. Ze geloven echt in de Korte Keten. De kleine hoevewinkeltjes van toen zijn bedrijven geworden.”


Zoeken en mengen
En toen kwam er de gin…. Hopteler en brouwer Joris Cambie waarschuwde Recour voor de bitterheid van hop. Gin wordt gemaakt van jeneverbessen wat ook een bittere smaak heeft. Twee bittere smaken combineren, is niet evident. “We maken van de biologisch geteelde Belgische hop distillaten samen met distilleerderij De Korhaan in het Limburgse Peer. We zijn blijven mengsels maken tot we het juiste distillaat, de juiste smaak zeg maar, te pakken hadden.” En die slaat duidelijk aan. Verwachting was dat het eerste jaar een kleine duizend flessen zouden verkocht worden. Amper zes maand na de lancering zijn al meer dan tweeduizend flessen verkocht en lonkt de export naar Groot-Brittannië. “We hebben een puur verhaal vast met deze gin. De consument is op zoek naar authenticiteit.” Denkt hij niet dat de hype rond de ginverkoop in de kaart speelt? “Vast en zeker. Er zijn veel gins op de markt. Sommige neigen meer naar parfum dan naar gin. Uiteindelijk zullen enkel de beste gins de hype overleven.”


100% West-Vlaams
Bert Recour, lid van de ‘Orde der 33 Meesterkoks van België’, heeft net het hopscheutenseizoen achter de rug. De topchef focust zich nu nog op zijn gin, die erkend is als 100% West-Vlaams streekproduct, maar broedt graag op nieuwe plannen. “Telkens we iets nieuws ontwikkelen, moet het met een product uit de streek zijn.” Momenteel staan de exquise hopscheuten op het menu van zijn restaurant aan de Guido Gezellestraat 7. De fles gin die je kan winnen, is gemaakt van hoppebellen, geoogst in september. Misschien ook het ideale moment om een tafeltje te reserveren bij Pegasus om de hopscheuten, die vanaf nu geteeld worden tot einde maart, kunnen geproefd worden in de eigen gerechten van het huis. Ideale timing, zou ik zeggen….

 

Nieuwkomer! Het geklasseerde 18de-eeuwse herenhuis waar Hotel Recour Poperinge in schuilt, is een pand met standing. Te vinden vlakbij de Markt en opgetrokken door een grootgrondbezitter tot het in 2002 uiteindelijk als hotel verrees. Goed voor 8 op en top romantische kamers. Nu eens slaap je onder een verweerd gebinte, dan weer geniet je van je bad op pootjes of installeer je je in het gezellige salon bij de open haard. Ondertussen werd het hotel uitgebreid met 7 designkamers, 4 gastenkamers en een familieappartement. Ook uiteraard komen foodies hier thuis. Chef en eigenaar Bert Recour kookt in Pegasus de pannen van het dak wat leidt tot mooie culinaire quoteringen: 3 Michelinvorkjes en 14.5/20 van GaultMillau. En wist je dat maart de maand bij uitstek is om te proeven van die verfijnde hoppescheuten? Snel reserveren is de boodschap! Alle info op www.pegasusrestaurant.be

Weekendwedstrijd.
Dankzij Bert Recour kunnen we dit weekend een tiental flessen Gin’ops twv € 39 wegschenken. Het drankje werd volledig ‘home made’ samengesteld en is een ambachtelijk distillaat met toevoeging van Poperingse hop, hét product van de bakermat uit de Westhoek. Gin’ops laat zich het best begeleiden door zachte tonic. Heerlijk toch?

-Volg ons alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-Wat is de naam van het restaurant van Bert Recour?

-Hoeveel Michelinvorkjes heeft het restaurant van Bert Recour?

-Tot wanneer worden de hoppescheuten geteeld?

-Bezorg ons een kort rijmpje met gin als centrale thema.

Mail ons je antwoorden met de slogan ‘Topsmaak versus Pegasus’ voor maandag 20 februari om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we je jammer genoeg genoodzaakt om uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en je volledige woonplaats (straat en gemeente of stad). Dinsdag maken we de winnaars bekend.

11 reacties

An
Geschreven op 2023-02-22 07:11:16
Ben benieuwd naar de winnaars
Van hoydonck
Geschreven op 2023-02-20 12:54:49
Topsmaak pegasus 3 vorkjes
luc vanderstadt
Geschreven op 2023-02-19 16:44:06
alles pop -prima
Werner
Geschreven op 2023-02-19 11:33:47
Topsmaak versus Pegasus , Pegasus en 3 vorkjes
Werre
Geschreven op 2023-02-19 11:32:49
Topsmaak versus Pegasus ) Pegasus met de 3 vorkjes
Patty
Geschreven op 2023-02-19 11:30:57
Topsmaak versus Pegasus :Pegasus met 3 vorkjes
Vandoorne WNR
Geschreven op 2023-02-19 11:29:45
Topsmaak versus Pegasus ; Pegasus met drie vorkjes
Tricia Mahieu
Geschreven op 2023-02-19 11:23:47
Topsmaak versus Pegasus ; Pegasus met 3 vorkjes
WJ Vandoorne
Geschreven op 2023-02-19 11:22:35
Topsmaak versus Pegasus - Pegasus en 3 vorkjes
WJ Vandoorne
Geschreven op 2023-02-19 11:20:22
Pegasus & 3 Vorkjes
Nic Vandendriessche
Geschreven op 2023-02-18 17:34:32
Het restaurant is uiteraard PEGASUS met 3 vorkjes. Hoppescheuten oogsten tot eind maart. Mijn spreuk over Gin: GIN GAAT ER ALTIJD IN - of beter (?) MET EEN FLES GIN MAG JE ER ALTIJD IN.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.