Weekendwedstrijd. Win je pakketje hemelse kaas (€ 25) van Kaasmakerij Passendale
Gelegen in het hart van West-Vlaanderen, heeft Kaasmakerij Passendale door de jaren heen een reputatie opgebouwd voor het produceren van hoogwaardige kazen die bijzonder geliefd zijn bij consumenten over heel België en Nederland. Opgericht in 1932, heeft Kaasmakerij Passendale al een lang verhaal achter de rug. Een overzichtje ervan vind je alvast hieronder:
Wat maakt deze kaas nu zo uniek?
De kazen geproduceerd door Kaasmakerij Passendale hebben allen een unieke, traditionele en ambachtelijke receptuur. De melk wordt nog steeds lokaal opgehaald en is 100% Belgisch.
Passendale kaas, niet enkel voor op de boterham of bij de aperitief
Ontdek de heerlijke wereld van kaas op deze smakelijke link of volg de Facebookpagina ‘I Love Cheese Belgium’ voor inspirerende recepten met de authentieke smaken van Kaasmakerij Passendale. Laat je verleiden door o.a. een verrukkelijk ‘Pulled Bread met Passendale’, een creatie van de getalenteerde foodblogger Dagny Ros. Dit smakelijke gerecht is een perfecte mix van smeuiige Passendalekaas en knapperig brood, ideaal voor elke gelegenheid. Mis de kans niet om je culinaire repertoire uit te breiden met deze en andere heerlijke recepten die je op deze link ontdekt.
Trots op de eigen kaasmakers
Al meer dan 90 jaar rollen er kazen met karakter uit bij Kaasmakerij Passendale. Ze zijn dan ook heel trots op de medewerkers die dagelijks bijdragen aan het maken van dit topproduct. In het bedrijf laten ze maar al te graag de eigen kaasmakers zelf aan het woord om hun ervaring toe te lichten. Wat hebben de kaasmakers zelf te vertellen over die 90 jaar ‘passie van bij ons’? John vertelt je meer in het filmpje hieronder:
Wil je andere trotse medewerkers aan het woord zien? Bekijk de verhalen van Marnik en Bart:
Word je ook een trotse kaasmaker? Bekijk de vacatures op https://ilovecheese.be/nl/jobs/
Win je pakket heerlijke Passendale-kaas ter waarde van € 25
Wat moet je daar zoal voor doen?
-Volg ons via facebook en/of instagram op www.hetnieuwsvanwestvlaanderen.be om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden te weten te komen.
-Welke component uit melk zit van nature niet meer in de Passendale kaas?
-Welke twee elementen krijg je nadat de melk gestremd is?
-Is de Passendale kaas geschikt voor vegetariërs?
-In welke gemeente bevindt zich het bedrijf van Kaasmakerij Passendale?
Mailen voor dinsdag 18 februari 2025 naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be met als titel ‘Passendale, dat komt van pas’. Opgelet: één antwoord per gezin en graag je volledige naam en adres. Lezers die meerdere antwoorden insturen, worden er genadeloos uitgefilterd en de deelname wordt vernietigd. De tien winnaars die een duo-ticket gewonnen hebben van Lumineuze Nachten in Roeselare waren: Gaby Cool uit Koolskamp, Leen Bruijneel uit Lichtervelde, Liane Pauwels uit Wevelgem, Gitte Wolput uit Roeselare, Veronique Debaere uit Ingelmunster, Kathleen Vanheck uit Oostkamp, Koen D’hondt uit Wervik, Dieter Vanreckem uit Harelbeke en Pieter Duquesne uit Dentergem. De winnaars hebben hun tickets intussen met de post opgestuurd gekregen.