Home > Weekendwedstrijd. Win je fles met hip etiket van Graham’s Blend N°5 White Port + zakje (€ 23)

Weekendwedstrijd. Win je fles met hip etiket van Graham’s Blend N°5 White Port + zakje (€ 23)

Geschreven op 13 mei 2022 om 18:06 door Mario De Wilde

Bloesems ontluiken, de eerste zoemende bijen, de lente is weer in het land… Tijd voor cocktails! En dus pakken we uit met de weekendwedstrijd waarbij 10 gelukkigen een exclusieve fles Graham’s Blend N°5 White Port met zakje kunnen winnen. Porto van Graham’s staat al jaren synoniem aan de hoogste kwaliteit en puur genot. Hun nieuwste creatie voor, Graham’s Blend N°5 White Port, is de eerste witte porto ooit die speciaal ontwikkeld werd om te mixen. Je kan deze porto perfect gebruiken om een heerlijke porto-tonic te maken. Elke druif is zorgvuldig met de hand geplukt en het design van de fles springt onmiddellijk in het oog. Beide flessen zijn versierd met handgetekende afbeeldingen van de beroemde Portugese mode-illustrator António Soares. Het Blend Nº12-ontwerp bevat fruit dat de smaken van de wijn weerspiegelt.

De hoge kwaliteit van druiven zorgt voor een verfrissend gevoel en je proeft direct zijn fruitig profiel. Graham’s Port’s hoofd wijnmaker, Charles Symington, selecteerde twee premium Portugese witte druivensoorten – de frisse Malvasia Fina en de aromatische Moscatel Gallego – om deze nieuwe blend te produceren. De druiven voor de Porto van Graham’s worden met de hand geplukt en koud vergist in kleine batches. Dit brengt de ABV tot 19% – waarna de fermentatie gestopt wordt. Botteling vindt vervolgens plaats nadat de wijn drie maanden heeft gerust. Zodoende is de wijn zo jong en fris mogelijk! Het hete droge microklimaat langs de Douro, gecombineerd met de unieke schist bodem, levert de perfect omstandigheden voor de White Port van Graham’s. Graham’s Blend No.5 moet jong gedronken worden. De wijn is medium droog, bewust ontworpen om te mengen met tonic, maar is ook een uitstekende stand-alone drank.

Perfect serve
Vul een glas met ijs. Voeg 5cl Graham’s Blend No5. Top af met je favoriete tonic. Afwerken met een schijfje limoen en wat munt.

Benodigdheden voor 1 glas:
1 Longdrink of highball glas (een wat groter wijnglas kan eventueel ook)
Tonic water
2 schijfjes citroen
2 takjes verse munt
IJsblokjes
50 ml Graham’s Blend No 5
Bereiding:
Vul een half glas met ijsblokjes. Voeg hier de citroenschijfjes en takjes munt aan toe. Voeg vervolgens 50 ml Graham’s Blend No 5 toe en een flinke scheut tonic. De hoeveelheid tonic kan naar smaak aangepast worden. En klaar!

Tip: naast deze garnituren kunnen ook andere ingrediënten gebruikt worden. In plaats van citroen kan limoen, grapefruit of bevroren framboos gebruikt worden. Een verrassende andere optie is om de citroen en munt te vervangen door verse aardbeien en een snuf pittige zwarte peper.

Weekendwedstrijd

We hebben tien flessen 5cl Graham’s Blend No5 plus een flessenzakje ter waarde van € 23 voor tien winnaars

Wat moet je daar allemaal voor doen om zo’n exclusieve fles tot de jouwe te maken?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-In welke Portugese regio worden de druiven voor de  geplukt?

-Wat is de naam van de Portugese mode-illustrator die de tekeningen op de flessen ontwierp?

Mail je antwoorden met als titel ‘Zomers popelen naar Porto’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen (verplicht) en dat alles voor maandagavond 16 mei 2022 om 20.00 uur. Nogmaals, slechts één deelname per gezin, zo niet wordt men uitgesloten voor deelname. Dinsdag maken we dan de twee winnaars bekend.

 

 

 

1 reactie

Naessens Raf
Geschreven op 2022-05-14 14:41:51
Dat ziet er echt we GEZOND lekker uit

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.