Home > Weekendwedstrijd: win je houten krat met 6 bieren (€ 25) van Brouwerij B uit Blankenberge

Weekendwedstrijd: win je houten krat met 6 bieren (€ 25) van Brouwerij B uit Blankenberge

Geschreven op 28 april 2023 om 16:00 door Mario De Wilde

Zij die de dorstigen laven, zullen straks het Rijk der Hemelen zien. Welnu, onder dit gesternte gaan we met onze wekelijkse weekendwedstrijd deze week graag in zee met Brouwerij B uit Blankenberge. Brouwerij B is een brouwerij is sinds eind 2019 en oorspronkelijk opgericht in 2016 als bierfirma met haar eigen recepten. De verwijzing naar B van Broers is niet zo maar uit een fles getrokken. Het idee voor een brouwerij en de passie voor bierproeven delen Pieter en Jan De Soete met elkaar. Om de passie voor het bierproeven te vervolmaken werd een bierproefclub samen met enkele andere gepassioneerden opgericht, namelijk vzw ’t Scarphoutertje Bierproefclub, te Blankenberge. Echter werd de leergierigheid van beide broers niet getemperd. Ze volgden een twee jaar durende cursus zythologie (Biersommelier) bij Syntra West en konden deze met vrucht afronden.

Waar de mond van vol is loopt het hart van over, al snel werden beide vrouwen aangestoken met deze smakelijke passie. Naast de vrijheid om zich ten volle over te geven aan deze “uit de hand gelopen” hobby wordt hun team, in functie van de brouwerij, versterkt met Julie Geldhof.

Mijlpalen

Ook al bestaat de brouwerij nog maar een zevental jaar, toch zijn er in die periode al flink wat mijlpalen gebeiteld.

2016: Brouwerij B wordt boven de doopvont gehouden.
Juni 2016 wordt Brouwerij B opgericht met als slogan Broers, Bier, Blankenberge en aanvullend België. Tegelijkertijd wordt het bier – Real Love – op de markt gebracht.

2017: é N’echten
Carnaval 2017 wordt het recept vastgelegd voor een carnavals bier. Deze is niet commercieel te verkrijgen. Hiervoor is het wachten tot de doorgroei naar een volwaardige brouwerij.

2017: Dark Love
Oktober 2017 wordt op het 2de Blankenbergs Bierfestival dit bruine gerstenat aan het grote publiek voorgesteld.

1019: Volwaardig brouwerij
Vanaf 1 september 2019 wordt het harde werk bekroond en is Brouwerij B niet langer een bierfirma, maar een volwaardige brouwerij.

2019: Nieuwe bieren
E n’echten wordt nu ook gelanceerd voor het grote publiek.

2020: Nieuwe bieren
Er wordt ook een ode gebracht aan hun voorouders in de visserij met de lancering van de Roeschaert Fruity Stout. Naar aanleiding van het 700 honderjarig bestaan van Blankenberge als de herdenking van de 75-jarige bevrijding door de Canadese Manitoba Dragoons van de stad wordt de B15 Brut gelanceerd.

2021: Crowdfunding en 3Q Beer
Drie extra vergistingsvaten konden worden aangekocht dankzij een crowdfunding.

Lancering van het 3Q Beer ter ondersteuning van Thepco vzw.

2022: Blambic
Lancering van bier Blambic, een bier van spontane vergisting

2023: grote weekendwedstrijd in Het Nieuws van West-Vlaanderen

In samenwerking met de lokale bierproefclub ´t Scarphoutertje staat Brouwerij B van 18 tem 21 mei op de Havenfeesten van Blankenberge. Op de barcadère kan men van 6 verschillende bieren genieten in de spiegeltent en bijhorend terras, terwijl men de sfeer opluistert met diverse shanty´s en heel wat lekkers wordt aangeboden van de zee in de diverse zaken langs de haven waar bij verschillende ook deze bieren kunnen geproefd worden. Deze geboren en getogen Blankenbergenaars willen onze lezers mee laten genieten van hun eigenhandig gebrouwen artisanale bieren en bieden 15 pakketten aan ter waarde van € 25,00.

Een houten krat met 6 bieren ( e n´echten, B15, Real Love, Dark Love, 3Q Beer en de Roesschaart) en 1 bon voor een gratis consumptie in de brouwerij die elke tweede en vierde zaterdag van de maand open is tussen 11 en 17u.

Ontdek alles op www.brouwerijb.com over hun verhaal en de unieke smaken van het lekkere gerstennat.

 

Wat moet je hiervoor doen?

• Volg ons op sociale media om als eerste alle nieuwtjes van Het Nieuws van West-Vlaanderen als eerste te ontvangen.
• Wat is de familienaam van beide oprichters?
◦ Op een bepaald moment zie je in het filmpje een zak gerst liggen. Hoeveel kg is die zak?
◦ Wanneer gaan de Havenfeesten in Blankenberge door waar ook Brouwerij B present zal zijn?

Mail ons je antwoorden met onderwerp ‘De B van Bijzonder’ voor maandagavond 1 mei om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Dinsdag maken we de winnaars bekend. Opgelet, de karafjes kunnen niet met de post verstuurd worden. Ze kunnen afgehaald worden in de twee afhaalpunten in het Brugse en Knokke-Heist.

2 reacties

GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-04-30 23:30:02
Samen proeven van een lekker bier; zorgt voor een heemels plezier.. 🍻
De Couck Stef
Geschreven op 2023-04-29 06:17:05
Super! Kans gewaagd!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.