Weekendwedstrijd: win je gezond en heerlijk lekker BonMush-pakket (€ 28) uit Ieper
Dit weekend start de VeggieChalenge en kunnen we ons volop uitleven in gezonde en vooral lekkere tafelvarianten. Ook in onze provincie hebben we daaromtrent flink wat belangrijke producenten. Één daarvan is BonMush uit Ieper. Ze maken vegetarische worsten, veggie broodbeleg en nog meer innovatieve plantaardige producten op basis van oesterzwammen (lees BonMush), die ze ook nog eens zelf kweken, hoe geweldig is dat? Daarom dat we maar al te graag een innovatief topbedrijf BonMush uit kaderen in onze wekelijkse weekendwedstrijd.
Van apotheker naar gezonde voeding
Caroline Vercauteren, een apotheker uit Gent, nam zeven jaar geleden het charcuteriebedrijf van haar schoonouders in Ieper over. Met een focus op duurzaamheid en lokale productie, lanceerde ze een assortiment op basis van oesterzwammen, met het bekende product Sea salad als eerste succes. Ondanks uitdagingen in de markt blijft ze vastberaden om te innoveren met soja-, lactose- en glutenvrije & Belgische producten, en een nieuwe categorie te creëren. Caroline is een pionier die geen sporen achterlaat, behalve haar inspirerende impact op de industrie.
‘Purpose Driven Innovation in the Food Industry’, geleid door Caroline Vercauteren, onthult de reis van een traditioneel charcuteriebedrijf naar een duurzaam merk gebaseerd op lokale oesterzwammen. Caroline geeft aan hoe haar bedrijf niet alleen succes nastreeft, maar ook een hoger doel: duurzaamheid en verantwoorde consumptie bevorderen. Haar verhaal toont de kracht van ondernemerschap om positieve verandering te stimuleren, zowel binnen als buiten bedrijfsgrenzen.
Bij BonMush hebben so mush in te brengen met hun (h)eerlijke klassiekers op basis van paddenstoelen. Hoofdrolspeler bij uitstek? De oesterzwam. Deze fun-gi garandeert een geweldige smaak en textuur in al de producten die gemakkelijk te bereiden zijn én nog eens vriendelijk zijn voor de planeet. Een echte upgrade van je vertrouwde favorieten. Betere keuzes maken is vanaf nu een heerlijke no-brainer. De klassiekers op basis van oesterzwam zitten immers barstensvol smaak, zijn gemakkelijk te gebruiken, ongelooflijk planeetvriendelijk & toekomstbestendig. Da’s de kracht van onze paddenstoel. De oesterzwam is milieuvriendelijk omdat hij lokaal wordt verbouwd en zich voedt met restproducten van koffiebranderijen en brouwerijen. Je kunt oesterzwammen zelfs verticaal kweken, dus grote agrarische ruimtes zijn ook niet nodig. In het uitgebreid assortiment ontdek je vast en zeker jouw favoriet(-en).
Salades
Waarom veel tijd besteden aan het zelf maken van iets gezonds als je het ook kunt kopen. Net zo gezond, net zo lekker. Betaalbaar gemak. Dus ga je gang en probeer onze BonMush heerlijke kant-en-klare salades, op basis van lokaal geteelde oesterzwam ze gaan heerlijk met vers brood, volkoren crackers, op een toastje bij de apéro of zelf als topping in je poké-bowl. Jij beslist hoe je deze spread serveert.
Burgers
Vegan burger op basis van oesterzwam met onweerstaanbare smaak en textuur. Mush better dan je favoriete rundsburger — beloofd. Dit product bevat alleen de burger, niet het broodje, saus en groenten. In deze categorie is er ook nog de Sea Burger, een vegan burger op basis van oesterzwam. Smaakt hartig en vooral umami. Mush better dan je favoriete visburger — beloofd. Dit product bevat alleen de burger, niet het broodje, saus en groenten. Opgelet: beide burgers zijn producten die gluten bevatten en zijn ontdooide producten.
Worsten
Bij BonMush vinden ze dat iedereen moet kunnen genieten van een goede worst zonder in te boeten aan smaak en textuur. Keuze uit Witte Worst, Boerenworst of Italiaanse Worst. De worsten kunnen in de pan of op de grill worden gebakken – beide werken geweldig! Niet vergeten te pellen vooraf.
Win je fantastisch BonMush-pakket ter waarde van € 28
We hebben een pakket met een combinatie van salades, burgers en worsten ter waarde van € 28 voor 15 winnaars klaarstaan. Maar daar moet je uiteraard wat voor doen. Hier gaan we:
-Volg ons zeker via facebook en/of instagram op www.hetnieuwsvanwestvlaanderen.be om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden te weten te komen.
-Wat is het volledig adres (straat en stad) waar BonMush gevestigd is?
-Op de site van BonMush staan een aantal leuke en smakelijke recepten. Welk recept geniet jouw voorkeur?
-Er zijn vijf vegan BonMush spreads. Bezorg ons de vijf verschillende variëteiten.
Mailen voor dinsdag 4 maart 2025 naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be met als titel ‘Bonbon BonMush’. Opgelet: één antwoord per gezin en graag je volledige naam en adres. Lezers die meerdere antwoorden insturen, worden er genadeloos uitgefilterd en de deelname wordt vernietigd. De tien winnaars van de Passendaele Kazen waren Manuela Spittaels uit Knokke-Heist, Guy Vergauwen uit Loppem, Firmin De Kocker uit Sint-Michiels, Van de Keere Christian uit Beernem, Damienne Louwage uit Blankenberge, Hilda Maertens uit Sint-Kruis, Familie Rutten uit Assebroek, Heidi Depraetere uit Kortrijk, Mario Lamote uit Roeselare, Britt Debu uit Marke, Brecht Deroose uit Anzegem, Didier Debonne uit Lauwe, Thomas Hofkens uit Heule, Liselotte Tessier uit Roeselare en Familie Busschaert-Devriese uit Poperinge.