Home > Weekendwedstrijd. Win je gezins- of duoticket voor Halloween@Mini-Europe

Weekendwedstrijd. Win je gezins- of duoticket voor Halloween@Mini-Europe

Geschreven op 13 oktober 2023 om 15:30 door Mario De Wilde

Tijdens de herfstvakantie pakt Mini-Europe opnieuw uit met Halloween@Mini-Europe: een unieke kans om je zestien dagen lang onder te dompelen in de wereld van Halloween, met klassieke, levensechte decors met heksen en pompoenen. Bovenal is het de kans om te ontdekken hoe miniskeletten en minizombies de miniatuurwereld van Mini-Europe op zijn kop hebben gezet. Spinnen hebben de Eiffeltoren ingenomen en de zombies (de goede mama en haar dochtertje) creëren een maf en humoristisch pretpark. Mini-Europe zou Mini-Europe niet zijn mocht er geen cultureel accent worden toegevoegd, door bijvoorbeeld verhalen te vertellen over het lot van heksen in de middeleeuwen of dat van Frankenstein.

Van 21 oktober tot en met 5 november laat Mini-Europe je bibberen van angst, maar ook rillen van plezier. Voor de gelegenheid wordt het park aangekleed in Halloween-kleuren: honderden skeletten en monsters zetten Mini-Europe op zijn kop. Skeletten en zombies vieren feest in het Lunapark, maar ook op en onder de begraafplaats. Wat met de spooktrein en het gecrashte vliegtuig? Duizenden details zorgen voor een unieke sfeer, zoals de opstand van de figuurtjes tegen de maquettemaker; ze wreken zich omdat ze geslepen, geschilderd en gelijmd werden en onderwerpen hun ‘maker’ aan hetzelfde lot.

Mini-Europe zou Mini-Europe niet zijn, mocht er naast plezier en humor, geen aandacht zijn voor ons Europees erfgoed. Wou je altijd al weten waar Halloween vandaan komt? Is geen heksenverhaal uit de middeleeuwen te eng voor jou? Dan ben je tijdens de herfstvakantie bij Mini-Europa aan het juiste adres.

Extra animatie op 28, 29, 30 en 31 oktober, en op 1 november

Van zaterdag 28 oktober tot en met woensdag 1 november krijgen onze vertrouwde modellen op schaal 1/25 bezoek van acteurs en figuranten van vlees en bloed. Ze brengen het park nog meer tot leven. Vijf dagen lang genieten bezoekers van extra entertainment. Tijdens je bezoek kun je een grote kwaadaardige bruidegom-ballonartiest tegenkomen op zoek naar zijn spookhotel, een piraat daagt jou uit voor een zwaardgevecht, een vriendelijke zombie-ballonartiest en de heer of mevrouw Pumpkin nodigen je vanaf hun stelten uit om selfies met je familie te delen! Aan de make-upstand kunnen bezoekers zichzelf trakteren op een nog meer uitgesproken horrorlook.

Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van het Brusselse miniatuurpark: “We hebben kosten noch moeite gespaard om ons park in een Halloween-kleedje te steken, terwijl we trouw zijn gebleven aan het DNA van Mini-Europe: we bieden onze bezoekers de kans om de rijke geschiedenis en cultuur van Europa te ontdekken, op een creatieve en humoristische manier. Ik wil hierbij dan ook het hele team bedanken voor hun enthousiasme! ”

De toegangsprijs blijft gedurende Halloween@Mini-Europe onveranderd. Promo! Tijdens de vakantie, van 21/10 tot 5/11, krijgen alle bezoekers die zich verkleden €2 korting!

Praktische informatie

Mini-Europe, Bruparck – 1020 Brussel (Laken)

Tel.: 02-474 13 13 – info@minieurope.eu – www.minieurope.eu

Prijzen: €19,00 voor volwassenen / €13,50 voor kinderen (<12 jaar) / gratis voor kinderen (< 115cm) – speciale tariven voor groepen

Over Mini-Europe

In hartje Brussel, aan de voet van het Atomium, ligt Mini-Europe, het enige park waar je in enkele uren door heel Europa reist. Een reis die je nergens anders zult maken. Volg de kleine papieren gids en kom meer te weten te over de EU. Ontdek de boodschappen die de monumenten ons leren over de Europese gedachte. Kuier door de mooiste steden van het oude continent. De Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen je in hartje Londen. Gondels en mandolines laten jou de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere … In totaal vind je in Mini-Europa meer dan 350 monumenten en animaties. Mini-Europa, een must-see wanneer je in Brussel bent! www.minieurope.eu

Wedstrijd

Win een gezinsticket voor 4 personen of een van de vele andere duotickets die we aangereikt kregen. Sidderen en beven dus straks, al kan je de gewonnen tickets ook voor later nog gebruiken.

Maar daar moet je wel iets voor doen. Hier gaan we…

-volg ons op www.instagram.com/hetnieuwsvanwestvlaanderen.be, altijd handig ook als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-Wie is de gedelegeerd bestuurder van het Brusselse miniatuurpark?

-Bezorg ons zes landen en steden die een plaatsje in Mini-Europe verworven hebben.

-Op de website of in het filmpje van Mini-Europe ontdek je hoeveel monumenten er alles samen zijn.

Mail info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be met als titel ‘Mini-Europe & Maxi Plezier’. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen en dat alles voor maandagavond 16 oktober 2023 om 18.00 uur. Opgelet; één antwoord per persoon en gezin. Ook meerdere antwoorden door één persoon insturen op verschillende mailadressen worden door onze zoekrobot er ongenadig uitgehaald en uitgesloten. Dinsdag of ten laatste woensdag maken we de winnaars bekend.

2 reacties

GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-10-16 13:14:12
Dat zou een perfecte dag-uitstap zijn in mijn weekje verlof 🍀
Stefaan Ryckebosch
Geschreven op 2023-10-15 19:56:05
Dat zou best spannend en leuk zijn om dat te mogen beleven met het gezin, met Halloween in aantocht 🙏🙏

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.