Home > Weekendwedstrijd. Win je duoticket (€ 29) voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke

Weekendwedstrijd. Win je duoticket (€ 29) voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke

Geschreven op 30 juni 2023 om 16:03 door Mario De Wilde

Niets is leuker dan met het hele gezin er op uit te trekken naar het Zandsculpturenfestival van Middelkerke. En dat is dit jaar fabelachtiger dan ooit! Morgen zaterdag opent het aan het strand ter hoogte van Arthur De Greefplein maar wij strooien nu al met 15 duotickets. Met veel plezier kondigen we de nieuwe editie aan die helemaal in het teken staat van sprookjes.

Elk jaar wil het Zandsculpturenfestival Middelkerke het publiek blijven boeien, niet enkel met toffe, tijdloze onderwerpen, maar ook met nieuwe, verrassende elementen die het evenement fris en actueel houden. Enkel op die manier kan het festival het grootste kustevenement blijven. Voor de editie 2023 duiken we samen de wondere wereld van sprookjes in. Het wordt een ware belevenis voor jong en oud met uiteraard de allerbekendste sprookjes, maar ook enkele parels die je misschien vergeten bent.

Meer beleving dan ooit
Bezoekers betreden het festival letterlijk via de grote poort, waarna heel veel sprookjesfiguren hen opwachten. Meer dan twintig sprookjes en personages verrijzen uit het zand: de Gelaarsde Kat, de Kleine Zeemeermin, Klein Duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer! Het wordt een heuse sprookjeswereld die ook bevolkt zal worden door echte tovenaars, prinsen en prinsessen.

Welkom in het zandtheater!
In samenwerking met theaterproductiehuis De Proefkonijnen komt de sprookjeswereld ook écht tot leven. Het gezelschap is gespecialiseerd in theater dat je helemaal onderdompelt in unieke verhalen. Op mysterieuze wijze is een aantal sprookjesfiguren vast komen te zitten in het sprookjesboek. Aan de kinderen om dit mysterie te ontrafelen en de toverspreuk te vinden die de sprookjesfiguren kan bevrijden. De beleving begint zodra de bezoekers het terrein betreden. Daar kunnen de kinderen aanwijzingen vinden die verwerkt zitten in de zandsculpturen, maar ook bij de acteurs die ertussen rondlopen.

Op de theatervoorstelling die dagelijks meerdere keren te zien is, kunnen de jonge speurneuzen al die aanwijzingen bij elkaar brengen om de sprookjesfiguren te bevrijden, zodat ze allemaal nog een lang en gelukkig kunnen leven. En dan is het nog niet gedaan! We denken extra aan jullie kleine tovenaars en prinsessen, met extra ruimte om te stoeien en te spelen. Een springkasteel, een zandbak, leuke speeltuigen en nog veel meer, maken je gezinsdagje uit naar Middelkerke compleet.  En het beste nieuws: al die nieuwigheden zijn gewoon inbegrepen in de ticketprijs.

Een grote aanwinst voor inwoners en handelaars
“Het Zandsculpturenfestival heeft zijn plaats verdiend op de evenementenkalender van
Middelkerke en van de Vlaamse kust. Nu gaan de organisatoren nog een stap verder en wordt het nog meer een beleving. Sprookjes zijn van alle tijden en boeien zowel jong als oud, zeker als je de knipogen van de ontwerpers zult weten te ontdekken. Ook de locatie aan het Arthur De Greefplein is een voltreffer, zowel voor de bezoekers als voor de handelaars in de buurt. We zijn er alvast klaar voor om opnieuw meer dan 100.000 bezoekers te verwelkomen en hen een topdag in Middelkerke te laten beleven. En last but not least, voor onze eigen inwoners blijft het Zandsculpturenfestival een ‘must see’. Daarom verkopen we opnieuw voordeeltickets voor onze eigen inwoners en tweedeverblijvers. Die zullen enkel te koop zijn aan onze toeristische balies,” vertelt burgemeester Jean-Marie Dedecker.

Praktisch
Het Zandsculpturenfestival Middelkerke vindt plaats van 1 juli tot en met 10 september.
Info en tickets zijn op www.zandsculpturenfestival.com.

Win je eigen duoticket

Zoals reeds in het begin aangegeven hebben we 15 duotickets weg te geven. Daar moet je wel wat voor doen. Hier gaan we….

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

-Tot welke datum kan je het Zandsculpturenfestival Middelkerke bezoeken?

-Hoeveel ton zand werd er gebruikt?

-Bezorg ons een heel kort en zelfgemaakt sprookje of versje waarin zand de hoofdrol speelt.

Mail ons je antwoorden met onderwerp ‘Moet er nog zand zijn?’ voor maandagavond 3 juli om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

9 reacties

Karin Deijgers
Geschreven op 2023-08-16 14:47:57
Als je dit artikel leest, krijg je dadelijk zin om een bezoekje te brengen. Het is zowel voor groot, als klein. Wat heb ik zin om verkleed als een prinses met men kleinkind een bezoekje te brengen en even weg te zijn in deze sprookjeswereld. Weg van drukte, een wereld waarin de tijd tikt. Tijdens dit bezoek kan je dan even alles vergeten en terug kind zijn. Wegdromen en zweven. HEERLIJK❤️👍
De Pever Herman
Geschreven op 2023-07-12 20:23:10
Fijn om eens mee te maken
Greet Chombaere
Geschreven op 2023-07-11 20:39:43
Een uitstapje met mijn kleinkindjes naar de prachtige zandsculpturen staat eigenlijk al op de agenda ! Tickets winnen zou echt de Max zijn !!
Stefaan Ryckebosch
Geschreven op 2023-07-02 21:37:42
Deze zand- sprookjesfiguren aan zee wil ik ook heeeeeeel graaaaaag eens zien. 👍👍
GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-07-02 19:53:44
Het zou een mooie belevenis zijn om al die zandsculpturen zelf ook eens te mogen bewonderen..
Carmen Estevez
Geschreven op 2023-07-02 12:43:25
Is een jaarlijkse traditie om naar de Zandsculpturen te gaan kijken . Zou eens leuk zijn om tickets te winnen🍀🍀🍀
Lode Vlayen
Geschreven op 2023-07-02 08:37:43
Ik kijk er nu al naar uit!
Freddy Degrauwe
Geschreven op 2023-07-01 20:16:35
Dit wil ik heel graag eens meemaken!!!!!!
Freddy Degrauwe
Geschreven op 2023-07-01 20:15:28
Dit wil ik heel graag een meemaken!!!!!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.