Home > Weekendwedstrijd: win je chocolade Sinterklaaspakket van P&T Chocolate uit Cadzand

Weekendwedstrijd: win je chocolade Sinterklaaspakket van P&T Chocolate uit Cadzand

Geschreven op 10 november 2023 om 16:00 door Mario De Wilde
Wie aan Sinterklaas en zijn Pieten denkt, kan haast niet anders dan aan chocolade denken. Hmmmm, die verrukkelijke figuurtjes in alle vormen, personages, smaken en kleuren. De winkels liggen op dit moment vol chocolade en de smaakpapillen van jong, maar ook van oud(er) worden zalig verwend met deze traditionele wondertjes. Ik zeg je, nooit waren chocolade Sinterklaasfiguurtjes zo lekker als dit jaar, met dank aan P&T Chocolate and Presents uit Cadzand.

Op een steenworp afstand van Het Zwin en en enkele kilometer voorbij de grens is de thuisbasis van de Petra en Jimmy Pietersz Chocoladefabriek. Fijne pralines en andere chocolade worden tot op de dag van vandaag in Cadzand ambachtelijk met de hand gemaakt. Ontdek de smaak en het gevoel van chocolade en de ongerepte natuur.
Familie van snoepers
Petra is geboren in café In de Buitenlust (naast P&T) in Cadzand. Ze weet dus wat aanpakken en leiderschap betekent (dochter van moeder “Marietje”). De wieg van manlief Jimmy stond in Ridderkerk en groeide op in Breskens en was van jongs af aan gebeten en gepassioneerd door het ‘banketbakkersvirus’ omdat zijn grootvader Piet Verduijn jarenlang een succesrijke koekjesfabriek bezat. Voordat Petra en Jimmy trouwden, bezochten ze samen talloze markten door heel Nederland om wafels en reuze eierkoeken te verkopen. Eierkoeken zijn een Nederlandse specialiteit! De reuze eierkoeken hadden een diameter van maar liefst 19 cm! Deze wafels en eierkoeken werden destijds gemaakt door Piet Verduijn in de voormalige huishoudschool in Aardenburg. Een echte publiekstrekker op deze markten was Petra, prachtig gekleed in haar Zeeuwse traditionele kleding.

Droomstart
Koekjes, snoep en chocolade liepen als een rode draad door het leven van Petra en Jimmy en het lot (of noem het toeval) bracht hen samen naar een zoetwarenbeurs in Keulen. Een exposant uit Maastricht verkocht er bonbons en vanaf dat moment rijpte de idee om zelf ook bonbons, pralines en chocoladecadeaus te maken. Er werd meteen ‘gesprongen’ en vanuit het eigen atelier in Cadzand vertrokken de eerste bestellingen. Met succes want belangrijke klanten als Jamin en V&D werden voorzien van hun eigen chocoladecadeauartikelen. Door de snel veranderende marktontwikkelingen werden de verkoopactiviteiten meer en meer toegespitst op de export binnen de EU en ook overzee. Amerika is bijv. een grote afzetmarkt geworden. Er moesten ook aanzienlijke investeringen worden gedaan in productielijnen, infrastructuur en, last but not least, ICT om de huidige marktontwikkelingen te kunnen bijbenen. Petra blijft zich richten op de producties en is het boegbeeld naar de buitenwereld, terwijl Jimmy zich richt op strategie, marketing en verkoopautomatisering.

Belgische chocolade
Alles wat met chocolade te maken heeft (paaseieren, paashazen, de magical hot chocolates balls, Brugse zwaantjes, cerisettes, mousse orange, marshmellow bombs, geschenken, enz.) zijn gemaakt van fijne Belgische chocolade. De kwaliteit en het niveau van deze chocolade zijn welbekend. Hoewel ze heel dicht bij de grens van België zitten, is er voor Petra en Jimmy maar één praline: de wereldberoemde Belgische chocolade.


Petra’s Finest Chocolates Atelier
De locatie waar P&T Chocolate and Presents B.V. nu gevestigd is, is een geweldige hotspot ook (en vooral) voor particulieren en passanten. Het concept en de winkel ‘Petra’s Finest Chocolates’ is voor buren, toeristen en dagjesmensen dé ideale kennismaking om de vele tientallen producten van de chocoladefabriek kennis te maken. In de gezellige winkel (die onlangs gevoelig uitgebreid is) is er een koopjeshoek en kan je ter plekke een koffie, warme chocolademelk of drankje (met een chocolaatje als extraatje) laten serveren. Altijd een leuke ambiance in de winkel met candymans, Sjakie’s van de bekende chocoladefabriekjes en lekkerbekken samenkomen en waar je de leukste en lekkerste Sinterklaas- en eindejaarscadeautjes onder één dak ontdekt. De locatie tegenover molen Nooitgedacht en pal naast café In De Buitenlust is een knooppunt voor vele passanten die vanuit dit (knooppunt)punt hun weg vinden naar Cadzand Bad, Cadzand Dorp, Retranchement en het verdere achterland. Een ontdekking meer dan waard….

Smakelijke chocoladeweetjes

-Bij de chocolade letters die ze bij P&T Chocolats verkopen, zijn de ‘S’ en de ‘M’ voluit het populairst. Die verwijzen niet verwijzen naar bijv. Sofie of Mario, maar naar Sinterklaas en Sint Maarten.

-Melkchocolade wordt nog steeds het best verkocht. Veel kinderen vinden witte chocolade dan weer het lekkerste.

-Amsterdam is de grootste cacaohaven ter wereld

-De hoogste chocoladefontein ooit was 12,27 meter en werd in 2019 gebouwd in Oostenrijk

-Tot 150 jaar geleden bestonden er geen chocoladerepen en werd cacao enkel gedronken.

-Een Europeaan eet gemiddeld 5,7 kg chocolade per jaar.

-Zwitsers, Duitsers en Belgen eten de meeste chocolade. Spanjaarden, Italianen, Grieken en Portugezen het minste.

-Een vijfde van de Belgen eet elke dag chocolade.

P&T Chocolate and Presents BV
Mariastraat 44
4506 AE Cadzand (NL), www.ptchocolatepresents.com

Weekendwedstrijd. Win je eigen Sinterklaas chocoladepakket


Wil je ook zo’n fantastisch chocoladepakket t.w.v. 30 € in de wacht slepen? Het pakket bestaat uit zeven verschillende chocoladeproducten plus nog een originele mok/tas om je warme chocolademelk klaar te maken.
Wat moet je daar zoal voor doen?

-Volg ons alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-Wat zijn de namen van de twee zaakvoerders van P&T Chocolate?

-De winkel en de productiehal van P&T Chocolats bevinden zich tegenover een typisch Nederlandse eye-catcher. Om wat gaat het? Graag de exacte naam.

-Waarom wil je zelf zo graag een Sinterklaaspakket winnen of waarom ben je zo gek van chocolade?

Mail ons je antwoorden met de slogan ‘Passie & Top deze P&T Chocolats’ voor a.s. maandag 13 november 2023 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Opgelet, één deelname per gezin anders zien we je jammer genoeg genoodzaakt om uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en je volledige woonplaats (straat en gemeente of stad). Dinsdag maken we de gelukkige winnaars bekend. Let wel, gezien de breekbaarheid vragen we om je gewonnen pakket af te halen in het Brugse.

5 reacties

Ann Van Eenaeme
Geschreven op 2023-11-13 12:11:08
Heerlijk!😍 Ik waag mijn kans.🍀
STEFAAN RYCKEBOSCH
Geschreven op 2023-11-13 10:05:14
Wat zou ik mijn neefje graag extra blij maken met jullie heerlijke chocolade 🙏🙏
Ruth
Geschreven op 2023-11-13 08:40:02
De mooiste tijd van het jaar met al dat lekkers we wagen hier graag een kansje voor om samen met ons gezin te genieten van al dat lekkers🤞🍀👍😍😋
Stef DC
Geschreven op 2023-11-13 07:57:42
Lekker! 😋 Kans gewaagd! Fingers crossed.🤞
GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-11-12 15:50:46
Mijn gezin zou ook gelukkig zijn met dit chocoladepakket. 🍀🍀🍫🍫🍫🍀🍀

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.