Home > Weekendwedstrijd. Win je authentiek stukje West-Vlaanderen t.w.v. € 27.50 in je koffiekop

Weekendwedstrijd. Win je authentiek stukje West-Vlaanderen t.w.v. € 27.50 in je koffiekop

Geschreven op 14 april 2023 om 15:54 door Mario De Wilde

Koffiebrander Christophe Croquet uit Knokke-Heist katapulteert zijn klanten terug in de tijd en laat hen de authentieke smaak van koffie (her)ontdekken. “In tijden waar hippe koffiebars als paddenstoelen uit de grond schieten en barista’s je drankjes omtoveren tot een ware Picasso, willen wij de authentieke smaak van koffie in eer houden. Vernieuwende smaken zijn erg in trek, maar tegelijk zijn oude zetmethodes terug helemaal in. Als branderij spelen we op deze trends in, zonder aan onze ambachtelijke manier van werken te raken.”

Sinds 1953


Al drie generaties lang brandt koffiebranderij Dumolyn dagelijks hun koffiebonen tot de perfectie volgens de slowroast methode. “Slowroast is een traditioneel proces waarbij we de koffiebonen gelijkmatig en langzaam roosteren, waardoor de aroma’s en smaken zich beter ontwikkelen en behouden blijven. Hierbij branden we de bonen traditioneel op een lager vuur wat resulteert in een koffiesmaaksensatie die al je zintuigen prikkelt. Het is een techniek die ik van mijn vader en grootvader leerde en we al sinds de start van de koffiebranderij toepassen.” Onze koffies zijn dus meer dan een product. Het is een waar stukje geschiedenis in je koffiekopje. Vertelt Christophe verder.

100% West-Vlaams
De passie voor koffie, liefde voor traditie en lokaal vakmanschap zijn kenmerken die ervoor zorgen dat Koffiebranderij Dumolyn 100% West-Vlaams streekproducent is. “Het is een erkenning als vakman achter het streekproduct die authenticiteit garandeert. Want hoewel je langs West-Vlaamse wegen geen koffieplantages ziet, zijn het de zorgvuldig uitgekozen bonen, brandwijze en lokale traditie die de smaak van een ‘goe zjatte kaffie’ uit West-Vlaanderen bepaalt.” Aldus zaakvoerder Christophe.

Meer dan koffie
Hoewel koffie de kernactiviteit van Koffiebranderij Dumolyn is, bieden ze ook een ruim assortiment verse thee, accessoires en koffiemachines. “Onze expertise rijkt verder dan koffiebranden op zicht. We werken zowel voor de particuliere als professionele markt en de horeca. Bij de laatste categorie klanten, gaan we zelfs samen op zoek naar een ideale koffiekaart tot zelfs een eigen gebrande koffie op maat van de zaak.”

Win een pakket ambachtelijk gebrande koffie t.w.v. € 27.50


Samen met Koffiebranderij Dumolyn, wil ‘Het Nieuws uit West-Vlaanderen’ je de smaak van die echte West-Vlaamse koffie laten ontdekken aan de hand van een zorgvuldig geselecteerd pakket koffie. We kunnen hier maar liefst 15 koffiepakketten uitdelen. Wat moet je hiervoor doen?
• Volg ons én koffiebranderij Dumolyn op social media (Facebook & Instagram)
• Beantwoord volgende drie vragen (antwoorden te vinden op de website van Dumolyn.be)
◦ Wie is de oprichter van Koffiebranderij Dumolyn?
◦ Hoeveel variëteiten heeft Koffiebranderij Dumolyn in haar gamma?
◦ In welke hoeveelheden kan je de koffie aankopen?

Mail ons je antwoorden met onderwerp ‘De authentieke smaak van koffie’ voor maandagavond 17 april om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Dinsdag maken we de winnaars bekend.

6 reacties

GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-04-16 18:49:26
Het drinken van een heerlijk kopje koffie; maakt mij opgewekt én blie.. ☕☕🙂🙂
Caroline Degraeve
Geschreven op 2023-04-15 22:27:06
Roger Dumolyn 11 variëteiten 250gram 500gram 1kilogram
Nicole
Geschreven op 2023-04-15 13:21:50
Antwoorden doorgestuurd via mail
Marc Jacobus
Geschreven op 2023-04-15 10:57:12
Roger Dumolyn, variëteiten 11, in hoeveelheden 250gr, 500gr, 1kilogram
Greta Fransen
Geschreven op 2023-04-15 10:39:48
Wie is de oprichter van Koffiebranderij Dumolyn? Roger Dumolyn Hoeveel variëteiten heeft Koffiebranderij Dumolyn in haar gamma? 11 variëteiten In welke hoeveelheden kan je de koffie aankopen? 250 gram, 500 gram en 1 kilo
Chantal Neeckx
Geschreven op 2023-04-14 17:25:12
Roger Dumolyn 11 variëteiten 250gr 500gr 1kilogram

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.