Home > Weekendwedstrijd: win een voucher t.w.v. € 25 van de Brugse IJsroomspecialist Missault

Weekendwedstrijd: win een voucher t.w.v. € 25 van de Brugse IJsroomspecialist Missault

Geschreven op 17 december 2021 om 16:04 door Mario De Wilde

Deze week een wel heel passende en smakelijke weekendwedstrijd. We waren te gast bij de Brugse ambachtelijke roomijsfabrikant Missault. Daar gaat je hart (en nog zoveel meer) van smelten. Hier wordt de bereidingstechniek uit 1945 nog dagelijks gehuldigd en gehandhaafd. Laat je dus voluit verleiden door de vele buches, taarten en desserts, gecreëerd met verse sorbets en roomijs, in een waaier van elegante vormen en verrassende smaken.

De geschiedenis van Roomijs Missaut startte op het einde van de tweede wereldoorlog wanneer de Brugse meester-roomijsbereider Cyriel Missault zijn jongensdroom realiseert: het opstarten van een ijsatelier! Bij het ontwerpen en bereiden van de heerlijkste ijscreaties, liet Cyriel zich al snel inspireren door de manier van werken van de bekende mode couturiers uit zijn tijd! Hij schetste creatie na creatie, experimenteerde met smaken, geuren en kleuren en in geen tijd was zijn ‘couture de glace’ een begrip in de Brugse regio. Nu, ruim driekwart eeuw verder, staan ze bij IJsroom Missault nog steeds graag in de kou voor de echte fijnproevers en zoetebekken, elke dag opnieuw… een figuurlijke uitdrukking die je deze keer echt letterlijk mag nemen.

Op de valreep van 2022 blijft IJsroom Missault jong en oud verrassen, dromen en subtiel verleiden met haar tientallen dessertjes, ijstaartjes, 100% natuurlijke fruitsorbets of gewoon het overheerlijk ambachtelijk roomijs, beschikbaar in een waaier van verrassende en al even betoverende smaken. En reken maar, er zijn dit jaar flink wat hippe creaties bijgekomen. Wie op deze link klikt, komt in een smakencarroussel van smaken, kleuren en vormen terecht.

Alle info op www.missault.be

Nog enkele handige consumententips

-De ideale temperatuur om uw roomijs te degusteren is -12°C tot -15°C. Te koud en te hard, verliest ze van haar aroma.

-Een roomijs is optimaal van smaak, als elke hap zachtjes in de mond smelt. Drink tussenin een slokje fris water om de fijne smaak te proeven. Een droog koekje is altijd zeer lekker bij uw roomijs-nagerecht.

-Indien je over een diepvries beschikt, kun je je roomijs of sorbets op -20°C tot -25°C verschillende maanden bewaren.

-Je bewaart je roomijs best door deze zo goed en zo vlug mogelijk af te dekken zodat contact met de lucht tot een minimum beperkt wordt.

-De producten van IJsroom Missault kan je online kopen maar ook op volgende plaatsen. Klik voor de adressen op deze link

Wat moet je doen om zo’n voucher de jouwe te laten worden?

Het water in de mond gekregen? Het zou ons niet verbazen….Wat hoef je te doen om zo’n voucher van € 25 in de wacht te slepen? Graag antwoord op volgende drie vragen:

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en facebook. Heel handig om de nieuwtjes als eerste te lezen.

-Wie was de oprichter van IJsroom Missault?

-Geef ons vijf verkoopspunten waar je het Roomijs van Missault kan kopen.

-Bezorg ons vijf verschillende creaties uit de kerst- en eindejaarsfolder

Mail je antwoorden met als titel ‘IJS- en IJSKOUD’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen en dat alles voor maandagavond 20 december om 21.00 uur. Dinsdag maken we dan de winnaars bekend.

2 reacties

Mario De Wilde
Geschreven op 2021-12-24 18:04:34
Beste Carlos, de winnaars van de voorbije weekendwedstrijd ontvingen we dinsdagochtend van IJsroom Missault en werden afgelopen dinsdag reeds bekendgemaakt. Hierbij de link. https://www.hetnieuwsvanwestvlaanderen.be/weekenwedstrijd-10-winnaars-voucher-t-w-v-e-25-van-de-brugse-ijsroomspecialist-missault/
Carlos De Rock
Geschreven op 2021-12-24 14:51:27
Beste redactie.. Waar zijn de prijswinnaars van weekendwedstrijd 19 december te vinden aub 🙏👍

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.