Home > Weekendwedstrijd: win een pakket met think tomato-varianten, tomatensaus van eigen bodem

Weekendwedstrijd: win een pakket met think tomato-varianten, tomatensaus van eigen bodem

Geschreven op 30 september 2022 om 16:09 door Mario De Wilde

Deze week alweer een bijzonder smakelijke weekendwedstrijd en bovendien 100% Vlaams. think tomato is een huisgemaakte tomatensaus gemaakt van Belgisch geteelde kerstomaten (95%). De saus is tot in de puntjes gekruid en op smaak gebracht, en dus helemaal gebruiksklaar. “Als jonge mama vond ik niet altijd de tijd om mijn huisgemaakte tomatensaus te maken. Omdat ik geen perfect alternatief op de markt vond, begon ik mijn tomatensaus te stockeren. Bij elke nieuwe lading paste ik het recept aan tot ik op de perfecte smaak botste, think tomato was geboren.” aldus Julie D’Heygere, de bedenker van think tomato.

Wat begon als een lifehack om tijd te besparen, mondde al snel uit in een project waarbij de potten think tomato op amper een jaar tijd in de keukenkast van menig gezinnen, foodies en studenten stonden. Julie is gek op koken en al helemaal op tomatensaus. Ze kan uren in de keuken staan en een gerecht blijven verfijnen met allerlei kruiden, maar na de geboorte van haar eerste zoontje Leo lukte dat nog maar zelden. Toen Julie op zoek ging naar een lekkere tomatensaus kwam ze niet veel verder dan passata of industriële sauzen. think tomato is de huisgemaakte Belgische tomatensaus op basis van verse kerstomaten, één potje think tomato van 400 gram bestaat uit 500 gram kerstomaatjes. Julie werkt enkel met kerstomaten van de hoogste kwaliteit en van Belgische bodem. think tomato is heel puur, bevat geen verdikkings- en bindmiddel, is kindvriendelijk en behaalt Nutri-Score A.

In elke bokaal zitten 500 gram Belgische kerstomaten. Verder is de saus kant-en-klaar en volledig op smaak gebracht met wat look, sjalotte, olijfolie en peper & zout.

Recepten
1 pot is 400 ml en dus perfect voor een volwaardige maaltijd voor 2 personen of als aanvulling bij gerechten voor 4 personen. Doordat de saus nog wat loperig is (er is geen bindmiddel toegevoegd aan de saus) kan er nog perfect mee gekookt worden zonder dat het geheel uitdroogt. Via de website en de think tomato social media kanalen inspireert Julie haar volgers dagelijks met heerlijke, eenvoudige gerechten op basis van haar tomatensaus: www.instagram.com/thinktomato/

Think charity
think tomato draagt haar steentje bij aan de strijd tegen kinderkanker. Samen met KickCancer organiseren we jaarlijks een tekenwedstrijd en de winnende tekening wordt verwerkt op een limited edition KickCancer pot. De inhoud is identiek aan de originele think tomato pot, maar per verkochte pot gaat €2 naar KickCancer. Vanaf vandaag kan de nieuwe limited edition besteld worden online aan €7,70.

Wedstrijd

We hebben, met dank aan think tomato, 15 pakketten met twee varianten plus een leuk receptenboekje in onze wedstrijdkast liggen. Waarde € 15. Wat moet je daarvoor doen om dat de jouwe te maken?

-Volg ons alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-Wat is de naam van de bedenkster van think tomato?

-In het filmpje zie je op het einde een kom met groenten. Bezorg ons de drie soorten groenten.

-Wat zou je straks het liefst met dit pakket klaarmaken?

Mail ons je antwoorden met als titel ‘think think tomato’ voor maandagavond 3 oktober om 21 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Opgelet, één deelname per gezin anders zien we je genoodzaakt om je als deelnemer uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en woonplaats, anders is de deelname ongeldig. Woensdag maken we de winnaars bekend. Let wel, af te halen op een afhaalpunt in het Brugse of met de post versturen na betaling van de gebruikelijke verzendingskosten.

2 reacties

Iris raeymaekers
Geschreven op 2022-10-03 10:06:26
Julie D’heygere Bloemkool, tomaten, paprika Pastasaus
De schoolmeester chantal
Geschreven op 2022-10-01 11:58:16
Voor al dit lekkers heb ik met heel veel plezier meegedaan. Fingers crossed

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.