Home > Weekendwedstrijd: win een magisch paaspakket twv € 25 van P&T Chocolate and Presents

Weekendwedstrijd: win een magisch paaspakket twv € 25 van P&T Chocolate and Presents

Geschreven op 15 maart 2024 om 16:00 door Mario De Wilde
Wie Pasen denkt, kan haast niet anders dan aan chocolade denken. Hmmmm, die verrukkelijke paaseitjes in alle smaken en kleuren. De winkels liggen vol chocolade paaseitjes, en misschien beschilder je tijdens Pasen wel een echt ei. Er zijn veel verschillende theorieën over waar het paasei precies vandaan komt. Samen met de Paashaas komt het paasei immers niet als erg christelijk over. Maar dat zal ons worst wezen. Nooit waren chocolade paasfiguurtjes en -eitjes zo lekker als van P&T Chocolate and Presents uit Cadzand.

Op een steenworp afstand van Het Zwin en en enkele kilometer voorbij de grens is de thuisbasis van de Petra en Jimmy Pietersz Chocoladefabriek. Fijne pralines en andere chocolade worden tot op de dag van vandaag in Cadzand met de hand gemaakt. Ontdek de smaak en het gevoel van chocolade en de ongerepte natuur.
Familie van snoepers
Petra is geboren in café In de Buitenlust (naast P&T) in Cadzand. Ze weet dus wat aanpakken en leiderschap betekent (dochter van moeder “Marietje”). De wieg van manlief Jimmy stond in Ridderkerk en groeide op in Breskens en was van jongs af aan gebeten en gepassioneerd door het ‘banketbakkersvirus’ omdat zijn grootvader Piet Verduijn jarenlang een succesrijke koekjesfabriek bezat. Voordat Petra en Jimmy trouwden, bezochten ze samen talloze markten door heel Nederland om wafels en reuze eierkoeken te verkopen. Eierkoeken zijn een Nederlandse specialiteit! De reuze eierkoeken hadden een diameter van maar liefst 19 cm! Deze wafels en eierkoeken werden destijds gemaakt door Piet Verduijn in de voormalige huishoudschool in Aardenburg. Een echte publiekstrekker op deze markten was Petra, prachtig gekleed in haar Zeeuwse traditionele kleding.

 
Droomstart
Koekjes, snoep en chocolade liepen als een rode draad door het leven van Petra en Jimmy en het lot (of noem het toeval) bracht hen samen naar een zoetwarenbeurs in Keulen. Een exposant uit Maastricht verkocht er bonbons en vanaf dat moment rijpte de idee om zelf ook bonbons, pralines en chocoladecadeaus te maken. Er werd meteen ‘gesprongen’ en vanuit het eigen atelier in Cadzand vertrokken de eerste bestellingen. Met succes want belangrijke klanten als Jamin en V&D werden voorzien van hun eigen chocoladecadeauartikelen. Door de snel veranderende marktontwikkelingen werden de verkoopactiviteiten meer en meer toegespitst op de export binnen de EU en ook overzee. Amerika is bijv. een grote afzetmarkt geworden. Er moesten ook aanzienlijke investeringen worden gedaan in productielijnen, infrastructuur en, last but not least, ICT om de huidige marktontwikkelingen te kunnen bijbenen. Petra blijft zich richten op de producties en is het boegbeeld naar de buitenwereld, terwijl Jimmy zich richt op strategie, marketing en verkoopautomatisering.

Belgische chocolade
Alles wat met chocolade te maken heeft (paaseieren, paashazen, de magical hot chocolates balls, Brugse zwaantjes, cerisettes, mousse orange, marshmellow bombs, geschenken, enz.) zijn gemaakt van fijne Belgische chocolade. De kwaliteit en het niveau van deze chocolade zijn welbekend. Hoewel ze heel dicht bij de grens van België zitten, is er voor Petra en Jimmy maar één praline: de wereldberoemde Belgische chocolade.
Petra’s Finest Chocolates Atelier
De locatie waar P&T Chocolate and Presents B.V. nu gevestigd is, is een geweldige hotspot ook (en vooral) voor particulieren en passanten. Het concept en de winkel ‘Petra’s Finest Chocolates’ is voor buren, toeristen en dagjesmensen dé ideale kennismaking om de vele tientallen producten van de chocoladefabriek kennis te maken. In de gezellige winkel is er een koopjeshoek en kan je ter plekke een koffie, warme chocolademelk of drankje (met een chocolaatje als extraatje) laten serveren. Ook van het ambachtelijk boerenijs van De Heerenhoeve uit Oostburg kan je volop proeven. De locatie tegenover molen Nooitgedacht en pal naast café In De Buitenlust is een knooppunt voor vele passanten die vanuit dit (knooppunt)punt hun weg vinden naar Cadzand Bad, Cadzand Dorp, Retranchement en het verdere achterland. Een ontdekking meer dan waard….

P&T Chocolate and Presents BV
Mariastraat 44
4506 AE Cadzand (NL), www.ptchocolatepresents.com

Weekendwedstrijd. Win je eigen paaspakket


Wil je ook zo’n fantastisch pakket t.w.v. € 25 in de wacht slepen? Het pakket bestaat uit zes individuele chocoladepakjes alles origineel verpakt in een mooi geel houten bakje. Leuk toch?
Wat moet je daar zoal voor doen?

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-Wat zijn de namen van de zaakvoerders van P&T Chocolate?

-In het tweede promotiefilmpje ontdek je boven de ingang een slogan van P&T Chocolats and Presents. Wat is die slogan?

-Waarom wil je zelf zo graag een paaspakket winnen of waarom ben je zo gek van chocolade?

Mail ons je antwoorden met de slogan ‘Ik smelt voor P&T Chocolats’ voor a.s. maandag 18 maart om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Opgelet, één deelname per gezin anders zien we je jammer genoeg genoodzaakt om uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en je volledige woonplaats (straat en gemeente of stad). Woensdag maken we de gelukkige winnaars bekend. Let wel, gezien de breekbaarheid vragen we om je gewonnen af te halen in het Brugse en dat voor Pasen.(Ekkow photograpy)

5 reacties

Linda
Geschreven op 2024-03-22 17:57:45
Ik ben dol op lekkere cholade
Stefaan Ryckebosch
Geschreven op 2024-03-16 21:21:05
Chocolade bezorgt je gewoon een goed gevoel👌👌
Van den brande alois
Geschreven op 2024-03-16 09:21:52
De enige echte chocolade waarvan ik het water in mijn mond krijg
Van hoydonck chris
Geschreven op 2024-03-16 09:20:22
De chocolade die smelt in mijn Mond Dat doet mij watertanden
Goutsmet Inge
Geschreven op 2024-03-15 17:38:20
Zaakvoerders: Petra en Jimmy Pietersz Slogan: A balanced diet is chocolate in both hands Ik zou graag het paaspakket winnen voor mijn echtgenoot. Hij is een echte chocoladeliefhebber en het is een plezier voor mij om hem te zien genieten van een heerlijk stuk chocolade. Ik duim alvast

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.