Weekendwedstrijd: win een Glorious Ball-menu 2 pers (€ 30) van Balls & Glory
Sinds afgelopen zondagnamiddag kan je in Brugge terug genieten van de ballekes & stoemp van Balls & Glory. Chef Wim Ballieu ging een stevige samenwerking aan met het team van Restaurant Den Dyver. Intussen hebben al een groot aantal Bruggelingen genoten van de vele specialiteiten van Wim Ballieu
Dark Kitchen
Virtuele keuken, cloud-kitchen, ghost-kitchen of delivery-only restaurants, allemaal zijn ze synoniemen voor een Dark Kitchen. Het concept blijft hetzelfde: het is een restaurant waar je geen maaltijd kan eten. Je kan de schotels van Balls & Glory voorlopig enkel geleverd krijgen. De levering gebeurt via deliveroo, uber eats of take away.com.
Lokale samenwerking
Recent, in volle coronacrisis, besloten Ruben Cloetens, Olivier Dujardin en Niels Floréal restaurant Den Dyver over te nemen. Het drietal startte toen ook meteen een dark kitchen op die ondertussen drie concepten telt : ‘Yoko Ramen’ met originele Japanse ramen op het menu, ‘Chick’n’ met dips, wraps en burgers waarbij kip centraal staat en ‘Fishbar’ met tal van gerechten met Noordzeevis. Vanuit diezelfde keuken aan de Dijver worden voortaan ook de verrukkelijke ballen en stoemp van Ball’s & Glory gedraaid en gebakken.
The House of Ballekes & Stoemp
Chef Wim Ballieu serveert je ’s werelds lekkerste gevulde ballen met stoemp & salades, kortom grootmoeders keuken op jouw bord! Op het Balls & Glory menu: ovengebakken vlees van eigen boerderij met verrassende vullingen, aangevuld met vegetarische alternatieven: beetje nostalgie in een super eigentijds jasje. Het menu dat in Brugge zal aangeboden worden vind jehier https://ballsnglory.be/nl/meer/menu-herfst-2020/
Back in Bruges
Balls & Glory is opgestart in 2012 in Gent als (enkel lunch-)restaurant. In de periode 2013-2014 hadden ze ook een vestiging in de Langestraat te Brugge. Toen in 2014 de keuze gemaakt werd om naast de lunch ook diner aan te bieden & dus ’s avonds de deuren te openen bleek het pand in Brugge té klein. Sindsdien wordt uitgekeken naar een nieuwe vaste locatie. De recente plannen om een pand te betreden in de Zuidzandstraat werden omwille van de COVID-gezondheidscrisis even on hold gezet. De toekomst is plantaardig, onze roots Bourgondisch. Het team claimt in iedere bereiding min 80% lokale groenten te gebruiken. Daarvoor maakt het een ultra-korte keten met boeren uit de buurt. Zoals Joke Demyttenaere uit het Heuvelland voor aardappelen of Mieke Verniest uit Munkzwalm voor varkensvlees. Dat Ballieu & team hiermee de ‘battle’ aangaan tegen de grote jongens zoals Colruyt (Rose Mary kitchen) of Casper zien ze eerder als het bewijs dat de markt snel aan het veranderen is.
Wedstrijdvraag
We kunnen, dankzij Balls & Glory, 10 x 2 lezers gelukkig maken met een voucher voor een Glorious Ball-menu ter waarde van € 30. Graag drie Ball’s & Glory-specialiteiten die in Brugge afgehaald kunnen worden. Reageer onderaan deze pagina of mail ons op info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be voor maandagavond 9 november om 23.59 uur de antwoorden, samen je naam en volledig adres. Dinsdagmiddag publiceren we de winnaars van deze fantastische Balls & Glory-wedstrijd