Home > Weekendwedstrijd: win een fantastische box (€ 25) van veggiespecialist Abinda

Weekendwedstrijd: win een fantastische box (€ 25) van veggiespecialist Abinda

Geschreven op 12 maart 2021 om 18:00 door Mario De Wilde

Deze week zijn het in Vlaanderen en Nederland ‘weken zonder vlees’ en dus pikte Het Nieuws van West-Vlaanderen haar wagonnetje daarbij aan. Dit weekeinde organiseren we dus een vleesvervangende give away en zien ernaar uit om 20 mensen gelukkig te maken met een Abinda ontdekkingspakket! In dit pakket zitten burgers, salades, patés, en onze kant-en-klare spaghettisaus! Onderaan vind je alles om mee te doen, en misschien win je zo’n fantastische box (€ 25) vol heerlijke Abinda producten! Eerst stellen we graag deze West-Vlaamse veggie-specialist uit Ruddervoorde voor.

Hier begon het allemaal
Alles begon met een koppel, Jan en Kris, in een klein Brugs poppenhuisje in 1988. Jan en Kris wilden volwaardige, vegetarische voeding maken, en creëerden hiervoor het bedrijf Abinda. De naam “Abinda” is gebaseerd op de namen van hun twee kinderen; Abigail en Indra. Na een succesvolle opstart werd het pand in Brugge al snel te klein. Een lange zoektocht naar een nieuwe locatie bracht Abinda uiteindelijk naar Ruddervoorde, aan de Leite, waar het bedrijf zich nu nog steeds bevindt.

Dankzij een goed concept, een uitstekend team én kwaliteitsvolle producten is Abinda uitgegroeid tot een bedrijf dat nu 17 personeelsleden telt. Het receptenaantal staat nu op 50.

Dit willen we doen
Abinda maakt gezonde, voedzame en vegetarische voeding. Dit doen we met respect voor de natuur en de mens: we werken alleen met biologische en natuurlijke ingrediënten, en halen deze zoveel mogelijk uit eigen streek.

We nemen de tijd om stil te staan bij de keuze van onze leveranciers, en spenderen heel wat aandacht aan de kwaliteit van elk afzonderlijk product. Alles moet goed zitten voor we een nieuw product op de markt brengen.

Daarom doen we het
Abinda wil een positieve boost geven aan de samenleving. Menselijkheid, ecologisch bewustzijn en creativiteit zijn onze kernwoorden. Dit vertaalt zich op verschillende manieren in ons bedrijf: zo kiezen we er bijvoorbeeld voor om zoveel mogelijk met biologische grondstoffen te werken, van lokale teelt.

Abinda kiest ook al meer dan 30 jaar resoluut voor vegetarisch. Wij zien dat meer en meer Belgen hun dagelijkse portie vlees inruilen voor een vegetarisch alternatief. Dit is een fantastische evolutie, voor de dieren én de planeet. De missie van Abinda bestaat erin om deze evolutie te ondersteunen, door aan te tonen dat een vegetarische levensstijl meer is dan sla en wortelen eten! Met kant-en-klare, lekkere producten willen wij laten zien hoe makkelijk het is om dat stukje vlees opzij te laten liggen, zonder in te boeten aan smaak. Wij werken ook samen met koks en influencers op sociale media, om deze boodschap kracht bij te zetten en uit te dragen naar een breed publiek.

Ons ecologisch bewustzijn vertaalt zich ook in een uitgebreid park van zonnepanelen, energie- en waterbesparing, en in onze verpakking. Vanaf het begin hebben wij steevast gekozen voor glazen bokalen voor onze patés en salades. We doen dit om ecologische redenen – glas is een duurzaam materiaal, en kan eindeloos gerecycleerd worden –, alsook voor hygiëne en smaak.

Tenslotte is er de creativiteit en innovatie. Wij zetten actief in op nieuw onderzoek naar plantaardige eiwitten, via projecten met universiteiten, de overheid, etc. Wij schreven ons ook in voor een onderzoeksproject naar het gebruik van draf, een restproduct voor bierbrouwers, dat als grondstof zou kunnen dienen voor onze bereidingen.

Dit doen we

Abinda staat bekend om haar kant-en-klare burgers, seitan, salades en patés.

Burgers. Wat is er nu makkelijker om eens te proeven van de vegetarische keuken dan een lekkere, kant-en-klare burger? Abinda heeft een uitgebreid gamma aan burgers, gaande van de gewone Groenteburger tot een meer uitgesproken Spinazie-Geitenkaasburger. Ons gamma kan je hier terugvinden.

Ellen Charlotte Marie, een kok en influencer met lekkere, gezonde recepten, maakte een heerlijk receptje met één van onze burgers: gegrilde groenten met de Spinazie-Geitenkaasburger van Abinda!

Ingrediënten (4 pers.)
1 pakje Abinda Spinazie-Geitenkaas burger, 1 bokaaltje Abinda Smokey Linzen-Paprika salade, 1 zoete aardappel in dunne schijfjes, 1 halve courgette in schijfjes (2 cm), 1 kleine aubergine in schijfjes, 1 kleine lepel oregano, zeezout, peper, olijfolie.
Bereiding:
1. Grill de groenteschijfjes in olijfolie in een grillpan.
2. Bestrijk de aubergineschijfjes met olijfolie. Bestrooi met oregano en zeezout.
3. Grill de Abinda Spinazie-Geitenkaasburgers in een grillpan, bak hem in de pan, of in de Airfryer.
4. Haal de groenteschijfjes van de grill en laat eventjes uitlekken op keukenpapier.
5. Maak torentjes met de burgers en de groenteschijfjes. Werk af met een kerstomaatje en eetbare bloemetjes of verse kruiden.
6. Smakelijk!

Seitan. Seitan is een verfijnde vleesvervanger. Het wordt gemaakt door de eiwitten van tarwe te koken in een mineraalrijke bouillon op basis van sojasaus, zeewier en gember. Het is zeer makkelijk klaar te maken, en kan zelfs de meest geharde vleeseters bekoren. Voor meer info, foto’s en heerlijke recepten, kan je terecht op onze website.

Salades. Naast burgers en seitan maakt Abinda ook heerlijk frisse salades. Deze komen in alle smaken: van een Currysalade tot Champignon à la Grecque, en zelfs een Linzen-Dadel spread. Onze salades kunnen makkelijk gebruikt worden als broodbeleg, in wraps en in aperitiefhapjes. Zoals gezegd vind je deze salades steevast in de welgekende Abinda-bokaaltjes. Meer info over onze salades kan je hier vinden.

Ellen Charlotte Marie maakte ook een heerlijk recept voor een van deze salades: een kleurrijke wrap met de Abinda Linzen-Dadel spread!

Ingrediënten
4 wraps; ½ avocado in dunne schijfjes; 1 gekookte rode biet in dunne schijfjes; ½ mango (of appel) in dunne schijfjes; verse sla of koolblaadjes; verse babyspinazie; verse koriander en/of basilicum; olijfolie; 1 gele courgette in schijfjes; 1 zoete rode paprika in ringen; peper en zout; 1 potje Dadel-Linzenspread van Abinda.
Tahinisausje:
1 el tahini (sesampasta); sap van ½ citroen; 1 el ahornsiroop of honing; 4 el sojaroom; 1 stukje verse gember (2cm); 1 kl kurkuma.
Voorbereiding
Mix alle ingrediënten voor het sausje in een blender of foodprocessor tot een gladde saus.
Bereiding
Grill de courgette en paprikaringen met een snufje zout in olijfolie en laat afkoelen.
Smeer de wrap volledig in met 1 grote el Dadel-Linzen spread.
Beleg met sla, schijfjes courgette, rode biet, mango, avocado, spinazie en verse kruiden, en drizzle de saus erbovenop. Rol de wraps op (eventueel met bakpapier errond) en leg ze 30 min. in de koelkast. Smakelijk!

Patés. Tenslotte maken we ook heerlijk vullende patés. Deze patés worden op ambachtelijke wijze in hun bokaaltje gebakken in de oven, wat zorgt voor een knapperige afwerking. Onze allerbekendste patés zijn de Groentenpaté en Kruidige Hazelnootpaté, maar we hebben er nog zoveel meer! Een volledig overzicht vind je hier.

Ellen Charlotte Marie maakte dit snelle en lekkere receptje voor ons; opgevulde paprika met Abinda’s Kruidige Hazelnootpaté!

Ingrediënten
2 grote rode paprika’s; couscous (volkoren) voor 4 personen (200 g); ½ groentebouillon; olijfolie; 1 kl paprikapoeder; 1 kl gemalen komijn; 1 kl korianderpoeder; 1 kl curry; 1 el amandelmeel; bieslook; 1 bokaal kikkererwten; 1 potje Kruidige Hazelnootpaté van Abinda.
Voorbereiding
Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadjes. Doe er een goede scheut olijfolie over en zet 15 min. in een voorverwarmde oven op 175°C.
Bereiding
Spoel de kikkererwten en wrijf ze kort droog met een schone keukenhanddoek. Verwijder de losgekomen velletjes. Doe ze in een kom met een een goede scheut olijfolie, zout, 1 el amandelmeel (optioneel voor extra crunch) paprika, komijn, curry en korianderpoeder. Meng goed en zet ze samen met de paprika in de oven.
Ondertussen giet je warm water over de couscous met de bouillon. Laat de couscous opzwellen.
Vermeng de de Hazelnootpaté met de couscous en 3 stengels fijngesneden bieslook.
Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met de couscousmix. Zet ze terug in de oven voor 10 min. Serveer met de kikkererwten en peterselie, en een fris slaatje. Smakelijk!

Voor meer receptjes en informatie kan je ook terecht op onze Facebook en Instagram pagina.

Wedstrijd
Wij geven dit weekeinde 20 Abinda geschenkboxen ter waarde van 25 euro weg! Deze box bevat 8 heerlijke Abinda producten; verse spaghettisaus, heerlijk zachte spelt seitan, de populaire Spinazie-Geitenkaas burger, en de nieuwe Mumbai Magic burger. De box bevat ook 4 karakteristieke Abinda bokaaltjes, met een verwarmende Groentenpaté, een Kruidige Hazelnootpaté, onze Champignon à la Grecque en een frisse Currysalade!

Wil je graag deze box winnen? Vertel ons dan hoe vaak jullie veggie eten, het liefste via dit bericht (onderaan) of mail naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be voor maandagavond 15 maart om 23.00 uur. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen! Je kan deze prijs dan afhalen in jouw biowinkel naar keuze, in de provincie West-Vlaanderen. De winnaars zien hun naam ‘s anderendaags dinsdag 16 maart al op Het Nieuws van West-Vlaanderen verschijnen. Veel succes!

79 reacties

Scheerlinck Wulbrecht
Geschreven op 2021-03-16 10:54:24
Wij hebben eigenlijk nog nooit ons eraan gewaagd aan een vegetarische menu ..dit is misschien een kans om het te proberen . . Groetjes Scheerlinck Wulbrecht
Chris Dejonghe
Geschreven op 2021-03-16 00:07:04
Ik heb al enkele jaren een paar dagen te week ingeschakeld om vegetarische te eten. Het is gezond, lekker en brengt ook eens variatie , ik kan het iedereen aanraden het te proberen. Dejonghe Chris Dam 20 8870 izegem
Yvette Vanacker
Geschreven op 2021-03-15 23:48:26
Ik ben geen echte vegetariër, maar ben wel verzot op de veggie groente burger en heb wel interesse om nog meer te ontdeken Yvette Vanacker kuurnsestraat 50 8860 Lendelede
Franky Denolf
Geschreven op 2021-03-15 23:36:27
Na een slepende ziekte is mijn vriendin vorig jaar gestorven. door het verdriet ging mijn eetlust fel achteruit ,vlees kreeg ik niet meer binnen, en kocht ik soms een veggie schotel in de supermarkt, om toch iets binnen te krijgen . en beetje bij beetje heb ik mij herpakt, en heb ik wel interesse gekregen in goede veggie recepten, Franky Denolf koning Leopold||| 22 8870 Emelgem
Milan Dispersyn
Geschreven op 2021-03-15 22:52:17
Ik heb nog nooit vlees gegeten, dus deze producten zou ik heel graag eens proeven! Vooral een beetje extra afwisseling voor op het brood lijkt mij heel tof. (Adres via mail)
devos catherine
Geschreven op 2021-03-15 16:03:31
stap voor stap ontdekken we dit en soms valt het mee soms valt het tegen catherine devos franslaan 166/0202 8920 nieuwpoort
Wim Debu
Geschreven op 2021-03-15 15:14:08
We proberen het maar maar vinden nog te weinig variatie. Kobbestraat 6 8511 Kortrijk Aalbeke
Anneke Vandenbroecke
Geschreven op 2021-03-15 11:56:32
We eten nog niet veel vegetarisch, maar onder impuls van onze kinderen willen we dit toch wat meer proberen. Het zou leuk zijn om een bedrijf uit eigen gemeente beter te leren kennen. Anneke Vandenbroecke Sijslostraat 26 8020 Ruddervoorde
Isabelle Delaplace
Geschreven op 2021-03-15 11:35:37
hoi, wij eten graag veggie, zo'n 2 keer per week, Gisteren was het een veggie gehaktschotel met veggie gehakt, broccoli, verse appelmoes en gebakken aardappelen. superlekker!! adres doorgestuurd via mail!
Denys Katrien
Geschreven op 2021-03-15 10:33:47
Oeps,adres vergeten. Koutermolenstraat 37 8610 Kortemark
Denys Katrien
Geschreven op 2021-03-15 10:30:40
Hallo, Ik heb jullie hazelnootpate leren kennen via een vriendin,hij is heel lekker...lichtjes pikant achteraf.Ik wist niet dat jullie gamma zo groot was,ik ben benieuwd naar meer. Ik heb al dikwijls een groentenburger gekocht in de colruyt maar ik denk dat je deze niet kan vergelijken met die van jullie.Hopelijk kan ik ze langs deze weg ook eens proeven.Ik heb geen vaste dagen dat ik veggie eet,meestal is dat als ik alleen ben om te eten.Mn man is nogal ouderwets als het over eten gaat.🤭🙂 Mvg Katrien
Bourchih Loveley
Geschreven op 2021-03-15 09:12:01
Goeiemorgen  graag een kans op het pakket 😄 Hier zijn we sinds een maand bezig zo weinig mogelijk vlees te eten. Bij mij is het flexi geworden, ik eet toch nog de helft v de week vlees.. Mijn dochter is volledig over geschakeld,  ze eet geen vlees meer.. Daarom waag ik mijn kans op het pakket om nieuwe produkten te proberen 🙂 Bourchih Loveley Lindenlaan 33 bus 0101 8930 Menen
Vicky Dehaese
Geschreven op 2021-03-14 23:57:18
ik heb enkele veggie recepten uit geprobeerd en dit viel goed mee. zodanig dat ik tot 3 maal per week er een veggie dag van maakte. Is ook zeer gezond en ik voel me er goed bij. Dehaese Vicky, Korenbloemstraat 10 , 8630 Veurne
Vicky Dehaese
Geschreven op 2021-03-14 23:55:13
ik heb eens enkele veggie recepten uit geprobeerd en vond het zeer lekker, en zo heb wekleijks een 3 t
Sabine Geldhof
Geschreven op 2021-03-14 23:35:19
Als kind ben ik gezond opgevoed met verse Bio groenten uit onze grote moestuin .dat was groenten en aardappelen zonder Vlees ,of groenten en tofu, corn, Groenten burgers enz , op zondag een goed stuk vlees met Wok groenten of een groenten schotel. Toen ik het huis uit ging ben ik toch nog altijd 4 a 5 dagen per week vegetarisch aan het koken .ook de kinderen weten van niets anders en vinden het lekker Geldhof Sabine Ardooiestraat 13/3 8870 Emelgem
Cinthy Baekeland
Geschreven op 2021-03-14 23:12:57
Een lange tijd geleden voelde ik me moe en futloos en zat bij de Dokter.Toen ik in gesprek raakte ,over koetjes en kalfjes vedelde er een vrouw over haar toestand, dat ze een tijdje geleden naar een sihatsu therapeut geweest was en daar te weten was gekomen dat vlees voor haar de boosdoener was. ze bevestigde dat ze haar al veel beter voelt sinds ze overgegaan is naar vegtarisch.Toen is bij mij een lichtje opgegaan, en dacht ,zal ook eens vegetarisch proberen,ik moet toegeven dat ik mij er beter bij voel ,en ook al veel lekkere recepten geproefd heb. Cinthy Baekeland Willem Elsschot 6 8870 Izegem
Barbara
Geschreven op 2021-03-14 20:44:30
Ik eet te weinig veggie Groenten zijn voor mij wel belangrijkste ingredient van een maaltijd, maar niet de basis Langs deze weg zou ik mijn kennis willen verruimen Barbara neutens Binnenhof 7 8200 brugge
Paul Clicteur
Geschreven op 2021-03-14 20:28:08
Beste Graag neem ik deel aan jullie wedstrijd! Ons verhaal: Wij hebben een grote moestuin en proberen regelmatig veggie te eten. Toch missen we soms nog wat ideeën! Deze box zou ons zeker een duwtje in de goede richting geven! Groetjes, Paul Clicteur Stationsstraat 118 b 8490 Jabbeke
Hilde De Clerck
Geschreven op 2021-03-14 20:23:08
We proberen regelmatig veggie te eten. Soms vind ik het jammer dat men 'namaakzalm, namaakvlees, ...' wil maken. Wanneer je lekker veggie eet, hoef je op dat moment toch niet meer aan vlees of vis te denken! Ik wil jullie box graag ontdekken! Hilde De Clerck Stationsstraat 118b, 8490 Jabbeke
Vandenbussche Charline
Geschreven op 2021-03-14 18:34:11
Ik lust heel graag veggie, mijn man is nog niet helemaal mee in het verhaal. Moest ik deze box winnen, ik zie het als een mooie gelegenheid om hem op deze manier meer producten te leren kennen. Vandenbussche Charline Molenaarsstraat 46 bus00.02 8400 Oostende
F. Verhaeghe, Oostende
Geschreven op 2021-03-14 10:36:02
Dierenmest is helemaal niet zo goed als vaak wordt gezegd, het is niet nodig. Probeer in te zetten op vegan/permacultuur dat maakt dat het klimaat in balans komt. Daardoor krijgen we een betere temperatuur en hoeft er niet meer gestookt te worden en ontstaat er een gezonde plantaardige teellaag in plaats van de verstikte, verzuurde stofvelden die er nu zijn ontstaan door de kunst- en drijfmest. Dierenmest is afval vol zware metalen, ammoniak en gifstoffen zoals ureum. Het enige dat daar nog aan voedt zijn de schamele (onverteerde) plantenresten uit de voeding van de dieren en de enorme hoeveelheden aan vitaminen en mineralen die zij bijgevoederd krijgen. F. Verhaeghe, Oostende
Sibylle Haesebrouck Zedelgem
Geschreven op 2021-03-14 10:29:08
Met vriendelijke groet, Faliestraat 103 8210 Zedelgem
Mieke Plaetevoet
Geschreven op 2021-03-14 10:27:57
Super kekker...eenmaal je dit geproefd hebt probeer je ze allemaal....ze zijn stuk voor stuk super lekker....heerlijk gezond...   Mieke Plaetevoet Burg. Jos. Lievensstraat 16 8210 Zedelgem
Serge Knaepen van Oostende
Geschreven op 2021-03-14 00:15:47
Waarom ik toch geen vegetariër ben, heeft een heel aantal redenen. Ten eerste vind ik eten ontzettend lekker. Ik houd ervan om allerlei gerechten te kunnen proberen en zou het erg jammer vinden om mijn keuze te moeten beperken. Dit is natuurlijk een beetje een egoïstische denkwijze, dat besef ik mij direct! Dus ik wil het wel eens hiermee proberen. Je weet maar nooit. Serge Knaepen van Oostende
Freddy Vaerewijck, Staden
Geschreven op 2021-03-14 00:12:33
Alle dieren in onze voedselindustrie zijn letterlijk kinderen. Vleesvarkens worden na zes maanden geslacht, fokzeugen na vier jaar, leghennen na twee jaar, vleeskippen na zes weken, melkkoeien na vijf jaar, vleeskoeien na twee jaar en kalfjes na acht maanden. Al die dieren die wij kunstmatig zwanger maken, uitmelken, vetmesten en slachten, dat zijn jonge dieren. Varkens kunnen van nature namelijk vijftien jaar oud worden, kippen tien jaar, koeien twintig jaar. Freddy Vaerewijck, Staden
Natasja Despiegelaere
Geschreven op 2021-03-13 23:53:50
Hoi, Ik leef volledig vegan ❤️
Benoot Ingrid
Geschreven op 2021-03-13 21:48:54
Ik ben een grote dieren vriend, welke ook, en vond het zo erg dat die schattige beestjes worden gedood om ons mond te vullen .Op een gegeven moment heb ik beslist om geen vlees meer te eten, zo ben ik vegetariër geworden tot nu toe nog geen minuut spijt van. Benoot Ingrid Kloosterhof 26 8770 Ingelmunster
Meli Dejaifve
Geschreven op 2021-03-13 21:30:20
Hoi, Ik probeer 2 keer per week veggie te eten, maar keer altijd terug naar het bekende: groentenburgers. Zou echter wel graag es kennismaken met andere alternatieven zoals seitan, tofu, broodbeleg,... Deze recepten en producten zouden alvast een goede start zijn! Groeten, Meli Dejaifve Veeweide 53 8200 Sint-Michiels
Leona De Marez
Geschreven op 2021-03-13 21:29:55
Een ideale wedstrijd om langs deze weg mijn kans te wagen om met veggie gerechten kennis te maken. De Marez Leona Slagmeersenstraat 154 8870 Izegem
Hubert Aneca, Ieper
Geschreven op 2021-03-13 20:34:22
Bij de Turk haalde hij kebab met mozzarella en werd wakker met een lekkere Salmonella bij de Afhaalchinees kocht bij babi pangang en in zijn maag deed het de volgende dag pang-pang de dag daarop kocht hij een schotel zonder vlees en zei; 'ik voel me terug 'Jan zonder Vrees' Hubert Aneca, Ieper
ann deschamps
Geschreven op 2021-03-13 19:47:15
Zijn er pas aan begonnen, maar nu al aan 2 keer in de week . Kobbestraat 4 8511 Aalbeke ann.deschamps
Braem Herman
Geschreven op 2021-03-13 19:45:20
Hallo,wij eten zeker 3 á 4 dagen per week vegetarisch en soms vegan,Lekker en gezond!! Braem Herman Damse vaart zuid 6.03.01 8310 St Kruis Brugge
Ine Corne 
Geschreven op 2021-03-13 19:44:23
Ik eet 3 a 4 keer in de week vegetarisch, ik ben niet zo'n vleeseter. je moet geen uren in de keuken te staan om een lekkere maaltijd op tafel te toveren.  Mijn favoriet is een ovenschotel met feta en heel veel groenten met couscous. Ine Corne  Kapellestraat 127 8560 Wevelgem
Greet Decuyper
Geschreven op 2021-03-13 19:43:45
Beste   Wij eten tweemaal per week veggie. We gaan zeker de receptjes proberen. En hopelijk winnen we. Greet Decuyper Beverhoutsveldstraat 48 8730 Oedelem
dries gilliaert
Geschreven op 2021-03-13 17:38:16
Ik eet om de 2 weken eens veggie. Ik ken er nog niet zoveel van. Ben nog aan het leren en sta open om bij te leren. Snoekstraat 10 8460 Oudenburg
Geert Vanhulle
Geschreven op 2021-03-13 16:43:39
ik heb wegens mijn beroep al enkele veggie recepten uitgeprobeerd. Ze kunnen zeer smaakvol zijn.Die vallen ook bij velen in de smaak.IK zal me verder inzetten om nog verder recepten samen te stellen en uit te testen.om meer afwisseling te bekomen, en al zeg ik het zelf : zijn echt lekker ! Vanhulle Geert; Kerkstraat 29/1 8660 De Panne
Cappelle Brigitte
Geschreven op 2021-03-13 14:25:55
Daar we nooit vegetarisch eten is het nu eens een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de veggie box.Bedankt voor de recepten die hier boven beschreven staan.Ik zal me toch eens wagen om zo'n recept klaar te maken. Brigitte cappelle Drieluikstraat 8 8310 Brugge
paulien Debu
Geschreven op 2021-03-13 14:01:24
We eten al 3 keer in de week veggie maar smaakt naar meer. Paardestraat 30 9000 Gent
Regina van den Eijnden
Geschreven op 2021-03-13 12:19:49
Ik eet nu zeker een keer per week zonder vlees. Soms ook twee keer per week maar ik ben wel een echte vleeseter. Vanwege de impact op het milieu ben ik overgestapt op 1 à 2 keer per week geen vlees. Ik ben nog op zoek naar producten die voor mij een waardige vervanger zijn. Ik heb er al enkele gevonden maar er zijn er ook bij die ik niet graag eet. Dus lijkt het me leuk de producten van Abinda te proberen.
Elsie sarrau
Geschreven op 2021-03-13 12:13:49
ik ben student aan de Hogeschool Sport afdeling en al een aantal jaar veggie gaan eten. Niettegenstaande het nu een moei lijk periode is, voel ik me goed met al de veggie producten en veel groenten. een pakketje veggie producten zou me zeer goed van pas komen en me goede moed geven. Sarrau Elsie , Pannepot 2 , 8660 De Panne
Frank Maldeghem
Geschreven op 2021-03-13 12:06:33
als ik mijn boodschappen doe op de markt, tussen al die groenten, komt de smaak me in de mond en mijmer ik er verder over :Zie hier groenten en fruit in veelvoud Vers geplukt, glinsteren als ochtenddauw Gevarieerd, heerlijk en gezond voor elke dag; Ik voel me goed hierbij en dat "veggie" eten valt bij mij goed in de smaak. Maldeghem Frank, Albert Ilaan 2/0201, 8620 Nieuwpoort.
Frank Maldeghem
Geschreven op 2021-03-13 12:03:38
Als ik boodschappen doe op de markt, zie ik al de groenten en d
Monique Gruwier
Geschreven op 2021-03-13 11:58:18
ik eet veel groeten , en zeer graag komkommer en deze wil ik even verbloemen : Komkommer is een groente. Wie heeft die naam bedacht? Ik denk: “Hij is duidelijk van het mannelijk geslacht.” Zijn vrouwtje is dat niet zo naar de zin. Zij noemt zichzelf: “Komkommerin.” En als ze opgegeten zijn.... zijn ze verleden tijd. Ze smaakten best, met zout en wat azijn, ja, ja, het is nu overduidelijk, en jammer. Nu is hij een: “Kwamkwammer.” Monique Gruwier, Lindedreef 12/103 , 8630 Veurne
Elsie sarrau
Geschreven op 2021-03-13 11:55:23
k ben student aan de Hogeschool Sport afdeling en al een aantal jaar veggie gaan eten. Niettegenstaande het nu een moei lijk periode is, voel ik me goed met al de veggie producten en veel groenten. een pakketje veggie producten zou me zeer goed van pas komen en me goede moed geven. Sarrau Elsie, Pannepot 2 , 8660 De Panne.
Elsie sarrau
Geschreven op 2021-03-13 11:54:18
ik ben student aan de Hogeschool Sport afdeling en al een aantal jaar veggie gaan eten. Niettegenstaande het nu een moei lijk periode is, voel ik me goed met al de veggie producten en veel groenten. een pakketje veggie producten zou me zeer goed van pas komen en me goede moed geven. S
Rani Hertsens;
Geschreven op 2021-03-13 11:53:02
Een groentenbal ‘t Is groentenbal. Van overal zie je de groenten komen. Voorop gaan de augurken in lange, groene jurken, daarachter gaan de penen met strikken aan hun tenen, een sjieke peterseliebos in avondcape en zilvervos, een slakrop en een pijpje lof in bloesjes van dezelfde stof, een bloemkool met de schouders bloot, een koolraap in een petticoat, asperges in fluwelen vest, ja, iedereen gaat op zijn best. Alleen de uitgegroeide ui gaat in een rafelige trui. Maar niemand die daar nu op let, ze komen enkel voor de pret. Joepheisa boem! daar hoor je al de eerste klanken van het bal dat wordt geopend door de peen, daar zwiert hij met de koolraap heen. En spoedig draaien allen rond; wat wolkt het stof! wat trilt de grond! Steeds hoger gaan de beentjes: hop! De koolraap danst nu op haar kop. ‘0’! roept de peterseliebos, ‘help! Al mijn blaadjes raken los!’ ‘Ik huil!’ zegt de asperge. ‘Ziet! Maar treuren doe ik werk’lijk niet, ’t is enkel, weet je, beste lui, het heerlijk parfum van de ui!’ ‘Kom peentje!’ gilt de groene sla, ‘nog eventjes de tsjatsjatsja!’ ‘Ja!’ roept het lof, ‘nog éven steppen voordat we allemaal verleppen!’ Hahieplahoep daar gaan ze weer... aan ‘t eind van ‘t feest kan niémand meer. De and’re dag zijn ze zo moe- maar fluisteren elkander toe, terwijl ze in kisten of kranten wachten op groentewinkelklanten: ‘Toch enig he, zo’n groentenbal- wat was het leuk! Wat was het mal!’ Rani Hertsens; Kustlaan 118, Knokke
Lieselotte Bonte.
Geschreven op 2021-03-13 11:01:43
Beste, Per week eten wij zeker 2x vegetarisch. Ikzelf eet niet graag vlees, dus vandaar deze keuze. Ook onze kinderen vinden het fijn om de veggieburgers te verorberen! Hier komt ook regelmatig een veggiepaté op toastjes terecht als er volk langskomt. Wij houden hier wel van!!! Daarom hopen wij ook op een lekker mandje binnenkort.   Mvg, Lieselotte Bonte.
Bart Neyts
Geschreven op 2021-03-13 10:47:54
Ik ben sinds november volledig overgeschakeld naar vegetarisch. Hoewel ik vroeger heel graag vlees at, is het vooral door overtuiging (dierenmishandeling en uit ecologisch standpunt) dat ik de stap gezet heb. Ik doe heel hard mijn best maar ik ondervind dat dit heel moeilijk is vooral als je samenwoont met vleeseters. Zo'n pakketje zou me misschien nieuwe dingen laten ontdekken en een duwtje in de rug geven. Bart Neyts Camiel Van den Busschestraat 71 8310 Assebroek
Depotter Christine
Geschreven op 2021-03-13 10:06:15
Beste, Als vrouw van een slager eet ik zelden vlees en nooit charcuterie. Ik kies altijd voor de slaatjes en pâtes van Abinda. Vooral de zuurkoolsalade is mijn favoriet. De andere producten ( de burgers enz..) ken ik niet zo goed. Daarom zou ik graag die box winnen. Ik ben overtuigd van de vegetarische levensstijl, om het dierenleed en het milieu en zelf voel jeje energieker. Groetjes Depotter Christine Onafhankelijkheidsstraat 38 bus 101 8400 Oostende
Wimme Ginette
Geschreven op 2021-03-13 10:05:33
Hallo , Mijn naam is Ginette Wimme en ik ben in het jaar dat mijn man gestorven is in 2015 mij beginnen verdiepen in het vegetarisch dieet. Ik keek naar docu series en zocht van alles op wat met plantaardig eten betrof. Werd lid van Eva vzw.  De documentaire Cowspiracy  en Earthlings heeft mijn ogen geopend. Voorheen had ik dus totaal geen idee wat achter dierlijk eten zat . Ik was verbolgen . Hoe kon men zo omgaan met dieren . Ik ben vegetarisch gaan eten en stilletjes aan volledig plantaardig. Ik heb het mij nog geen seconde beklaagd. Mijn smaakpapillen zijn nog nooit zo verwend geweest. Het is wel niet gemakkelijk om als veganist in een dorp te wonen waar je enkel een winkel hebt waar veggie eten laat staan vegan te vinden is. Ik moet alles online kopen of naar stad. Ik ben gelukkig met de gedachte dat alles wat ik eet er geen dierenleed aan te pas komt.  Wimme Ginette Schoolstraat 15 8750 Zwevezele.
Marieke
Geschreven op 2021-03-13 09:25:01
Ikzelf eet gemiddeldb1x in de week veggie. De rest van het gezin is moeilijker te overtuigen. Zij missen "hun" vlees. Misschien kan een vleesvervanger hen over de streep halen om toch ook zeker 1x in de week dat vlees achterwege te laten. Vijverhoek 48- kuurne
Evelien Lietaert
Geschreven op 2021-03-13 09:07:23
Beste, Wij eten makkelijk 2x per week vegetarisch/veganistisch. Voor ons was het een aantal jaar geleden een zoektocht om lactosevrije producten te vinden aangezien ik toen lijfelijk ondervonden heb dat ik dit niet goed verdraag... Een vegetarisch/veganistisch assortiment heeft me daar erg bij geholpen! Uiteraard mag dit assortiment nog uitgebreid worden 😉
Vercamer Geert
Geschreven op 2021-03-13 08:56:30
Beste,We eten gemiddeld twee keer per week vegetarisch. Geert Vercamer Gentstraat 13 8780 Oostrozebeke.
Ingrid Feys
Geschreven op 2021-03-13 00:09:42
Beste,   Hier eten we voorlopig heel weinig veggie. Maar met dit leuke pakket zou ik graag mijn man overtuigen dat veggie wel lekker kan zijn. Mvg Ingrid Feys
dejaifvem@gmail.com
Geschreven op 2021-03-13 00:10:14
Ik probeer 2 keer per week veggie te eten, maar keer altijd terug naar het bekende: groentenburgers. Zou echter wel graag es kennismaken met andere alternatieven zoals seitan, tofu, broodbeleg,...
Anna Luyckx
Geschreven op 2021-03-13 00:09:04
Ik ben een grote voorstander van veggie, daarom eet ik elke dag veggie! Anna Luyckx Sint-Janstraat 9 8880  Rollegem-Kapelle
Iza Bonami
Geschreven op 2021-03-13 00:08:22
Beste, Ikzelf mag jammer genoeg de komende weken niet meer eten dan cracottes en soep door een preoperatief dieet, maar eet normaliter meer dan de helft van de week vegetarisch. Jammer genoeg impacteert mijn preoperatief dieet ook mijn huisgenoot, aangezien hij nu niemand heeft die een potje voor hem meekookt. De arme man valt dan maar terug op bokes met choco! Ik zou dus graag dit pakket winnen om aan hem cadeau te doen, en hem zo wat goesting te geven om wat vegetarisch voor zichzelf te koken :-).  Met hongerige groeten, Iza Bonami A. Rodenbachlaan 22, 8530 Harelbeke
Scholart laetitia
Geschreven op 2021-03-13 00:07:42
Wat is het fijn, gezond te zijn. Eenmaal per week bio,en veggie Eten we gezellig samen op de muziek van Reggie Smullen met een gratis box, Hoort een drankje bij on the rocks Prijsje kom bij mij, Zo zijn we met zijn allen blij.   Scholart laetitia Hazelstraat 98 8850 lichtervelde  
Bert Taveirne
Geschreven op 2021-03-13 00:07:08
Hallo, Tot een paar weken geleden aten we de helft van de week vegetarisch. Mede door de maand maart veggie maand eten We nu zo'n 5 dagen per week vegetarisch. Ik moet zeggen dat het me erg bevalt. Hopelijk maak ik kans op de box van Abinda.  PS ik woonde 22 jaar in Ruddervoorde en heb als kind nog gespeeld op de weiden/velden waar Abinda nu gevestigd is. Met vriendelijke groeten, Bert Taveirne Kortrijkstraat 92  8770 Ingelmunster
Joyce Pannekoecke
Geschreven op 2021-03-13 00:06:20
Hallo, Ik win graag het pakket van Abinda! Ik eet altijd veggie, mijn man niet maar hij staat altijd open om te proeven! Ik stuur een mail i.p.v. te reageren, omdat ik mijn adres liever niet volledig plaats in een publieke reactie. Mijn naam en adres: Joyce Pannekoecke Mvg, Joyce
Stephanie de Coninck en Kenny Clyncke
Geschreven op 2021-03-13 00:05:29
Wij doen graag mee aan deze fantastische wedstrijd omdat wij minstens 4 keer vegetarisch eten per week, soms zelfs meer. Vooral de burgers van Abinda zijn top!!! Het zou fijn zijn om alle andere hoogstwaarschijnlijk lekkere dingen te ontdekken! Gisteren aten we nog de top curryburger! Mijn vader werkt ook in het Abinda bedrijf. Wij zijn 100% fan van de productjes die we reeds leerden kennen en willen nog meer leren kennen hiervan   Fingers crossed!   Stephanie de Coninck Kenny Clyncke Veldegemsestraat 1b 8020 Ruddervoorde  
Krista Maertens
Geschreven op 2021-03-13 00:02:58
Beste mensen, Wat een mooie actie. Wij eten soms veggie, maar echt wel veel te weinig. Misschien zal deze mooie geschenkbox ons meer goesting doen krijgen. Vele groetjes, Krista Maertens Groenestraat 173 8800 Roeselare
Gina Seru
Geschreven op 2021-03-12 23:15:29
Wie eet vergeet, veel babbelen is moeilijk knabbelen, maar het zou me wel zinnen dit pakketje te winnen.
Dehaese Andre
Geschreven op 2021-03-12 22:23:42
Met een vegetarisch dieet ben al flink van afgevallen. En het is dan ook nog lekker. wat extra veggie burgers zouden zeer goed van pas komen. Dehaese Sindy, Duinkereklaan 59, 8660 De Panne
Anita Verslype
Geschreven op 2021-03-12 22:21:44
Dit zou ik zeer graag winnen voor mijn kleindochter. ze eet al een zekere tijd vegetarisch. het zou zeker van pas komen in die moeilijke studententijd. Anita Verslype, zeelaan 62/101 , 8660 DePanne
Kristien
Geschreven op 2021-03-12 21:55:16
Af en toe koop ik veggie burgers in lokale winkel maar ze zijn niet van abinda , ik zou wel graag meer veggiedingen eten en zo die dingen leren kennen van abinda want ben ook van ruddervoorde.
Gerda Vanden Briele
Geschreven op 2021-03-12 21:44:30
Ik eet iedere dag veggie sedert 1976, ik wou dit al jaren eerder doen na een 'didactisch' bezoek (als12-jarige) met de klas aan het slachthuis van Sint-Pieters-Brugge... Destijds was vegetarisch eten minder evident en 'vervang 'producten bestonden niet. Gelukkig was er de 'Vegetariërsbond' (opgericht datzelfde jaar), die in 2000 overging in EVA waar je niet alleen contact had met gelijkgestemden maar terecht kon om wat inspiratie op te doen tot het bekomen van een gevarieerd voedingspatroon. De tijden veranderden en ondertussen hadden wij Bruggelingen het geluk dat hier Abinda ontstond. Hun producten betekenden een grote ommekeer, eindelijk beschikten we over een mooi aanbod van gezonde, voedzame en vegetarische voeding, wat het dagelijks leven vergemakkelijkte. Van ontbijt tot avondmaal, altijd was er nu iets lekkers voorhanden. Ik zou met plezier een box ontvangen, als cadeautje aan mijn dochter die ook vegetarisch eet.
katrien lameire
Geschreven op 2021-03-12 21:26:44
Ik eet misschien 1 x per week een stukje kip of vis. wil wel graag andere dingen proeven Die voorgemaakte groenteburgers vind ik meestal veel te zout.ik eet geen zout Hartpatient
Isabelle Garcy
Geschreven op 2021-03-12 21:18:22
Sedert de coronacrisis hebben wij veggie koken ontdekt. Omdat we wat meer thuis verbleven kwam er meer tijd vrij, en ook het kookprogramma werd aangepast. Daardoor merkten we dat we bewust gezonder gingen koken. Nu eten we gemiddeld 2 keer per week veggie, wat we voordien nooit deden. Ook op aanvraag van onze dochters die graag een veggie menu op tafel zien komen. Op de barbecue hebben we nog geen veggie klaargemaakt, maar ik zou dit met de zomer in aantocht wel graag eens proberen!
Verslype Anita
Geschreven op 2021-03-12 20:57:42
Dit zou ik zeer graag winnen voor mijn kleindochter ze eet al een zekere tijd vegetarisch het zou zeker van pas komen in die moeilijke studententijd
Eline Anna B. Vandermeersch
Geschreven op 2021-03-12 20:35:30
Sedert december 2020 zijn we gestart veganistisch te gaan eten, zowiezo voor december at ik niet veel vlees, dan was het voor mij niet zo moeilijk om over te schakelen, je kunt zo gevarieerd eten met groenten, zaden, noten, fruit, sojaproducten, rijst, .... mmmmm.... ZO lekkerrrrr...!!!! 🤤🤤 Eline Vandermeersch, Poperingseweg 83, 8900 Ieper
Jo Rogiers
Geschreven op 2021-03-12 19:58:56
Nog nooit zelf veggie gekookt, wel al eens geproefd bij de schoondochter die enkel vegetarisch eet. Met die box zou ik haar een groot plezier doen en terug zelf ook weer eens proeven. Jo Rogiers Moeskroenstraat 822 8930 Rekkem
Sarah De
Geschreven op 2021-03-12 19:34:09
Op dit moment eet ik één maand lang volledig plantaardig. Daarvoor at ik ook al zo een 3 keer per week vegetarisch, maar dan zonder vleesvervangers. Sinds ik veganistisch eet probeer ik dagelijks een vleesvervanger te eten zodat ik voldoende eiwitten binnen krijg. Vleesvervangers waren helemaal nieuw voor mij, momenteel ben ik nog wat aan het zoeken wat er allemaal bestaat en wat ik lekker vind. Deze box zou voor mij ideaal zijn om alles eens uit te proberen, en de geitenkaasburger geef ik wel aan een van mijn vegetarische vriendinnen ;)
Bram Mestdagh
Geschreven op 2021-03-12 19:32:52
Ik kook steeds vaker vegetarisch en ik merk door de jaren heen dat dit is gegaan van 1x per week naar 4 dagen per week. Ik zie het als een boeiende uitdaging en oefening om vertrouwde recepten zodanig aan te passen dat je geen vlees of vis meer nodig hebt zonder daarbij aan smaak of textuur in te boeten. Zo koop ik al jaren geen kip meer (behalve om in mijn tuin te laten scharrelen :)) en breng ik nu mijn wok op smaak met gemarineerde tofu blokjes! Natuurlijk kan eens mens niet blijven groenten met tofu eten, dus ben ik erg enthousiast om andere producten te proeven! Super initiatief! Groetjes :) Kortrijkstraat 92 8770 Ingelmunster
Martin Van Belle
Geschreven op 2021-03-12 19:31:57
Eigenlijk eet ik nooit veggie en ben ik een rasechte vleeseter maar wil het wel proberen en als het me bevalt op een regelmatige basis al is het maar 1 x per week mijn vlees laten en zo mijn ecologische voetafdruk verkleinen.
Sofie Blieck
Geschreven op 2021-03-12 19:13:37
Wij eten elke dag veggie en zij altijd op zoek naar nieuwe recepten en producten. Veggie is leuk en heerlijk. Je leert er veel nieuwe kooktechnieken en trucjes mee. We kennen al enkele producten van abinda maar zijn benieuwd naar de andere die we nog moeten ontdekken
Hullebus wilfried
Geschreven op 2021-03-12 18:30:57
sedert ik op pensioen ben proberen mijn vrouw en ik gezonder te leven. Hierbij gaan we regelmatig gaan wandelen,zowel op strand in de bossen of ib open vlaktes. We hebben er al aan gedacht om regelmatig veggie maaltijden te proberen dus zou dit een uitstekende gelegendheid zijn om te testen of dit in onze smaak valt
laura carrein
Geschreven op 2021-03-12 18:23:18
af en toe eet ik veggie en ik moet zeggen het smaakt me altijd laura carrein stadensteenweg 64 8920 poelkapelle
Dejaifve Meli
Geschreven op 2021-03-12 18:06:14
Ik probeer 2 keer per week veggie te eten, maar keer altijd terug naar het bekende: groentenburgers. Zou echter wel graag es kennismaken met andere alternatieven zoals seitan, tofu, broodbeleg,...

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.