Home > Weekendwedstrijd: win een duoticket voor Choco Story in Brugge

Weekendwedstrijd: win een duoticket voor Choco Story in Brugge

Geschreven op 18 januari 2020 om 14:22 door Mario De Wilde

Cacao prikkelt al eeuwen onze smaakzin: van de gekruide godendrank bij de Maya’s en Azteken tot de populaire zoete chocolademelk in Europa. Als je weet dat meer dan driekwart van de mensen van chocolade houdt, hoeft het niet te verwonderen dat de fascinatie voor deze exquise lekkernij zeer groot is. Vaak gestelde vragen zijn bijvoorbeeld “Waar ligt de oorsprong van chocolade?”, “Hoe heeft chocolade Europa veroverd?” , “Wat is het geheim van lekkere chocolade?”, “Wat is de rol van de industriële revolutie in het populair worden van chocolade?”, “Waarom was chocolade ooit een geneesmiddel?”
Een unieke verzameling
Choco-Story wil een antwoord bieden op deze en andere vragen en brengt de 5500-jarige geschiedenis van chocolade tot leven in woord, beeld en smaak. Het museum dompelt je volledig onder in de boeiende wereld van chocolade en laat je een zintuiglijke reis doorheen de tijd beleven, waarbij je niet alleen kijkt, maar ook ruikt en proeft ! Jong of oud, passionele chocoladeliefhebber of gewoon nieuwsgierig, … het Chocolademuseum zal zeker je fascinatie weten te prikkelen. Ook de historici onder ons zullen ongetwijfeld hun hartje kunnen ophalen bij de talloze authentieke artefacten.
Demonstratie en proevertjes
Het museum bestaat uit 3 delen en vertelt aan de hand van een unieke collectie van een kleine duizend voorwerpen de oorsprong en evolutie van chocolade. Naast de geschiedenis, toont het museum ook hoe chocolade gemaakt wordt, met speciale aandacht voor de gevarieerde grondstoffen en het productieproces van vroeger en nu. In het demonstratiecentrum zullen bezoekers het geheim achter mooi glanzende chocolade kunnen achterhalen en zelf proeven van de chocoladeproducten die ter plaatse worden gemaakt. Het museum is een privé-initiatief met als bezieler de familie Van Belle, gepassioneerde liefhebbers van chocolade. Zij krijgen daarbij de steun van Belcolade, de enige chocoladefabrikant van authentieke Belgische chocolade, die nog in Belgische handen is.
Met een privécollectie van zo’n 1000 objecten is het museum uniek in België in zijn soort.
________________________________________
De missie luidt:
“De geschiedenis van de verwerking van cacao tot chocolade bekend te maken en de kwalitatieve en gezondheidsaspecten van de Belgische chocolade te promoveren.”
Informatiebron
Choco Story, The Chocolate Museum is een bron van historische, geografische en botanische gegevens en informatie, evenals van gebruiksrecepten voor:
• Artisanale en industriële verwerkers van chocolade
• Leerkrachten en studenten
• De verbruiker die chocolade bijzonder lekker vindt
The Chocolate Museum
Het museum geeft de mogelijkheid ter plaatse:
• De museumstukken te bestuderen
• De ruime bibliotheek i.v.m. cacao en chocolade te raadplegen
• Te praten met chocolade-experten

https://choco-story-brugge.be

Wedstrijd
Reageer via dit bericht voor maandagavond 20 januari 2020 om 23.59 uur en schrijf daarin waarom het Choco Story (Chocolademuseum) je aanspreekt. Let wel: verplicht ook je volledige naam, mail- en woonadres en graag er eveneens iets leuk er aan toevoegen is natuurlijk nog leuker. Je kan dit allemaal ook doen via info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be en dat ook voor hogergenoemde tijdstip. De winnaars zien hun naam op 21 januari 2020 op de nieuwssite verschijnen. Meedoen en uitkijken dus…

5 reacties

Mario De Wilde
Geschreven op 2020-01-20 12:04:44
Beste Eline. Graag voor de wedstrijd ook het adres aub. Groetjes.
Mario De Wilde
Geschreven op 2020-01-20 12:03:27
Beste Rosita. Graag voor de wedstrijd ook het adres aub. Groetjes.
Wampers Rosita
Geschreven op 2020-01-20 11:51:51
Ben wel heel geinteresseerd eens de hele oorsprong en evaluatie van dit superlekker produkt te mogen aanhoren en bekijken, unieke kans in Brugge!!! duimen maar!!!
Boden MP
Geschreven op 2020-01-19 22:17:55
Al tientallen keren Brugge bezocht, maar dit pareltje missen we nog. Boden MP Boudewijnlaan 4 3800 Sint-Truiden bomapa001@hotmail.com
Elien
Geschreven op 2020-01-19 14:48:28
Chocolade is mijn leven. Elke dag een stukje chocolade heeft me vreugde liefde en tis goed voor de gezondheid

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.