Home > Weekendwedstrijd. Win een arrangement voor twee personen in Normandië

Weekendwedstrijd. Win een arrangement voor twee personen in Normandië

Geschreven op 6 januari 2023 om 16:10 door Mario De Wilde

Na een onderbreking van één week zijn we sneller dan verwacht toe aan onze wekelijkse weekendwedstrijd waaraan iedereen gratis kan meedoen. We starten 2023 met een arrangement weg te geven in Normandië. Wat moet je daarvoor doen om die tot de jouwe te maken. Je kan het zo meteen lezen.

Ontdek de indrukwekkende geschiedenis van Normandië. De ‘geboorte’ van de streek, met de Vikingen. De kroning van Willem de Veroveraar in 1066 in Engeland. En de stranden van D-Day in juni 1944. Normandië vertelt je alle geheimen en verhalen. En er is ook nog het culturele erfgoed, de tuinen en de ambachten die véél, héél veel zeggen over de streek.

De wind van de vrijheid waait over de kusten en het platteland van Normandië. Door de lange kustlijn is dit een plek om echt even van alles los te komen. Dankzij die flinke dosis frisse lucht (die trouwens licht verslavend is) kan een verblijf hier eigenlijk alleen maar slagen… vooral voor mensen die de sleur willen doorbreken, willen loskomen uit het vaste ritme van 9 tot 5. Met de voeten in het water zijn ze ineens zeelui, klaar om de elementen te trotseren en weer écht te leven! De bezoekers hebben het geluk dat in Normandië enorme beschermde natuurgebieden zijn. Dat levert adembenemende vergezichten op en een licht dat bijna nergens zó mooi is. Het is een reusachtige speeltuin waar sportievelingen – beginners en gevorderden – zich helemaal kunnen uitleven. Gewoon voor de lol of voor de ontspanning. Ze komen hier ook om ons goed te voelen.

In deze prachtige regio ontdekt je bijv. ook Center Parcs Les Bois-Francs waar je de actie met het hele gezin echt kan opzoeken. Op slechts 1,5 uur van Parijs, dwaal je door het Normandische platteland. Verblijf met je gezin in de vernieuwde cottages of VIP Pagode cottage. Als koppel verblijf je in hotel La Maison du Lac. In Les Bois-Francs zijn ook genoeg nieuwe activiteiten te ontdekken: de kinderboerderij, de Pony Club en de buitenspeeltuin zijn volledig vernieuwd. Profiteer van de nieuwe faciliteiten van de Aqua Mundo en ontdek de nieuwe Action Factory: je kinderen zullen dol zijn op de speeltuinen, het klimparcours en de interactieve activiteiten van dit overdekte universum.

Deauville bijvoorbeeld

De set van de Franse liefdesfilm Un homme et une femme, uitstekende restaurants, romantische zonsondergangen: Deauville vormt het perfecte decor als jullie er met zijn tweetjes even op uit willen. Ideeën voor een romantisch weekendje weg in de Normandische badplaats Deauville.

EEN ROMCOM NASPELEN OP DE ‘PLANCHES’
In Hôtel Barrière le Normandy Deauville (een beroemd hotel vlak bij de ‘planches’, een pad van houten vlonders in Deauville) maakte Claude Lelouche opnamen voor zijn legendarische film: ‘Un homme et une femme’. Een absolute aanrader, maar u kunt ook kiezen voor een sfeervolle kamer in de Manoirs de Tourgeville. Vroeger was dit pand van de regisseur, nu is het een viersterrenhotel aan de Côte Fleurie. En dan nóg een tip voor filmliefhebbers: het Festival du Cinéma Américain (Festival voor de Amerikaanse Film) brengt een eerbetoon aan romantische films. Dé kans om internationale filmsterren op de rode loper te zien tijdens uw weekendje samen.

Win een fantastisch arrangement

-Volg ons alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-Welke film werd er in Hôtel Barrière le Normandy Deauville opgenomen?

-In het filmpje van Center Parcs zie je de lekkerste baquettes. Wat is de naam van de bakkerij in het park?

-In Normandie bevindt zich ook een wereldberoemde kerk die in de getijdeneiland staat. Wat is de naam van de gemeente?

Mail ons je antwoorden met de slogan ‘Ik wil Normandie ontdekken’ voor maandag 9 januari om 18 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we je genoodzaakt om uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en woonplaats. Dinsdag maken we de winnaar bekend.

6 reacties

christel danys
Geschreven op 2023-01-07 22:39:19
Leuke wedstrijd, fantastische prijs.
Naessens Raf
Geschreven op 2023-01-07 21:09:12
zeker de moeite waard om te bezoeken !!!
joeri moerman
Geschreven op 2023-01-07 20:07:41
-Welke film werd er in Hôtel Barrière le Normandy Deauville opgenomen? Un homme et une femme -In het filmpje van Center Parcs zie je de lekkerste baquettes. Wat is de naam van de bakkerij in het park? P'tit Moulin -In Normandie bevindt zich ook een wereldberoemde kerk die in de getijdeneiland staat. Wat is de naam van de gemeente? Le Mont-Saint-Michel
deltour daniel
Geschreven op 2023-01-07 11:01:36
un homme et une femme suite
Vansteenkiste Peter
Geschreven op 2023-01-07 05:57:07
Un homme une ferme Petit moulin Le Mont -Saint - Michel Mvg Peter
Cuyt Lis
Geschreven op 2023-01-06 16:52:41
Le Mont-Saint-Michel P'tit Moulin minuut 1,06

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.