Weekendwedstrijd: win een 1 pak verse en lekkere asperges recht van boerderij Spitsbroek in Eede
Dit weekeinde staan er asperges op het menu. En niet de eerste de beste. Asperges van het familiebedrijf Spitsbroek in Eede. Dit Nederlands aspergebedrijf levert bijv. ook aan Sergio Herman, De Kromme Watergang en Michaël Vrijmoed. Het gaat om een echt familiebedrijf. Nicole Hiel, die samen met Ronald Dikker en zonen Bas(tiaan) en Niek de bekende kwekerij uitbaat. “Zelfs in coronatijden bleven die topchefs in West- en Zeeuws-Vlaanderen bestellen bij ons.” Het gaat om een echt natuurproduct en dat zie je ook wanneer je de filmpjes bekijkt. Hier in Eede wordt nog echt met passie en veel volharding gewerkt om het lekkerste op je bord te krijgen.
Veel West-Vlamingen weten ieder jaar de weg te vinden naar aspergeboerderij Spitsbroek in Eede, vlak voorbij de Nederlandse grens en een bezoekje aan Spitsbroek loont zeker de moeite, ook met het hele gezin! Het witte goud, weet je wel…. We zijn einde april en als íets lente schreeuwt, zijn het wel witte asperges. Zeker weten…. Ze smaken altijd: met zalm, met ham, met ei, tja… met wat niet? Asperges bevatten bijzonder weinig calorieën, maar zijn rijk aan vezels en mineralen zoals kalium, calcium en ijzer. Bovendien bevatten ze vitaminen B en C. Geniet er snel van, want het aspergeseizoen duurt niet heel lang.
Aspergesoep
Jullie absolute topfavoriet? Aspergesoep! Da’s echt lente in een bord. Of je ze nu puur serveert of gegarneerd met wat snippers gerookte zalm, deze soep scoort altijd.
Asperges met gerookte zalm
Als je op zoek was naar de perfecte lentelunch, dan hem je ‘m nu gevonden: een fris bordje asperges met een plakje gerookte zalm en wat lente-ui: soms is less echt wel more.
Asperges à la flamande
Op 3 nog een klassieker! Asperges op z’n Vlaams, met lekkere hardgekookte eieren en ‘n rijke botersaus. Zó puur!
Pasta met asperges
Het enige dat nog lekkerder is dan asperges, is pasta met asperges. Deze versie met peterselie, geraspte citroenschil, hazelnoten en parmezaan is een van jullie topfavorieten!
Linguine met asperges en gerookte zalm
Asperges en zalm, dat is volgens ons een match made in heaven en daar zijn jullie het duidelijk mee eens. Deze linguine met asperges en gerookte zalm kreeg van jullie een verdiende vijfde plaats.
Wedstrijd
Wij hebben enkele tientallen pakketten verse asperges van 1 kg recht uit de grond ontvangen en die mogen naar onze winnaars van de wekelijkse lezerswedstrijd gaan. Met dank aan Spitsbroek. Ze zijn al professioneel geschild en gewassen, dus ze kunnen rechtstreeks de pot in.
-Volg ons op sociale media (facebook en instagram). Altijd handig om als eerste gratis de leukste nieuwtjes te lezen.
-Mail ons voor maandagavond 25 april om 20 uur het antwoord op volgende vraag: geef ons vijf bijproducten die Spitsbroek eveneens verkoopt en levert.
-Zet er ook bij waarom je asperges zo graag lust.
Je kan je antwoorden (opgelet, 1 deelname per huisgezin) mailen naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be met als titel ‘Hemelse asperges uit Eede’, met naam en adres erbij. De winnaars worden midden volgende week verwittigd. Veel succes.