Home > Weekendwedstrijd: win een 1 pak verse en lekkere asperges recht van boerderij Spitsbroek in Eede

Weekendwedstrijd: win een 1 pak verse en lekkere asperges recht van boerderij Spitsbroek in Eede

Geschreven op 22 april 2022 om 16:28 door Mario De Wilde

Dit weekeinde staan er asperges op het menu. En niet de eerste de beste. Asperges van het familiebedrijf Spitsbroek in Eede. Dit Nederlands aspergebedrijf levert bijv. ook aan Sergio Herman, De Kromme Watergang en Michaël Vrijmoed. Het gaat om een echt familiebedrijf. Nicole Hiel, die samen met Ronald Dikker en zonen Bas(tiaan) en Niek de bekende kwekerij uitbaat. “Zelfs in coronatijden bleven die topchefs in West- en Zeeuws-Vlaanderen bestellen bij ons.” Het gaat om een echt natuurproduct en dat zie je ook wanneer je de filmpjes bekijkt. Hier in Eede wordt nog echt met passie en veel volharding gewerkt om het lekkerste op je bord te krijgen.

Veel West-Vlamingen weten ieder jaar de weg te vinden naar aspergeboerderij Spitsbroek in Eede, vlak voorbij de Nederlandse grens en een bezoekje aan Spitsbroek loont zeker de moeite, ook met het hele gezin! Het witte goud, weet je wel…. We zijn einde april en als íets lente schreeuwt, zijn het wel witte asperges. Zeker weten…. Ze smaken altijd: met zalm, met ham, met ei, tja… met wat niet? Asperges bevatten bijzonder weinig calorieën, maar zijn rijk aan vezels en mineralen zoals kalium, calcium en ijzer. Bovendien bevatten ze vitaminen B en C. Geniet er snel van, want het aspergeseizoen duurt niet heel lang.

Aspergesoep
Jullie absolute topfavoriet? Aspergesoep! Da’s echt lente in een bord. Of je ze nu puur serveert of gegarneerd met wat snippers gerookte zalm, deze soep scoort altijd.

Asperges met gerookte zalm
Als je op zoek was naar de perfecte lentelunch, dan hem je ‘m nu gevonden: een fris bordje asperges met een plakje gerookte zalm en wat lente-ui: soms is less echt wel more.

Asperges à la flamande
Op 3 nog een klassieker! Asperges op z’n Vlaams, met lekkere hardgekookte eieren en ‘n rijke botersaus. Zó puur!

Pasta met asperges
Het enige dat nog lekkerder is dan asperges, is pasta met asperges. Deze versie met peterselie, geraspte citroenschil, hazelnoten en parmezaan is een van jullie topfavorieten!

Linguine met asperges en gerookte zalm
Asperges en zalm, dat is volgens ons een match made in heaven en daar zijn jullie het duidelijk mee eens. Deze linguine met asperges en gerookte zalm kreeg van jullie een verdiende vijfde plaats.

Wedstrijd

Wij hebben enkele tientallen pakketten verse asperges van 1 kg recht uit de grond ontvangen en die mogen naar onze winnaars van de wekelijkse lezerswedstrijd gaan. Met dank aan Spitsbroek. Ze zijn al professioneel geschild en gewassen, dus ze kunnen rechtstreeks de pot in.

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram). Altijd handig om als eerste gratis de leukste nieuwtjes te lezen.

-Mail ons voor maandagavond 25 april om 20 uur het antwoord op volgende vraag: geef ons vijf bijproducten die Spitsbroek eveneens verkoopt en levert.

-Zet er ook bij waarom je asperges zo graag lust.

Je kan je antwoorden (opgelet, 1 deelname per huisgezin) mailen naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be met als titel ‘Hemelse asperges uit Eede’, met naam en adres erbij. De winnaars worden midden volgende week verwittigd. Veel succes.

4 reacties

bart eelbode
Geschreven op 2022-04-25 21:00:11
Ham, gerookte zalm, eieren, aardbeien, lamsoor. Ik ben zot van asperges!
Conny tanghe
Geschreven op 2022-04-25 18:13:56
Ham, gerookte zalm, eieren, aardbeien, holandaisse saus en nog veel meer lekkere dingen Heerlijk asperges……lust er wel pap van! Zeker die van Spitsbroek
Marc Gevaert
Geschreven op 2022-04-23 18:43:12
Ham - Gerookte zalm - Hollandse saus - aangepaste wijnen- asperge-kaas kroket - krielaardappelen - eieren - lamsoor - aardbeien. Top kwaliteit ben al jaren een zeer tevreden klant. Ook al moet ik 25 km rijden.
deltour daniel
Geschreven op 2022-04-23 06:59:02
graag zou ik die asperges winnen wij wonen in mesen en zijn een koppel van 76 jaar oud vroeger kweekten wij zelf asperges in onze tuin nu niet meer door een pijnlijke rug mijn vrouw is daar verlekkerd op ze zegt dat je daarvan een mooie huid krijgt

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.