Home > Weekendwedstrijd: Pimp je feestdagen met de konfijten van Didden. Winnaars feestbox t.w.v. € 20

Weekendwedstrijd: Pimp je feestdagen met de konfijten van Didden. Winnaars feestbox t.w.v. € 20

Geschreven op 27 december 2022 om 16:28 door Mario De Wilde
Normaal gezien was twee weken geleden de laatste lezerswedstrijd gepland maar op de valreep pakten we afgelopen vrijdag toch nog uit met een smakelijke topper. Onder het motto ‘Pimp je feestdagen met de konfijten van Didden’ wordt je feesttafel dit jaar je feesttafel echt een feest. Sinds 1925 is dit Belgische huis gespecialiseerd in sauzen en konfijten. Michèle Didden is al de vierde generatie die de familietraditie in stand houdt en verderzet in de ateliers van het bedrijf in Brussel.

Met zijn konfijten staat Didden garant voor een explosie van smaken en perfecte combinaties, van de meest klassieke tot de meest gedurfde; de konfijten geven een sprankelende noot aan al uw feestelijke etentjes en diners. Didden maakt zich zorgen om de gezondheid en het welzijn van zijn gastronomen waardoor het ernaar streeft om authentieke producten voor een gezond en multisensorische ervaring aan te bieden. Vers, verfijnd, gekozen met smaak en zorg op basis van de expertise en eisen van het Huis, en gemaakt op basis van een gevoelig en perfect gecontroleerde ambachtelijk proces, de sauzen, condimenten, konfijten en dressings van Didden zijn direct een kwaliteitsgarantie voor de ogen van de beste kenners.

Wij hebben al enkele smakelijke recepten voor je verzameld

Griekse yoghurt toasts met Konfijten

INGREDIËNTEN
Griekse yoghurt (1 kopje)
Frambozen
Bosbessen
Granaatappelzaadjes
Verse munt
Amandelvlokken
3 toasts
3 van uw lievelingskonfijten! Geen inspiratie? Geen paniek, wij stellen u het volgende voor:
Bosvruchtenkonfijt Didden
Zwarte Kersenkonfijt Didden
Bereide veenbessen Didden

BEREIDING
Neem 3 toasts en voeg op elke wat Griekse yoghurt toe (in totaal komt het overeen met 1 kopje)
Maak 3 verschillende toasts door 3 van uw lievelingskonfijten samen met wat fruit te combineren. Geen ideeën? Wat dacht u van het volgende?
1 theelepel Bosvruchtenkonfijt met wat frambozen en amandelvlokken
1 theelepel Zwarte Kersenkonfijt met bosbessen
1 theelepel Bereide Veenbessen samen met wat granaatappelzaadjes en verse munt.

Zalmtartaar en Sinaasappel Dressing

INGREDIËNTEN
120 g verse zalm
40 g gerookte zalm
1 groene citroen
1 sinaasappel
Scheuten van groenten en kruiden (rucola, bieten, …)
Een wit stokbrood
Sinaasappel Rozemarijn dressing Didden

BEREIDING
Snijd de zalm in blokjes.
Haal de zeste van de groene citroen en snijd in julienne.
Blancheer de zeste 3 maal en spoel onder koud water.
Kruid de tartaar met peper, zout, limoensap en sinaasappeldressing.
Snijd het stokbrood in schuine, fijne sneetjes.
Bestrijk ze met olie, breng ze op smaak met zout en laat ze gedurende 3 min drogen in de oven op 200°C.
Breng de scheuten op smaak met wat olijfolie, peper en zout.

Presentatie:

Verdeel de tartaar over twee dresseerringen die u voor de helft vult.
Trek een mooi streepje dressing tussen de 2 tartaars.
Leg de broodchips erbovenop, samen met de scheuten
Culinaire termen: Zeste: het bovenste laagje van de schil van een citrusvrucht dat boven op de witte laag zit, die we ziste noemen. Julienne: zeer fijne reepjes groenten, fruit, zeste, ..

Krokante jonge salade en Balsamico Dressing

INGREDIËNTEN
100 g gemengde jonge sla
40 g rucola
200 g gevogelte-suprême
10 cl balsamicoazijn
25 g Parmezaanse kaas
15 g pijnboompitten
Balsamico Dressing Didden
BEREIDING
Snijd het gevogelte in fijne schijfjes, laat ze kleuren in de pan en blus ze met de balsamicoazijn
Maak Parmezaanchips: rasp de Parmezaanse kaas en schik hem op een plaat met een vel zwavelpapier. Bak gedurende 4 à 5 minuten in een oven op 180 °C
Rooster de pijnboompitten
Breng de salade op smaak met de Balsamico dressing

Presentatie:

Schik de slamengeling in het midden van het bord
Schik de stukjes gevogelte rond de salade
Voeg de Parmezaanchips toe

Bij wijze van inspiratie vind je meer dan 40 recepten voor feestelijke gerechten op deze site van diddenfood.com

Lezerswedstrijd

Wilde je een prachtige feestbox van Didden winnen? Inhoud: een potje vijgenkonfijt, een potje Ardense uienkonfijt, een potje gewone uierkonfijt en een potje bereide veenbessen plus receptenboekje. Welnu, jullie waren met vele honderden, 1522 deelnemers om precies te zijn. Zij die de laatste winnaars zijn, mogen eerdaags hun prijs afhalen of verwachten: Karel Lanckriet uit Tielt, Carla Van Landschoot uit Maldegem, Gilbert Pitteljon uit Roeselare, Familie Lefevere uit Kortrijk, Rembert Vandermeersch uit Middelkerke, Lukas Vanhaute-Van Damme uit Oostende, Geert Vanneste uit Ieper, Miche Roegiers uit Brugge, Max Verhaeghe uit Marke en Rafaël Verwaest uit Loppem. Een nieuwe lezerswedstrijd komt er tijdens de tweede helft van januari weer aan. Nu even de batterijen van onze geschenkenhoek weer opladen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.