Home > Weekendwedstrijd: dit zijn de winnaars verblijf+diner (€ 900) in Knokke dankzij Kustweb.be

Weekendwedstrijd: dit zijn de winnaars verblijf+diner (€ 900) in Knokke dankzij Kustweb.be

Geschreven op 8 juni 2021 om 20:18 door Mario De Wilde

Met net geen 1.000 inzendingen (943) wilde blijkbaar heel Vlaanderen een gooi doen naar deze twee schitterende prijzen. Logisch, met Kustweb.be speur je in enkele kliks je favoriete verblijf en locatie op. Vrouwelijke ondernemer Julie van der Hooft groepeerde de afgelopen maanden huuraccommodaties aan onze Belgische kust en lanceerde zopas dé online vakantieverhuurder aan zee. Kustweb.be is nu al hét platform dat huurappartementen, studio’s en vakantiewoningen aan de Belgische kust verenigt. De online verhuurder start met een aanbod van meer dan 1.000 panden verspreid over de hele Belgische kust. Of je nu op zoek bent naar een studio voor een weekendje De Panne, Oostende of naar een appartement voor een week in het mondaine Knokke-Zoute, je vindt op Kustweb.be in één muisklik een verblijf op jouw maat.

De Belgische Kust ligt Julie zeer nauw aan het hart. Haar beide grootouders hadden een horecazaak respectievelijk in Zeebrugge (Slipway) en haar ouders Knokke (Brasserie Wim’s) dat nu door haar broer en schoonzus uitgebaat wordt. Haar jeugd bracht ze dus door op het strand en met een voorliefde voor de zee. Julie: “Bij Kustweb.be passen alle puzzelstukjes in elkaar: mijn drive om zelf te ondernemen, mijn liefde voor de Belgische kust én mijn gevoel dat er echt nood is aan een goede website die alle vakantieverhuur groepeert.”

Het huidige aanbod is zeer versnipperd en moeilijk vindbaar. Of je moet gaan zoeken op de websites van lokale immokantoren, of op facebook worden er ook veel accommodaties aangeboden. Daarnaast heb je airbnb en booking, maar die vragen dan weer torenhoge commissies voor de verhuurder. Dat zorgt ervoor dat potentiële huurders vaak afhaken in hun zoektocht naar een verblijf aan de kust.

Er is veel vraag naar huuraccommodaties aan de kust, zeker nu heel wat mensen een vakantie in eigen land herontdekken en plannen. Afgelopen zomer rijpte bij Julie het idee om een kustplatform op te zetten nadat verschillende vrienden en kennissen tevergeefs zochten naar een goede accommodatie. De weg naar de kust vinden is blijkbaar niet zo evident. Omdat het aanbod versnipperd is over verschillende websites zoals Airbnb, Booking.com en allerhande immo-sites is het niet zo eenvoudig om in 1 oogopslag de geschikte en beste studio’s, appartementen of vakantiewoningen aan zee te vinden. Toen Julie het idee van Kustweb aan haar omgeving voorlegde, bleek iedereen hetzelfde ‘zoekopdracht-probleem’ te ervaren. Dat gaf haar een boost om er voor te gaan!

“De noden om dichtbij makkelijk aan zee op vakantie te gaan zijn nog nooit zo groot geweest. Mijn liefde voor de Noordzee en mijn entrepreneurship op deze manier kunnen combineren én zo de vele dichtbij vakantiegangers verder kunnen helpen… de cirkel is rond”, voegt Julie van der Hooft er aan toe.

Kustweb.be wil de zoektocht voortaan veel makkelijker maken. De site groepeert de accommodaties te huur aan de Belgische kust en slaat zo de brug tussen huurders en verhuurders. Wie op zoek is naar een verblijf aan zee in een studio, appartement of woning, selecteert de gewenste locatie, de periode en het aantal gasten, en krijgt in één muisklik meteen een overzicht van de beschikbare panden. Je keuze gemaakt? Dan klik je op de button ‘reserveer hier’ en neem je zo rechtstreeks contact op met de verhuurder.

Verhuurders betalen als lanceringsprijs 99 euro per jaar voor een verhuurplek op de website. Dit is een eenmalige kost per jaar, er wordt nadien geen commissie per boeking gevraagd. Dat is bij andere verhuursites vaak wel het geval. Zo kunnen verhuurders op een kostenefficiënte manier hun accommodatie aanbieden en meteen een breed publiek bereiken via kustweb.be.

Hart voor kusttoerisme en vrouwelijk ondernemerschap

Door corona vonden steeds meer mensen de weg naar de mooiste plekjes in eigen land, waaronder heel vaak de kust. Het verbaast Julie, die steeds een groot hart gehad heeft voor kusttoerisme, niet. Er nu ook zelf aan kunnen bijdragen, is een droom die werkelijkheid wordt. “Bij Kustweb.be passen alle puzzelstukjes in elkaar: mijn drive om zelf te ondernemen, mijn liefde voor de Belgische kust én mijn zin om vrouwelijk ondernemerschap te steunen. Ik zet dit project op met de hulp van een netwerk van andere vrouwelijke ondernemers en freelancers. Samen willen we iedereen de weg helpen vinden naar ‘onze’ kust. Is het nu om er tijdelijk even uit te waaien, er te werken van op afstand of helemaal in vakantiesfeer te komen… het is sowieso een fijne tijd aan zee. Die magie die daar hangt en de talrijke mooie accommodaties… Met kustweb.be maken we de weg er naartoe helemaal bereikbaar in één klik!”

Gedaan met vakantie-keuzestress, boek een gezellig verblijf aan de Belgische kust via www.kustweb.be en… Laat de fijne tijd aan de zee maar beginnen, een heel jaar rond! Start je dromen alvast met even te klikken op www.kustweb.be

De winnaars

Deze twee winnaars (m/vr) winnen een heerlijk verblijf in een luxe-appartement aan de Meerlaan in Knokke-Heist in de wacht slepen (max 4 personen, in september of oktober) plus daar bovenop nog een etentje ter waarde van € 100 in Brasserie Wim’s vlakbij het Casino van Knokke. Totale waarde € 900. Zij mogen eerdaags hun voucher in hun mailbox verwachten. Zij die ‘achter het net visten’, kunnen zeker nog hun gading vinden op Kustweb.be

Nathalie Gouweloos en de familie Verbiest. Beiden hadden hun inzending gekruid met flink wat leuke extra’s. Komende vrijdag wacht alweer een smakelijk weekendwedstrijd.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.