Home > WEEKENDWEDSTRIJD: Dit zijn de winnaars van een duo-ticket in Choco-Story

WEEKENDWEDSTRIJD: Dit zijn de winnaars van een duo-ticket in Choco-Story

Geschreven op 21 januari 2020 om 08:53 door Mario De Wilde

Cacao prikkelt al eeuwen onze smaakzin: van de gekruide godendrank bij de Maya’s en Azteken tot de populaire zoete chocolademelk in Europa. Als je weet dat meer dan driekwart van de mensen van chocolade houdt, hoeft het niet te verwonderen dat de fascinatie voor deze exquise lekkernij zeer groot is. Vaak gestelde vragen zijn bijvoorbeeld “Waar ligt de oorsprong van chocolade?”, “Hoe heeft chocolade Europa veroverd?” , “Wat is het geheim van lekkere chocolade?”, “Wat is de rol van de industriële revolutie in het populair worden van chocolade?”, “Waarom was chocolade ooit een geneesmiddel?”
Een unieke verzameling
Choco-Story wil een antwoord bieden op deze en andere vragen en brengt de 5500-jarige geschiedenis van chocolade tot leven in woord, beeld en smaak. Het museum dompelt je volledig onder in de boeiende wereld van chocolade en laat je een zintuiglijke reis doorheen de tijd beleven, waarbij je niet alleen kijkt, maar ook ruikt en proeft !
Jong of oud, passionele chocoladeliefhebber of gewoon nieuwsgierig, … het Chocolademuseum zal zeker je fascinatie weten te prikkelen. Ook de historici onder ons zullen ongetwijfeld hun hartje kunnen ophalen bij de talloze authentieke artefacten.
Demonstratie en proevertjes
Het museum bestaat uit 3 delen en vertelt aan de hand van een unieke collectie van een kleine duizend voorwerpen de oorsprong en evolutie van chocolade. Naast de geschiedenis, toont het museum ook hoe chocolade gemaakt wordt, met speciale aandacht voor de gevarieerde grondstoffen en het productieproces van vroeger en nu.
In het demonstratiecentrum zullen bezoekers het geheim achter mooi glanzende chocolade kunnen achterhalen en zelf proeven van de chocoladeproducten die ter plaatse worden gemaakt.
Een passie voor chocolade
Het museum is een privé-initiatief met als bezieler de familie Van Belle, gepassioneerde liefhebbers van chocolade. Zij krijgen daarbij de steun van Belcolade, de enige chocoladefabrikant van authentieke Belgische chocolade, die nog in Belgische handen is.
Met een privé-collectie van zo’n 1000 objecten is het museum uniek in België in zijn soort.
________________________________________
De missie luidt:
“De geschiedenis van de verwerking van cacao tot chocolade bekend te maken en de kwalitatieve en gezondheidsaspecten van de Belgische chocolade te promoveren.”
Informatiebron
Choco Story, The Chocolate Museum is een bron van historische, geografische en botanische gegevens en informatie, evenals van gebruiksrecepten voor:
• Artisanale en industriële verwerkers van chocolade
• Leerkrachten en studenten
• De verbruiker die chocolade bijzonder lekker vindt
The Chocolate Museum
Het museum geeft de mogelijkheid ter plaatse:
• De museumstukken te bestuderen
• De ruime bibliotheek i.v.m. cacao en chocolade te raadplegen
• Te praten met chocolade-experterts

Winnaars Choco Story
-Helena Allegaert, Roggestraat 3, 8530 Harelbeke
-Nancy Tournoy, Beverhoutsveldstraat 31, 8730 Oedelem
-Els Van Eeghem, Lange Molenstraat 167, 8200 Sint-Andries
-Jorn Duthoo, Kriekestraat 147, 8480 Eernegem
-Guido Lambrechts, Torhoutsesteenweg 1B, 402, Oostende
-Marleen De Baets, Zelzate
-Ingrid Feys, Tuinwijk 60, 8510 Kortemark
-Bourchih Fatima, Lindenlaan 33 bus 0101, 8930 Menen
-Simon Bultinck, Zandstraat 1, 8020 Ruddervoorde
-Pat Adriaensen, Joseph Casselaan 11, 8430 Middelkerke
-Sofie De Waerseggher, Engelenstraat 5, Menen
-Vancoillie Trui, Meibosstraat 45, 8820 Torhout

De winnaars mogen zich voor 29 maart aanmelden aan de kassa van Choco-Story. Zij ontvangen een duo-ticket voor een bezoek aldaar. Volgend weekeinde alweer een nieuwe wedstrijd

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.