Home > Weekendwedstrijd: daar is zondag de Ronde! Win je Kwaremont-pakket t.w.v. € 25

Weekendwedstrijd: daar is zondag de Ronde! Win je Kwaremont-pakket t.w.v. € 25

Geschreven op 31 maart 2023 om 15:50 door Mario De Wilde

Nu zondag barst het grote Ronde van Vlaanderen-circus weer uit zijn voegen in onze provincie en wie de Ronde zegt, denkt daar onwillekeurig de Kwaremont bij. En dan is Brouwerij De Brabandere niet veraf. Daarom dat we onze wekelijkse weekendwedstrijd volledig in het teken van het Kwaremont-bier laten schijnen. De brouwerij uit Bavikhove is een familiale brouwerij met een rijke geschiedenis en vooruitstrevende blik op de toekomst.

Brouwerij De Brabandere kan terugblikken op een rijke geschiedenis, maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. De droom die stichter Adolphe De Brabandere in 1894 koestert wanneer hij in Bavikhove de fundamenten legt van zijn brouwerij, is realiteit geworden met de succesvolle onderneming van vandaag. Brouwen was, is en blijft een kunst. Hun rijk assortiment bieren bestaat onder andere uit Bavik Super Pils, Kwaremont, Wieze Tripel, RED en Petrus. Beschouw deze karaktervolle bieren gerust als erfgoed: gemaakt met traditioneel vakmanschap en authentieke ingrediënten. Dat alles zonder compromissen te maken op vlak van smaakbeleving.

Authenticiteit gebaseerd op waarden
Authenticiteit begint bij oorspronkelijke ingrediënten van uitstekende kwaliteit waarmee gebrouwen wordt. De Brabandere gebruikt enkel echte aromahop en ook nog steeds het zuivere water van onder de brouwerij. Nog een onvervangbaar en zeldzaam geworden ingrediënt: tijd. Brouwerij De Brabandere gunt elk bier de tijd om rustig te rijpen en tot zijn volle aroma te komen. Dit is een familiale brouwerij waar geen rekening moet gehouden worden met opbrengsten voor aandeelhouders. Er is enkel de focus op kwaliteit: dat smaak je.
Authenticiteit betekent voor eveneens trouw aan de oorsprong en waarden. Het hart van de brouwerij ligt in Bavikhove, in wat ooit begon als een hoevebrouwerij en waar ze bijna 130 jaar later nog steeds gevestigd is. Dankzij de hardwerkende en ambitieuze familie De Brabandere is de brouwerij vandaag de dag één van de grootste onafhankelijke brouwerijen in België.

 

Familiebrouwerij
Liefde voor het brouwen zit in de genen van de familie De Brabandere. Met de beste meesterbrouwers aan hun zijde, zetten ze generatie na generatie de traditie voort en bouwen ze verder aan rijk assortiment bieren. De vijfde generatie, Albert De Brabandere, staat sinds 2013 officieel aan het hoofd van de brouwerij. Sindsdien werd enorm geïnvesteerd in de brouwerijsite en de brouwerij-installaties. Het resultaat: een brouwerij met een van de grootste productiecapaciteiten van West-Vlaanderen, klaar voor de toekomst.
“We moeten als Belgische familieonderneming mee met de trends, daarom kwam er in 2020 een nieuwe blikken- en verpakkingslijn. In het buitenland schrikt de consument al lang niet meer van speciaalbier in blik, zelfs niet op café. Het staat synoniem voor kwaliteit in een ecologische verpakking. We blijven vooruitgaan, dus we hebben wel nog enkele projecten in de pipeline”, knipoogt De Brabandere.

Merken
Uit het brede assortiment van Brouwerij De Brabandere springen meteen enkele merken in het oog. Bavik Super Pils is bijvoorbeeld een echt prijsbeest. De pils werd al meermaals bekroond op diverse internationale bierwedstrijden. De afgelopen twee jaar werd Bavik Super Pils zelfs uitgeroepen tot Beste Pils van België op de World Beer Awards, de Oscars van de biersector. We kunnen dus wel echt concluderen dat het niet zomaar een pils is, maar een super pils!

Kwaremont is dan uiteraard gekend als hét fietsbier bij uitstek. Zelf getrapt of aangedreven. Kort of lang. Over kasseien of macadam. Snel of traag. Dat maakt allemaal niet uit, het is vooral voor iedereen met een hart voor fietsen. Sinds jaar en dag vind je Kwaremont terug als sponsor in het veldrijden en wegwielrennen. “Kwaremont is de smaak van de koers. We zijn ook erg trots dat tijdens grote wedstrijden zoals E3 Saxo Classic en de Ronde van Vlaanderen overal Kwaremont in de kijker wordt gezet. Ik voel nog steeds de trots als grote kleppers zoals Wout Van Aert een groot glas Kwaremont krijgen op het podium na een overwinning”, aldus Albert De Brabandere.

Weekendwedstrijd. Win je Kwaremont-pakket van € 25

Wil je ook zo’n fantastisch Kwaremont-pakket t.w.v. € 25 in de wacht slepen?  Het cadeau bestaat uit vier blikjes Kwaremont-bier, een blits Kwaremont bandido en een geschenkverpakking van vier biertjes met een authentiek Kwaremont-bierglas erbij.

Wat moet je daar zoal voor doen?

-Volg ons alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-In welk jaar is Brouwerij De Brabandere gesticht?

-In het filmpje zie je de volgwagen van het Kwaremont-bier met het bekende deuntje. Welk merk is het?

-Bezorg ons, naast de Kwaremont, nog vier biertjes die gebrouwen worden bij Brouwerij De Brabandere

Mail ons je antwoorden met de slogan ‘Wout knalt Kwaremont’ voor a.s. maandag 3 paril om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Opgelet, één deelname per gezin anders zien we je jammer genoeg genoodzaakt om uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en je volledige woonplaats (straat en gemeente of stad). Dinsdag maken we de gelukkige winnaars bekend.

2 reacties

STÉPHANE RYCKEBOSCH
Geschreven op 2023-04-02 21:44:27
'Drink je het bier van Kwaremont; dan heb je goud in de mond.'
GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-04-01 00:09:29
🎊🎉Samen met Kwaremont-bier; beleef je tijdens iedere wielerwedstrijd 'nog meer' koersplezier.. 🚴‍♂️🚴‍♂️🎉🎊

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.