Home > Week van mantelzorger komt er aan: registreer je in Langemark-Poelkapelle

Week van mantelzorger komt er aan: registreer je in Langemark-Poelkapelle

Geschreven op 21 juni 2024 om 08:41 door Mario De Wilde

Ben jij een mantelzorger? Velen zullen hier neen op antwoorden, terwijl ze het eigenlijk wel zijn. Zorg jij op regelmatige basis voor een echtgenoot, partner, (groot)ouder, kind, zus, broer, buur of vriend die zorgbehoevend is? Doe je deze zorgen (van boodschappen doen, eten klaarmaken tot de was doen, de zorgbehoevende vervoeren naar de winkel, dokter, enz…) onbetaald en omdat je een persoonlijke band hebt met die persoon? Dan ben jij mantelzorger! En je bent niet alleen… 1 op de 3 Vlamingen van 18 jaar en ouder verleent of verleende mantelzorg in het afgelopen jaar.

Langemark-Poelkapelle werkte sinds het begin van 2024 een campagne uit waarbij we de mantelzorgers willen leren kennen, erkennen, waarderen, informeren en vooral ondersteunen in hun zorgtaken. Ben jij mantelzorger? Dan vragen we je om je te registeren via www.lp.be/mantelzorg en laat ons weten waarbij we jou kunnen helpen! In de toekomst komen er lotgenotencontacten, informatiemomenten, vorming, …

In de week van 23 juni (Dag van de Mantelzorg) zetten we alvast onze geregistreerde mantelzorgers in de bloemetjes met een klein geschenkje en dat zijn er ondertussen al meer dan 50 in Langemark-Poelkapelle. Met de #dahadikeffenodig geven we extra aandacht aan de vele mensen die de zorg voor iemand anders op zich nemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.