Home > Week van de Fair Trade Blankenberge gaat zondag van start met ontbijt en wandeling

Week van de Fair Trade Blankenberge gaat zondag van start met ontbijt en wandeling

Geschreven op 5 oktober 2022 om 15:51 door Mario De Wilde

Met een fairtrade-ontbijt op zondag 9 oktober, een fairtradewandeling langs lokale producenten, een Fairtrade Bananaday voor het stadspersoneel en uitleg over fair trade en duurzaamheid in scholen trekt Blankenberge opnieuw de kaart van de eerlijke handel. Hiermee krijgt onze stad zijn eigen Fair Tradeweek.

Op zondag 09 oktober organiseert de trekkersgroep opnieuw een fairtrade-ontbijt. Vanaf 8 uur kun je in jeugdherberg De Wullok aanschuiven voor een heerlijk ontbijt vol biologische, lokale en fairtradeproducten.

Op dinsdag 11 oktober wordt het stadspersoneel getrakteerd op een fairtradebanaan en op donderdag 13 oktober kunnen de scholen langskomen in jeugdherberg De Wullok om een uurtje kennis te maken met fair trade. Of doe je zelf liever eens de fairtradewandeling langs lokale producenten?

Franky Maelstaf, voorzitter van de fairtradetrekkersgroep in Blankenberge, legt uit: “Biologisch, lokaal en aan een eerlijke prijs: hierbij leggen we de link tussen fair trade en duurzame voeding van hier en van over de hele wereld. In deze week laten we de mensen kennismaken met waar fair trade voor staat en het belang om duurzaam om te gaan met onze wereld.”

Schepen van Ontwikkelingssamenwerking, Annie De Pauw, vult aan: “Fair trade of eerlijke handel is een handelssysteem dat benadeelde producenten uit het Zuiden de kans geeft op duurzame ontwikkeling. Dankzij eerlijke handel bouwen zij een menswaardig bestaan op voor zichzelf en hun familie. Het aanbod fairtradeproducten is uitgebreid en divers. Er zijn meer dan 100 verschillende voedingsproducten zoals koffie, rijst, honing, fruitsappen, … Maar fair trade beperkt zich niet tot voeding. Er is ook een aanbod aan artisanale producten, cosmetica, bloemen, katoen, kleding of goud. Fair trade doet bovendien zijn intrede in nieuwe sectoren zoals bijvoorbeeld elektronica en toerisme.”

Praktisch

De Fair Tradeweek loopt van 05 oktober tot 15 oktober 2022.
Fairtrade-ontbijt op 09 oktober 2022: deelnemen kost € 8 per persoon, voor kinderen jonger dan 6 jaar is het gratis. Schrijf over op rekeningnummer BE83 4779 1044 6115 (Fair Trade Trekkersgroep) en vermeld naam en aantal deelnemers. Inschrijven kan nog tot 07 oktober 2022.
Een plannetje voor de fairtradewandeling verkrijg je in het Fair Trade Café in jeugdherberg De Wullok, Ruitersstraat 9, Blankenberge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.