Home > Week van de Duurzame Gemeente en dan viert Staden haar duurzame helden

Week van de Duurzame Gemeente en dan viert Staden haar duurzame helden

Geschreven op 24 september 2023 om 07:45 door Mario De Wilde

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente zet de gemeente Staden haar duurzame helden in de kijker. Het gaat over vrijwilligers die achter de schermen mee werk maken van kwaliteitsvol onderwijs. Daarmee is Staden één van de 115 Vlaamse steden en gemeenten die tijdens deze week de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s*) tot bij haar inwoners brengt.
Onderwijs voorop
Alle SDG’s zijn belangrijk, al kiezen de steden en gemeenten dit keer voor een zeer specifieke, namelijk onderwijs. “Mensen vertrouwd maken met de SDG’s, is een belangrijke eerste stap om vervolgens tot actie over te gaan en om draagvlak te krijgen voor verandering. Waar begin je dan beter dan bij de jeugd, onze leerkrachten, de schooldirecties en hun vrijwilligers?”, vertelt de schepen van onderwijs Joeri Deprez. Elke Stadense school maakt op vandaag al werk van kwaliteitsvol onderwijs. Ze zetten deze week dan ook met veel plezier de SDG’s mee in de kijker. En ook aan het gemeentehuis AC/DC werd de SDG-vlag gehesen.
Bedankingsmoment voor duurzame helden
Tijdens de campagneweek zet elke gemeente haar duurzame helden in de kijker. “Gemeente Staden koos ervoor om die vrijwilligers in de kijker te zetten die zich achter de schermen inzetten voor kwaliteitsvol onderwijs. In de brede zin: levenslang leren, huiswerkbegeleiding, inclusie, welzijn en diversiteit op school, enzovoort”, vervolgt de schepen. “We nodigden hen uit voor een bedankingsmoment met een glaasje en een babbel. Ze zijn onmisbaar, want met hun inzet maken ze rechtstreeks of onrechtstreeks werk van levenslang leren voor iedereen in Staden”, besluit de schepen.
Foto: gemeente Staden

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.