Home > Webpionier Duo uit Brugge neemt sectorgenoot Corecrew uit Gent over

Webpionier Duo uit Brugge neemt sectorgenoot Corecrew uit Gent over

Geschreven op 14 juli 2020 om 10:03 door Mario De Wilde

Het Brugse digitale bedrijf Duo vormt voortaan samen met Nascom uit Genk en het Gentse Corecrew een grote, slagkrachtige groep, die ‘make it fly’ werd gedoopt. De drie bedrijven bekleden een unieke positie tussen business en IT, met een sterke nadruk op bedrijfsintegraties. De groep telt in totaal 55 medewerkers. Het zijn hoogopgeleide, getalenteerde analisten, programmeurs, designers en web-architecten. Make it fly wordt geleid door Véronique Dugardyn. Het dagelijks management van de drie entiteiten is in handen van COO’s Mathieu Cardinael (Duo), Yves Vanstraelen (Nascom) en Joachim De Schagt (Corecrew).

De groep richt zich vooral tot middelgrote en grote ondernemingen, die volop bezig zijn met de digitale transformatie. “Make it flyis meer dan alleen maar een ontwikkelaar van websites en mobiele applicaties. Die zijn vaak slechts de uitvloeisels van oplossingen die we aanbieden inzake het digitaliseren en samenbrengen van bedrijfsprocessen, het koppelen en optimaal benutten van ERP- en CRM-data, maar even goed het stroomlijnen van interne logistieke processen, de integratie met o.a. betaalplatformen en stockbeheer”, aldus Véronique Dugardyn. “We willen als een betrouwbare partner op een pragmatische manier meehelpen met het uitbouwen van de digitale business van onze klanten. Innovatie beschouwen wij als het zoeken naar net die oplossingen die onze klant nodig heeft.”

Zij voegde eraan toe: “Het samenbrengen van de drie bedrijven zal onze slagkracht verhogen. Het delen van kennis en combineren van vaardigheden tussen de verschillende teams zal ons in staat stellen om nog meer complexere projecten aan te vatten en nog betere digitale oplossingen uit te dokteren.” Hoewel de drie bedrijven voortaan onder hetzelfde aandeelhouderschap verdergaan, blijven de merknamen van de drie bedrijven bestaan. Er zal ook over gewaakt worden dat de cultuur en waarden binnen de groep gevrijwaard blijven.

Duo werd opgericht in 1996 als web development bureau en is één van de pioniers van het web in België. In 2016 nam de Brugse KMO sectorgenoot Nascom over, dat werd opgericht in 2003. De teams van beide bedrijven werken sindsdien op tal van projecten nauw samen. Nu vervoegt ook het Gentse Corecrew, dat 14 jaar geleden werd opgericht, de groep. Duo, Nascom en Corecrew hebben al tal van IT-projecten begeleid voor o.a. Barry Callebaut, Floralux, Reynaers Aluminium, Syntra, Vandersanden, Plopsaland, Metagenics, Caobisco, Winsol, Ugent, Stad Gent, Stad Antwerpen, het Zwin Natuur Park, diverse mobiliteitsplatformen alsook voor de immobiliënspecialist Cushman & Wakefield, McDonald’s, Studio 100 en Trappist Westvleteren.

Make it fly bestaat uit Duo, Nascom en Corecrew, drie digitale KMO’s die al tal van complexe, digitale projecten van A tot Z hebben begeleid en uitgewerkt. De groep wordt geleid door Véronique Dugardyn. Het dagelijks management is in handen van Mathieu Cardinael, Yves Vanstraelen en Joachim De Schagt. In 2019 bedroeg de omzet van de drie bedrijven samen ruim 5,5 miljoen EUR. De groep heeft vestigingen in Brugge, Genk en Gent.
www.makeitfly.group

Foto: Joachim De Schagt, Veronique Dugardyn, Yves Vanstraelen en Mathieu Cardinael

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.