Home > Watou, Brugge, Bredene, De Haan: dit zijn de 10 nieuwe West-Vlaamse Green Key labels

Watou, Brugge, Bredene, De Haan: dit zijn de 10 nieuwe West-Vlaamse Green Key labels

Geschreven op 9 juli 2024 om 10:32 door Mario De Wilde

In 2024 ontvangen 10 uitbaters in West-Vlaanderen voor het eerst de Green Key, het internationale duurzaamheidslabel voor toerisme. De nieuwe Green Key-houders worden erkend voor hun inspanningen op het vlak van duurzaam en verantwoord ondernemen. In totaal telt West-Vlaanderen nu 45 duurzame locaties met een Green Key label. “Green Key zit in de lift en daar speelt de nieuwe provinciale subsidie een rol in. Logies en meeting- en congreslocaties kunnen sinds dit jaar een subsidie krijgen om het Green Key label te behalen of vernieuwen,” aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Green Key is internationaal het meest bekende ecolabel voor toerisme. Als je als bezoeker kiest voor een locatie met het label, kan je op twee oren slapen dat de ondernemer maatregelen neemt op vlak van duurzaamheid. De locaties dienen te voldoen aan criteria op vlak van water, energie, afval, groen, voeding als mobiliteit. Om het label te vernieuwen, neem je telkens extra maatregelen. Dit wordt ook gecontroleerd. In Vlaanderen is het uitreiken van het Green Key label toegekend aan de vzw Goodplanet Belgium. Toeristische locaties kunnen het label aanvragen via www.green-key.be. Het label is er voor restaurants, attracties, meeting locaties en logies.

Provinciale ondersteuning
Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen willen toeristische spelers stimuleren tot actie op vlak van duurzaamheid. Dit gebeurt via het nieuwe ImpACT traject, themasessies en een inspiratiemagazine. Ook het behalen en vernieuwen van het Green Key label helpt hierbij. Daarom kunnen logies en zakelijke locaties een provinciale subsidie aanvragen voor de instapkost en auditkosten voor dit label, de jaarlijkse bijdrage betalen ze zelf. Meer info via www.westtoer.be/duurzaamheid.

De 10 nieuwe Green Key locaties

B&B In ’t Groen  Watou  Westhoek
VW Douce Vie  Watou  Westhoek
B&B Noordhoekstje  Nieuwkerke  Westhoek
Ibis Styles Zeebrugge  Zeebrugge  de Kust
Ibis Budget Airport Oostende  Oostende  de Kust
Hotel des Brasseurs  De Haan  de Kust
Ibis Styles Bredene  Bredene  de Kust
Hostel Europa  Brugge Brugge
Hotel Malleberg  Brugge  Brugge
Vakantiewoning Abelia  Brugge  Brugge

Een overzicht van alle Green Key houders aan de Kust en in de Westhoek, Leiestreek en Brugse Ommeland is te vinden via Green Key | Visit West-Vlaanderen (visitwestvlaanderen.be)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.